Detektor kovů Minelab Explorer profesional

Zkušenosti hledačů s detektorem kovů Minelab Explorer ,a Minelab Explorer SE Profesional

Testy detektoru kovů Minelab Explorer: Testy detektorů kovů Minelab Explorer

Návod pro detektor kovů Minelab Explorer SE: Návod Explorer SE

in category Metal detectors, created by Elmara 15.11.2011 11:17

Pište lovci co z tímto strojem chodite at už jako začátečníci či zkušení lovci:) Kuriozní nálezy v extrémních hloubkách,možnosti nastavení a vše co se jen dáá:)

ahoj, co se týče nastavení, tak toho Explorer SE nabízí opravdu hodně. Já osobně chdím v manuálu sens.24, Sounds Ferrous, Response - Pitch Hold a Gain mam na 4. a automatický "Noise Cancel Channel". Akorát co mě trápí jsou prozvuky. Neví někdo jak je eliminovat? Díky.

dobrýý,byl jsem s ním ted poprvé v terénu a prozvuky jsem měl když sem si nastavil sensitivity ručně,gain zesilovač jsem dal kolem 5-6 a v pohodě,prozvuky ustali když sem dal sens na automat,a detik se slušně stabilizoval,ručně to vyzkouším až budu mít více nachozeno:)

Zdarec mám tuhle mašinku doma asi týden a jsem max spokojený, je pravdou, že prozvuky mně sem tam trápí, ale vesměs je detík stabilní. Gain mám většinou 8 a sensitivity na 27 a ironmask na továrních 22. Zatím nejhlubší nález mám půl krejcar 1858 z 25 cm. Chodím s tresholdem celkem nahlas a buď se mi to zdá, nebo je u nás na metr čtvereční min 5 ks železného šrotu.(pokud jsem to dobře pochopil tak odmlka tresholdu, je nález odmítnutý diskriminací)

Ahoj:) Taky jsem se divil že treshold dost často mlčí ale myslim že to bude tim že je citlivej na i malý částečky železa asi:)) kdybys to dal asi do modu all metal tak místo pauzy v tresholdu by jsi slyšel právě ty želízka..nechodíš v nastaveni deep??já jsem to zkoušel v lokalitě kde jsem měl jinym detakem už ticho,zato s expolerem na deep jsem kopnul knofle jeste ve velke hloubce,nezdá se mě že by měl extrémní prozvuky..ten půlkrejcar je slušnej kop:))

Ahoj, chodím v deep a taky mám poznatek, že prochozené pole začalo vadávat další poklady, ale taky šrot. Má to, ale jednu nevýhodu víc se nakopu. Hele jaké používáš baterky? Je rozdíl mezi alkalickýma a dobíjecíma??

tak to je jasny:)) no nemám s tím zkušenost ale znamý mě říkal že to je v podstatě jedno,alkalické mě osobně připadaj jako by ten detík přebuzovali a dobíjeci mám ted a chodí se s nima dobře ale asi mají kratší výdrž než alkalika,nejlepší je asi ten aku blok:)

No je pravda, že dobíjecí mi vydrží tak 15 hodin víc ne

zas to ma výhodu že jsou dobijeci,kupovat na každou výpravu jiné a kvalitni to je mazec:)

Zdravím, používám dobíjecí GP2700 a vydrží v ex2 tak 8 až 10 hodin jenom. Skoušel jsem párkrát i alkaliky a v chování detiku žádnej rozdíl.

zdarec, ja osobně používám nabíjecí tužkové GP2700mAh již tři roky, jejich výdrž se postupně snižuje ale ještě to de. Alkaliky se nevyplatí.
Zkoušel jsem zapínat/vypínat "Deep" a nějaký podstatný rozdíl v dosahu jsem nezaznamenal, ale "Fast" se určitě vyplatí - rychlejší odezva. Co se týče dosahu, tak asi použít automat, zvýšit citlivost a nasadit větší cívku.:-) S vyšší citlivostí mi detík reagoval na cíle hlouběji a naopak. Co se týče "gain" tak ten zesiluje signály a bohužel i ty prozvuky na pozadí. Na poli, kde je smetiště Gain zeslabit (já mám na poli 4), v lese, kde je čisto se dá Gain zvýšit.
Dále používám obrazovku "Smartfind" její nastavení se velmi podobá Ironmask v odrušení železa na 20.
Hoši, pokud narazíte cívkou do nějaké větvičky, vysoké trávy, hroudy na poli, stromu ozvou se vám prozvuk/signál? Většinou to dělá zprava do leva, (náraz na levou stranu cívky). Díky za postřehy.

Zdarec:) tak to myslim,že časem je asi lepší si koupit ten aku blok co do něho dělaj z vyšší kapacitou..V režimu deep asi záleží jak máš nastavený vše kolem,mě se teda ten mod osvědčil v čistém lese,ale z citlivostí jsem chodil na automat,když to z citlivosti přebudíš tak těch tonů v pozadí je opravdu moc,chce to si s tím pořádně vyhrát :-)Občas mě to taky udělalo když jsem civkou škrtnul o něco,zakrslej stromek či větev,ale davam pozor na nějaký náraz s ní o něco i když na ni je kryt.hold to občas pípne:)

čau, automatem snižuješ dosah. Docela by mě zajímalo jak se liší výdrž aku-blocku a nabíjecích baterií. :-)

Hoj..asi záleži jak dlouho chodiš a kolik signalu to hodí pod cívkou,co vím od Elmary tak vydrží víkend:)

ahoj, výkend mi vydrží i nabíjecí tužkové. Asi už u nich zůstanu.

Zdarec, tak ten akublok by mně zajímal taky. Při nárazu to pípá i mě, ale dělal mi to Cortés. Díky za tipa s tím fastem hned to vyzkouším. Dnes jsem byl na poli a byl jsem z toho div živej, celou dobu mi treshold šel jakoby naopak, mlčel a jen sem tam ho bylo slyšet, nebyl jsem schopnej ten detík vyladit.Nestalo se Vám to taky?

Zdarec, tak ten akublok by mně zajímal taky. Při nárazu to pípá i mě, ale dělal mi to Cortés. Díky za tipa s tím fastem hned to vyzkouším. Dnes jsem byl na poli a byl jsem z toho div živej, celou dobu mi treshold šel jakoby naopak, mlčel a jen sem tam ho bylo slyšet, nebyl jsem schopnej ten detík vyladit.Nestalo se Vám to taky?

Zdar tak to nevím,dnes sem chodil a taky dost často mlčel,tak mě to nedalo a kopal jsem občas i věci co v tresholdu nebyli slyšet,a von to bordel co sem měl v discriminaci:) chce to asi hodně zkoušet při chozeni,snížit hodnoty asi citlivosti a gainu a dat si vyladit kanál a uvidiš,jáá ted piluju tu citlivost aby se to dalo i z minimem prozvuku,noo dej vědět jak si dopadnul

čau, jedině mě napadá je použít automat "Noise Cancel". Pak by se měl trochu uklidnit. No už mě nic jiného nenapadá.

jo ten použiju když se mě zdá že přibudlo prozvuků či detík je méně stabilní a funguje to skvěle:)

čau hoši, napište, jak máte detík nastaven co se týče citlivosti (auto/manual), gainu (1-10), recovery (fast/deep), Response (Normal/long/smooth/Pitch hold), odpověď podle vodivosti nebo podle železa? atd. Díky.

ČAW..ted jsem dost chodil celkep po relativně čistém lese asi takto..citlivost na stabilitu 26 manual,gain 4-5,recovery deep v čistu fast v bordelu,ton normal,odpověd dle podle vodivosti,vysokej ton čistej kov nízkej v all metal železo....ale stááále to piluju:)

Ahoj tak já teď lítám hlavně po polích a nastanení mám takhle: citlivost 27, gain 7-8, mam zapnutý jak fast tak deep a odpověď podle vodivosti

Nemáš ten gain příliš vysoko,jak to pak rozlišuješ když je tam moc smetí a pípá to prakticky nepřetržitě??díík

když je tam moc binca tak to stahuju

no já chodím většinou na tu 4-5max a zdáá se mě to hlučný až až :-D

Zdarec, já s ex2 se snažím držet citlivost kolem 26, když to jde. Jinak gain v lese 8-9 a deep, na poli 5-6 a fast, dále normal a ferous ;-)

zdar chlapi, citlivost mám manuální na +-27, u gainu je pro mě hraniční hodnota 4, co je výše tak to dosti zesiluje prozvuky. A deep. Mimochodem, těch prozvukú se zbavíme jedině snižováním citlivosti a tím i dosahu.

caw..co zvyšovat gain a snižovat citlivost kvůli prozvukům?
Dneska jsem chodil po lese a schválně jsem zvýšil gain na 6-7 a celkem me to překvapilo páč jsem zaslechl drobnej signálek v hloubce a byla to plomba:) citlivost na automat a zdálo se mě to celkem bez prozvuků a slušná hloubka

zdarec včera jsem udělal zase jeden objev, když ladíš noice chanel tak jsem nechal cívku až na zemi a detík po naladění předl jako kočka gain na 7 citlivost na 26

To je zvláštní, odladění se netýká půdy ale okolních interferencí. V podstatě pokud v okolí vidíš nějaký zdroj interferencí, měl by jsi na něho sondu namířit celou plochou aby měla maximální zisk.

ahoj..tak když je kámoš z jiným detíkem namířit na něj svůj sondou a odladit ho :-D :-D :-D

zdar chlapi, ono asi taky záleží na půdní mineralizaci, jsou místa, kde to je celkem bez prozvuků a jsou místa, kde ani neslyšíte treshold a pípá to snad na všechno. Podle mě, Explorer nahlásí nejasnou půdní mineralizaci zpočátku jako cíl a následně ji potlačí. Chtělo by to, aby půdní mineralizaci nehlásil jako cíl, ale tím bychom mohly přijít o nějaké nálezy. Toto odstranit asi nepůjde, jedině snížit citlivost, aby detík nereagoval tak citlivě. Gainem zesilujeme/zeslabujeme jen výstup již přijatých signálů, na jejich vstup nemá vliv.
Dělal někdo z vás test dosahu s nastavením manuální citlivosti např.20, 25, 30? Určitě by to stálo za to. Díky a ať vám to pípá.

zdar tak jak píše psohlavec jsou místa kde není vůbec slyšet treshold a proto jsem zkusil na takovém místě nechat sondu na zemi a pomohlo to treshold byl slyšitelný a prozvuky minimální

zdar tak to schválně vyzkouším na příštím lovu:)

zdar..tak sem to taky vyzkoušel a je to jak kde:) Dneska jsem byl na místě kde to vůbec nepomohlo a prozvuků byl mrak..ale jde o to zda li jsou to prozvuky,vzhledem k frekvenci explorera si troufám říci že detektor snímá i hodně malé častečky(bordel)kovu a vše se snaží zvukově nahlásit:)Maličko pomohlo ho vypnout a znovu zapnout a odladit..je stále co zkoušet.

Tak lovci co je nového z vašima mašinama??

Ahoj!Předem bych chtěl upozornit na loketní opěrku,která je při nedbalém uložení detíku náchylná na smáčknutí a praská.
Jinak ale detektor suprový a od prvních kroků byla jen samá pozitiva-pole i les.
Stalo se mi pouze při nočním přechodu na nové a čerstvě zorané pole,že při stávajícím nastavení se detektoru ztratila stabilita a nenašel kloudný signál.Zjistil jsem později,že pole je prosyceno železem-skoro každých 20cm a nad ním krásné košaté el.vedení.. :-)
To pole na mne ještě čeká! ;-)

Používám obrazovku Smartfind-disk.coins,v čistých lokalitách(nebo u nejistoty)pak All metal na 29,na Digital si zatím netroufám.Nastavení citlivosti 27-30,Gain 4-6,někdy i8.Response-Pitch hold,Tone-variability 5-8,Limits 9.Zvuk Condukt"se mi snad osvětčil nejvíc a je to asi o zvyku.
Jsou to ale má první nastavení a po výše uvedeném poli,kde jsem něco přenastavil,zmizel oblíbený zvuk tresholdu.Také najednou nemám přesný ukazatel hloubky nálezu,který doposud fungoval skvěle a objevily se i prozvuky..
Zkusím ještě nastavení Normal v Response,ale jistě uvítám radu co zkusit. o:-)
Vypnutí a ruční odladění nepomohlo.

zdar..tu citlivost máš moc vysoko,spíš více jsem to měl na manual jakej bordel je tu u nas,jen výjimečně je tu les kde se dalo až na 27 ale to stahuju zesilovač (gain) na 3-4..na ten conduct slyšíš jen barvu ne bez tresholdu?já hledám na doporučený nastaveni,železo v tresholdu pauza a barva čistej dle vodivosti..smardfin jsem zatím nějak moc nezkoušel mám radši graf..jinak chci zkusit v ironmask stáhnout discriminaci a učit se to i jinak:)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top