Detektor kovů Nokta Fors CoRe

Zkušenosti a hodnocení nového detektoru od Nokty.

in category Metal detectors, created by Elmara 10.7.2014 15:38

Audiodezvy Nokta Fors CoRe v režimu ID2. Tady je linka na komentář, a ty zvuky co je třeba slyšet, mimochodem dost pěkný, jsou v té samé záložce Nokta na AVČ hned pod článkem. Třeba si tam po přečtení najet nahoře na liště. Je tam napsáno Nokta.
http://www.detektory-vychodni-cechy.com/news/detektor-kovu-nokta-core-a-jeji-chod-v-rezimu-id2/

Jinak musím potvrdit, že tahle mašina fakt umí, rozhodně má na jedno z prvních míst ve střední třídě... ;-)

Muze mi nekdo rict jakej je rozdil mezi Fors CoRe a Fors Gold?Jen vydim ze gold ma bilou zakladni civku.

Forse Gold je na hledani nejdrobnejsich cilu, skutecne mm cilu a mensich. Samozrejme vezme i stredni cile. CoRe je spise univerzal s vybornou citlivosti na drobot, stred i velke cile, ale na mm cile uz nedosahne..

to je těžký rozhodování,když chci detektor hlavně na zlaté a stříbrné mince i drobnější a na české středohoří do čediče jaký typ myslíte bude lepší? Případně jiný detektor? Díky

to casey-co se týče tý střední třídy tak nevím,výrobce udáva že nokta fors core a gold jsou profesionální detektory kovů čili by to měla být nejvyšší třída.Ale musím potrvdit že tenhle detektor je opravdu špičkovej a že páni inženýři v Turecku nasadili vysokou latku :-O

Ahoj vsem,nemate nekdo info o detiku Nokta Golden Sense Metal Detector? Zajimalo b mne zga-li to je novinka a jestli ho nekdo zna tak nejakou recenzi. Diky za odpovede ;-)

Tak od pátku jsem vlastníkem CoRe a myslím, že je hodně zajímavý. O vlastnostech si zatím nedovolím psát. Po celém dni hledání se mi ani nechtělo přestat. Poznávání je jiné, než u předchozích detektorů. Myslím, že toho hodně nabízí a těším se, až se ho naučím a nachodím.

Napiš jak se ti s ním pracuje ? Taky mám na něj zálusk Ale chci koupit dražší verzi i se sondami.Ale nemůžu hned vypláznout tolik peněz to by mně manželka zabila.Tak musím opatrně a zatím sbírám informace.Tak dej vědět jak se sním pracuje.

DI2 s diskriminací na 40 je prakticky COG. Chodím DI2 zatím se základním nastavením, nebo COG tam, kde je hodně bordelu. Váha mě nikdy nějak závratně nezajímala, nicméně tohle macek je. Ale jak píše m666, je dobře vyváženej a dá se s ním chodit celý den. Folie mají specifický zvuk a ID vesměs do padesáti, ale jsou i vyjímky. Proto jako u každého detektoru se vyplatí kopat všechno, co háže do barvy.

Pro všechny Noktaře s CoRe a Gold

Na příští týden připravujeme velké testování obou detektorů. Je opravdu co ukázat, máme natestované věci, které jsou nevýdané. Navíc ve spolupráci s Noktou bude na LP vyhlášená pro majitele těchto dvou detektorů speciální soutěž o dohledávačku RS Pinpointer ;-)

3 ks Core skladem je aktuální údaj ?

Ne detektorů je na skladě více ;-)

Což znamená, že do příští soboty by mohl 1 ks za sníženou cenu zbýt, že :-) (odhad)

Ano, odhaduji že mohl ;-) Tacud

A kdyby náhodou nezbyl, tak si koupím něco méně macatějšího finančně, hmotnostně i rozměrově :-). Tenhle se bude blbě maskovat před nežádoucími zraky okolí. Všechno se dá omotat maskovací (lepící) páskou, hlavně ta tyč, ale tuhle škatuli s velkým displejem na boku asi ne. Myslím, že při pohledu z větší dálky proti přírodnímu pozadí by takové mimikry detektoru nemusely být k zahození a vypadalo by to jen jako člověk, brouzdající bůhvíproč po poli. Nicméně, je to přesto můj favorit.

RS pinpointer mam, ale rad vyhraju druhej do druhy ruky ;-)

Tak od 13. budeš mít šanci ;-)

vědomostní, nebo někde na place.... ?

Je to sensace, když se hledat chce, ty a já, my všichni co jsme na place !

Hledání :-D

a už se ví kde?

Mohlo by to být někde u polských hranic třeba.

Nechtee se překvapit ;-)

Ok, pak už jen možnost, že jednotku připevníš páskou k tělu, sondu na podrážku boty a vodící tyčí budeš ty sám :) Hezký den. Tacud

Nejaky novy poznatky? Chodím CoRe cca 3 mesice a neměnil bych. Jediný co je nepoužitelný, je detekce hloubky při pinpointru. Ukázaná hodnota hloubky je naprosto zcestná. Nicméně tím by z mého pohledu výčet negativ končil. Co se obávané váhy týče, tak je pravda, co se píše. Detektor je tak dobře vyvážený, že pocitově není 1,8 kg znát. Pro začátek je, po všech vyhledávaných kritérií, dostatečně vyhovující přednastavený režim COG, nicméně pokročilejší uživatel bude chtít pochopit a dostat maximum z ostatních režimů. Pro klasické hledaní je, podle mě, nevyužitelný režim GEN. Jeho využití si umím představit u dohledání drobotě v kombinaci s potřebou hloubky. Čili mám na mysli režimy DI2 a DI3. Podle lokality se dají oba programy upravit. Audio je na vysoké úrovni a da se relativně dobře a rychle naposlouchat. Všeobecně obávané fólie mají specifický pisklavý tón. Mnoho detektorů Ag mince signalizují stejně jako folii a rozdíl v odezvě je prakticky rozeznatelný jen pro velmi zkušeného uživatele, který má svůj detektor velmi dobře nachozený. U CoRe je audio a ID vyhodnocení rozdílné. Ale stejně kopu i folie ( zvědavost a jistota ), nicméně fólii prakticky na 90% poznám. Pro mě má tento detektor prakticky všechno co jsem požadoval a po funkční stránce v terénu jsem velmi spokojen. U předešlého detektoru jsem poznal dlouho uložený předmět s patinou, což u CoRe stále nepoznávám, ale myslím, že je to otázka času. Budu rád, když si v tomto vláknu předáme nějaké zkušenosti a napíšeme sem zajímavé poznatky.

Tak jsem využil vánoční nabídky a Nokta Core je doma.Už jsem jí prubnul v terénu a hned mi sedla do ruky i do ucha.Ještě si sice zvykám ale myslím že to půjde rychle. :-D

Tak co jsi zjistil nového po týdnu?

Jediný co jsem zjistil že venku chčije a chčije a mezitím prší.A ještě jsem ztloustnul a nezapnu maskáče,musím sehnat větší :-D

tak to si toho moc nezjistil :) tak až přestane chcát a budeš mít nový maskáče, tak ho provětrej :)

Jelikoz jsem prodal stavajici detik a stavajici akce je neodolatelna tak uvazu ze ji koupim.Ale trapi me dve veci jsem zvyklej chodit v All metal abych neprichazel o hloubku a Nokta umi v All metal jen jednoton,to znamena ze nepoznam barvu o zeleza?A druhej dotaz kdyz v DI3 stahnu diskriminaci na 0 zvysi se hloubka do ktery pujde nebo je ta diskriminace pouze zvukova?Jeste dotaz na Elmaru kdy presne konci vanocni akce,mam dostat nejaky prasule az pod stromek.

Tak uz je doma :-P :-)

Bude nekdy nejakej kryt na rukojet?Mam obavu ze kdyz naprsi na ten malej displej tak bude KO,taky tlacitkum asi nebude svedcit hlina z rukavic.

Ahoj, kryt na ručku je z neoprenu na zip a má okénko na displej a je celkem dobrej. :-)

Už jsem na něj koukal na youtube..Kde se dá pořídit..??? Díky..

Dá se koupit originál, ale budeme šít vlastní. Počítám že na knci měsíce by to mohlo být k dispozici. ;-)

Super díky za info..Počkám si..

pro elmaru ahoj pristi tyden budu kupovat detik a jsem z toho tak trochu nastvanej byl jsem na 100 procent rozhodnutej pro min.705 a ted jsem jeste nasel tohle noktu core skouknul videa a precet co se da jsem zacatecnik ale nokta me fakt chytla jaka je podle tebe lepsi volba coby v univerzalnosti hledani dosahu a jednoduchosti nastaveni a take by me zajimal servis protoze ten ma terka urcite dobry diky moc o:-)

Oni hlavně oba tyhle detektory kovu servis ani jaksi v podstatě nijak zásadně nepotřebujou, sou to držáky. Vypadá to, že ve spoustě tvejch dotazů se bude hodnocení nepatrně v detailu křížit nebo doplňovat, třeba u nastavení, univerzálnost je podobná, dosah záleží zase na nastavení a na typu cíle, ale oba jsou hodně dobrý. Je to třeba v tom tvym případě evidentně omakat v ruce. Co do ni padne, to tam zustane :-) Praktický výsledek přetavení výkonnostní charakteristiky hledání do praxe bude záležet na tom, jak se u toho budeš bavit. :-) A úvodní omakávačka ta hraje roli, s kerou mašinkou si padnete do oka.

Oba detektory skvělé, klidně si můžeš hodit korunou. Servis obou přístrojů pro Českou a Slovenskou repububliku zajišťuje naše firma, tak že je to vše v Jílovém :)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top