Detektor kovů Nokta Velox One

Vlákno pro všechny hledače s detektorem kovů Nokta Velox One

in category Metal detectors, created by Elmara 20.5.2013 23:37

Trochu těžší,ale vyváženej.Dost si s ním rozumím,což je u analogu v mým případě dost nezvyklý a dost důležitá vlastnost.Co se týče hloubky,separace a hlavně citlivosti na drobotinu,je to hodně dobré.

Co se týče hloubky a citlivosti..dala by se citlovost srovnat s Goldmaxxem ? Měl jsem ho a chci něco, co bude mít podobnou odpověď (třítón mi vohovuje nejvíc) a zároveň mě to pošle do větších (očekávám o dost větších) hloubek. Ale na Goldmu jsem měl chvíli i UItimate..polepším si ? Díky ;-)

Tak jiste.odpoved mas vyse. Ty hloub.ky jsou jasny. Ale dycky to je neco za neco. Nachylnost na zlato a hloubka neni radodajka. Tlac gb dolu za cenu disk nahoru. Pokud to chces na mince. O kousek ten disk.

hledám všechno, válku, mince...chodím les i pole, proto u detektorů vždycky volím tak nějak univerzálnost. U nokty to vidím dobře. Určitě je to o nastavení, jinak to bude na zahumuseném poli, jinak v lese. Chci prostě něco, co na nějaké úrovni zvládne jak malé ag tak to za sebou nenechá IDčko v 40 cm..a jako úplné sci fi bych to neviděl.

Zdravim. Mám X terru 705, ale poslední dobou očumuji Noktu velox one. Kdybych přešel na Noktu, čekají mě nějaké výrazné změny ? Co se týče dosahu a odezvou na drobnější cíle :) Děkuji ;-)

nachozeno cca 50 hodin se základní sondou a sluchátky.
nastavení pro stabilní hledání
citlivost 8,5-9
zem 4-6
diskr. automat
procházel jsem místa kde jsem hledal s tesoro DeLeon osazenou civkou DD SEF 38 cm /cca 800hodin/ proto si dovuluji srovnat
nokta má obrovskou citlivost na malá ag,která leon nedá ani s dis.těsně za Fe
zřetelná detekce bronzu včetně úlomků
aku blok drží plnou 20 hod hledání
nevadí mu minelab,tesoro,garett,GM, ostatní jsem neměl možnost otestovat
odladil jsem zem kde tesoro tejon prděl prozvukama
bere šum z mobilu při hledání sítě - nokia C1 (
nemají kryt do deště - řeším jednorázově sáčkem
začínám chodit les s manualní dis. a další nárust citlivosti






No to je teda zajímavé. Jak nastavuješ diskriminační automat? Bronz to umí skutečně pěkně hluboko. Jak si odladil zem kde Tesoro Tejon prděl prozvukama? Obávám se, že tohle není možné, Tejon neprdí. Tohle si můžeš škrtnout. Zem 4-6 - no ono to ani moc jinak smysluplně nejde, souhlas. Poznámka: Vyšponovaná citlivost Ti bude házet některý dobrý cíle překvapivě do železa, přebuzením přijimače. On už je tak hodně boostovanej, ale to je dobře, chce to ještě trochu s tim točit. Tak ať ti nadšení vydrží.

Nenastavuji automat dis. ale začínám laborovat s man. dis.
Manuální diskriminaci nastavuji po odladění pomocí mincí (Ag,Au) a kousku bronzu

odladit zem jsem dokázal přepnutím do modu mineral 1 a snížením citlivosti těsně na 8 ,GB 7,5
Ano tejon neprdí /nemá střeva/ ale myšleno neustálé prozvuky

budu měnti rukojet za, ruce lépe seditelnou,ta origo je ostrá a neforemná
na foru uvádí rohy co se používají na kole
mám v plánu koupit bezdrátová sluchátka a odprostit se od kabelu-v lese peklo

při postavě 187/95 mi váha nevadí a navíc máchám velice pomalu tak únava přichází pozvolna

Laboruj. Pozor na prozvuky ... :-)

Já problémy s prozvuky mám...ground zkouším kousek za 6, někdy až k osmičce, citlivost jestli 9 nebo 7,5 to moc neovlivní, prozvukuje dál. Prostě se mi nedaří detektor pořádně uklidnit. Hledání ve strništi jsou galeje :,-( Jinak, dosahy dobré, ale rozhodně ne v zemi to, co se tak vehementně ukazuje na vzduchu. Pokud člověk musí sáhnout do mineral modů (musel jsem jen jednou, zato na 2) odpověď se trochu zpomalí. Konektor sluchátek je ohraná písnička, už ho asi sosávaní kvalitnější, protože to, co tam bylo původně byl hodně špatný vtip..Box elektroniky i samotná elektronika jsou kvalitně udělány, jinak je to ale bída. TRochu už se mi rozvrzala tyč, na loketní opěrce za chvilku upadne molitanová výstuž a ten pásek přes ruku, který beru jako nutný při té váze, se pomalu ale jistě taky u těch dvou nýtků trhá (tam zvolili teda fest idiotský upevnění pásku k jednotce, proč to nejde jako u minelabů nebo garettů ? ). U rukojeti nechápu ten nepříjemně ostrý výbežek, který člověka neustále otravuje..Jinak ale, ..dobíjecí akublok vydrží věčnost a samotné hledání je příjemné, výkon to má, separaci taky. Jeden z těch lepších detíků, co jsem měl. Jenom je to takové "dodělej si sám"...Chtěl bych zkusit větší cívku.

ahoj Sucher
kde hledáš? lokalita pole? není moc hnojené,vlhké,navážka
chodíš se sluchátky? s klasickym reprakem jsou slyšet prozvuky,které sluchátka na 90% potlačí
budu tstovat bezdráty od GM

kupoval jsem detektor již osazeným velký jackem


Pokud by se někdo o to zajímal, audioodezvy Veloxe na různé cíle jsou k dispozici na nejednom z mejch webů, a to přímo třeba:
http://www.detektory-vychodni-cechy.net/testy/audio-iii/
U každý stopy v knihovně zvuků (záznamu audia a grafický přepis stopy zvuku po obvyklé křivce - projevu detektoru kovu) je i drobný poznámkový aparát, komentář, aby bylo jasnější o co jde.
Hledat už musíte sami. :-)

Dobře vyjádřené... urob si sám. Měnil jsem ručku za pěnovou z kola a posunul ji až co šla dolů. Nebe dudy. Na prozvuky má největší vliv mobil, takže je naprostá nutnost ho vypínat. Taky zesilovač audia na trojku moc radosti nedělá. Často si o něj brnknu, zafixovat to nijak nejde a tak asi to jeho ćůro čeká úprava nějakým hrubým nástrojem

Dobře vyjádřené... urob si sám. Měnil jsem ručku za pěnovou z kola a posunul ji až co šla dolů. Nebe dudy. Na prozvuky má největší vliv mobil, takže je naprostá nutnost ho vypínat. Taky zesilovač audia na trojku moc radosti nedělá. Často si o něj brnknu, zafixovat to nijak nejde a tak asi to jeho ćůro čeká úprava nějakým hrubým nástrojem

No myslím si že se máme na co těšit... https://www.youtube.com/watch?v=r1GN0CM59NU Když si to udrží alespoň stejnou hloubku jako starší Velox tak je to dobrej adept na změnu...Už to má alespoň PinPoint a to osvícení pro nás noční hledače také není k zahození...Vibrace v rukojeti taky není špatnej nápad,jen nevím jak se na to budou tvářit baterky...Ta cívka mě připadá jak na Fishera... :-O

Pro nás noční hledače by to už mohlo konečně umět uvařit kafe ;-) :-D :-D :-D

Prosim kdyz,tak bez cukru.. ;-)

Ahoj..dají se v externím akumulátoru baterie vyměnit nebo je akumulátor jako taková napevno? Díky

Ahoj, Adosaku baterie tam nejsou.

Zdravim,
mam problem s baterii. Po delsim transportu ji nemohu nabit a ani diody nic nesignalizuji. LiPolky jsou citlive na otresy, nebo aspon ty co se pouzivaji v modelarstvi. Je mozne, ze jsem ji tedy takto odrovnal ?

ahoj všichni, po zapnutí detektoru se po úvodním zazvoněním rozezvučí něco jako obsazený tón u telefonu a nic víc. Nevíte co by s tím mohlo být ?

aha, tak po nabití během noci zase šlape jak má.

Klasická chybka ;-)

zmátlo mne spíš to, že po zmáčknutí "informačního tlačítka" pořád svítily 2 diody - tak jsem to považoval za ještě OK. Nikdy před tím jsem ho (detektor) nevybil úplně na krev. Pro příště už budu vědět a rozhodně budu klidnější.
Přeji vysoké tóny všem. :-D

Může se to stát, zvláštěě když baterie nebyla delší dobu nabitá. Ten test ukáže pouze napětí, nikoli kapacitu. Střední tóny taky nebývají špatné :)

Trošku jsem uspořádal nově Velox One audioknihovnu na DC webech, a dočrtl tam několik zábavných poznámek. Aby to nebylo zase až tak suše popisný. Přeji dobrý a ničím nerušený poslech.
http://www.detektory-vychodni-cechy.com/news/detektor-kovu-nokta/
Audio stopy volně i ke stažení jsou o patro výš v záložce Nokta na té stránce.

Veloxe jsem měl možnost v sobotu vidět. Nechodí to vůbec špatně, docela mě to nalomilo jít se podívat na i na ty další Nokty, které mají být ještě lepší. Hlavně mě ale překvapilo jak hezky to sedí v ruce 8-)

dobrý den, zajímalo by mně, kde se nachází nějaký servis (pozáruční) na noktu. Předevčírem mi nepříjemně zapraskalo ve sluchátkách a od té doby jedu pouze na repráček. Sluchátka jako-taková jsou v pořádku. Detektor jsem koupil z druhé ruky a již měl vyměněný malý konektor za velký. Vypadá to, že se někde utavil nějaký drátek od konektoru na desku.
Poradíte někdo?

Pozáruční servis na Noktu ti udělá technik tady na lovci. Stačí zavolat a domluvit se ;-)

tak již vyřešeno :-)

Zdravíčko vespolek.
Stále bojuju s vhodnými bateriemi do této mašiny... Nabíjecí jsou 1.2V a to se tu nechytá... Máte někdo, řešil jste a vyřešil? Rád bych nějaké nabíjecí, kdo to má furt kupovat :D ;-)

mam dotaz kdys zapnu detektor jako by se zblaznil zacne pipat napravidelne je to usirvouci a kdys odpojim civku tak to prestane.. uz s nim chodim pulroku ale zaclo to tak pred tydnem a zatim po kazde kdys sem nekam sel cim to muze byt?, muze byt vykvedlanej horni konektor civky u bedny s elektronikou?, ten sem tam mel nastalo neodpojoval sem ho..zkuste me poradit jestli to nejde jinak nez koupit novou civku za takovou raketu ..dik moc

Ne nejde kup si novou civku vole :-D a nebo ser na to stejne si za rok koupis tejona tak neutracej :-D :-D :-D o:-)

Zdravim. Nemáte tu někdo na prodej cívku? Zřejmě mi odešla a nemám kde vyzkoušet jinou. Vždycky na konci pohybu s cívkou mi pípne falešný signál. To samý když detík zvednu do vzduchu a jemně s ním zatřepu. Pořád prozvuky

Jo je to civkou...mel sem to same..kup novou ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top