Detektory kovů Mars

Vlákno pro všechny uživatele detektorů kovů Mars

in category Metal detectors, created by Elmara 26.8.2020 15:54

Tak a je to ;-)

Tak kdo přemýšlí o Gausu ? ;-)

Já, už dlouho zvažuju Noxe 600/800 a teď čekám jak dopadne Mars.

Jde o to co si přesně představuješ a určitě to chce před samotnou koupí deník vyzkoušet osobně. Já to s Noxem neudělal a to byla velká chyba. Každopádně každému podne něco jiného ;-)

Tak to jsem na tom stejně

Dneska jsem ho doporučil svému bratrovi. Doufám že jsem neudělal chybu. Měl pouze dva které chtěl za každou cenu a to Quest Q 30 a nebo Gauss MD Pro. Jaký je tvůj názor na ten Gauss?

Od vánoc mám svého Gause a pohoda - Quest Q30 bohužel neznám.

Jaké cívky máš? Nebo máš jen jednu, toho Tigera 13"x10"? Obávám se, jak bude ta Discovery 13" separovat a hledat.. Tak že říkáš, je to super detektor? Díky za info ;-)

Jo mám jen tu Tigrku - no co jsem tak vypozoroval se separací nemá nějaký velký problém, jen to chce jemný pohyb nad sporným cílem. A určitě nevypínat úplně železo. Já mám diskriminaci na 5 a Fe volume na 3 a zatím pohoda ;-)

Už jsme začali také shánět Tigera nebo ještě Snipera, protože si myslím, že ta 13" Discovery bude zbytečně velká a bude se s ní blbě hledat.

Zas ale výrobce udává větší hloubkový dosah - no bude to spíš do rovného terénu, ale věřím že i tak se u někoho uplatní. Podle mne je ta Tigerka takový kompromis (slušný dosah a velmi dobrá separace). Problém u mne je v tom že jsem si vždy vystačil se základní cívkou :-D. U Noky For Core jsem krom základní měl i dvě další (velkou a malou) a vlastně jsem krom té základní nikdy jinou nepoužil. 8-)

Jj, děkuji za odpověď, myslím si také, že ta Tigerka by bylo nejlepší řešení. Teď ji ještě někde sehnat a už se těším, až s ním vyrazíme

Já jsem sice s impaktem spokojen,ale mrzí mě, že jsem o Marsu nevěděl dřív,ale tak to chodí celý život.Neco koupíš a za týden vidíš něco jiného 😄

Cobra: No vidíš a já řeším podobné dilema. Bral bych něco jako Nox 800, ale aby to nebyl nox. :-D Já měl půjčenou NOX600 pár dní a vůbec mi nesedl. Jenže bohužel potřebuji něco takového. Mám jako ty Noktu. Mám sice jen Kruzera 14, ale prostě mi sedí. Ovládáním i zvukově. Jen bohužel prostě nevidí co má vidět a háže to důležité totálně do železa. Takže tvrdíš, že oproti Anfibiu/Kruzeru je Mars mnohem lepší? A jak je to s těma frekvencema? Ty přepínáš, nebo pracují obě zároveň? Zajímá mě jak bude reagovat na malé kulaté zlato a stříbro. Taky hodí zlatý obol do železa a stříbrný železo/bordel 8-10 jako Nokta? Tady se teprve ukáže kvalita vs. NOX který to vidí jasně čistě.

Ahoj frekvence musíš přepínat - obě současně nepracují a je tam určitý posun v Hz a tedy můžeš posouvat vždy o 100Hz. Ono se to sice nezdá ale rozdíl je znát okamžitě ;-)

Navíc je i v maximálním nastavení (hraničním) daleko klidnější.

cobra se nenaučil s Noxem, a jak to vypadá ani s Anfibiem ,tak je pomlouvá. Jak dlouho bude trvat než začne pomlouvat Marsku?? Vše je jen o nastavení a chuti se učit a experimentovat.
Mám Noktu 2 rok a nestěžuji si, kopu 99,9% nálezů páč železné ostruhy + šipky hlásí v železe a tak to má bejt ,ale zatím se mi nestalo ,že by mi stříbro hlásila jako železo. ;-) ;-)

Co to meleš ? Nox mi nesedl ale nijak ho nepomlouvám a Anfibio je pecka - tak se prober.... ;-)

přečti si co píšeš a tak se nediv ;-) ;-)

Úplně podobné otázky mám také. Jsem teď pouze v roli diváka, ale dnes jsem doporučil Gausse bráchovi, tak doufám že bude spokojen.

Mozna budu za hlupaka, ale v cem spociva rozdil mezi analogovym a digitalnim modem. Bud mam analog nebo digital detektor. Dik za vysvetleni.

Analog jde do větší hloubky ale nemusí být až tak přesný na vyhodnocení, pokud zapneš digitální zpracování, procesor vyhodnotí cíl s větší přesností.

Jestli tomu rozumim tak jsou to jen nazvy programu. S analogovym vyhodnocenim to zrejmne nema nic spolecneho. Nebo z digitalu udelas zmacknutim knofliku ryzi analog?

Hele nejsem technik ale digitál to je ale po zapnutí právě toho procesoru se aktivuje nějaká vyžší úroveň.

Ok.diky za informace.

No není zač ;-)

To není možné. Detektor má bud analogový oscilátor nebo digitální ( krystalový + mikroprocesor ), čili s přepočtem frekvencí. Neco jako televize, která má panel 50Hz a do vyšších frekvencí jen softwarově přepočítává. Analogový oscilátor pracuje na jedné frekvenci a neumí softwarově přepočítávat do frekvencí vyšších. Dned dostupné detektory nepoužívají analogový oscilátor. Poslední byl jakýsi Whites IDX a pracoval na frekvenci +- 7kHz.

Promiň.Pokud tomu rozumíš jak Šilerová ekonomice,radši nic nepiš.
Vysílací cívka je součástí analogového oscilátoru,nebo může být buzena "obdélníkem" z nějakého klopného obvodu.Nebo spínaná CPU (ten má krystal).Výhodou toho řešení je vyšší napětí na TX cívce,při stejném napájecím napětí.Je to jednoduší,než vzestupný měnič napětí.
Ale rozdíl mezi analogem a dig. je ve zpracování rozdílu fáze TX/RX.
Nebo jen řízení GB.Já všemu ještě úplně nerozumím,ale nemohl jsem nereagovat.Je pravda,že dnešní "analogové detektory" už nejsou uplně analogové.

Cobra" jasný chápu. Díky. No, tak uvidíme jaký bude v reálu a ještě počkáme na toho Gareta. ;-)
Anebo jak říká Mára, počkat rok, dva vydržet s Kruzerem a Nokta taky přijde s multifrekvencí a to pak bude přesně můj/náš šálek kávy :-D

Tak jasně já jsem stále spokojen s tím co mám ale něčemu novjejšímu se určitě bránit nebudu :-D

Nevíte kdy bude další recenze? Myslím že ho testoval více lidí a stále nic. Nebo špatně hledám?

Nevíte kdy bude další recenze? Myslím že ho testovalo více lidí a stále nic. Nebo špatně hledám?

Testování se dost spozdilo vlivem pošty. Byly k tomu nějaké komentáře v původním článku.

A počasí tomu teď taky nepřálo...

Věřím ale, že se to ještě na podzim podaří dohnat. Jsem na něj opravdu zvědavý.

:-)

ahoj, mám ho doma, zatím jsem trochu rozčarovaný, možná že je u nás dost mokro, čekám taky na další hodnocení

foky59 : V čem máš s Gaussem problém?

zatím jsem byl jen mokré louky a tam mám problém s odladěním země, musím citlivost pod 30 frekvenci L3 jinak je to nestabilní, a taky ergonomicky mě nesedí, při max roztažení je to velká páka ale možná s tím jen blbě máchám, a té diskriminaci taky moc nerozumím, není to pro takového začátečníka jako já

To je škoda , jinak chodí pěkně. Zem se dá odladit v automódu.Ty různé frekvence se i trochu různě chovají. Ale když dáš L3 a norm a cL tak by měl být ten detík při správném odladění země a citlivosti do 35 docela klidný.. ;-) Já bych mu dal ještě šanci..

Ahoj, budou k sehnání i jiné sondy, např. sniper?

Ahoj zatím nevím , já mám v setu tu 7" a ta je šikovná ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top