Detektory kovů Nokta

Vlákno pro uživatelé detektorů kovů Nokta.

in category Metal detectors, created by Elmara 20.11.2015 14:30

Ahoj všichni,

nejsem si jistý, zda píšu do správného vlákna, jsme tu nový, kdyžtak mne opravte a nasměrujte jinam...
Momentálně si plním „sen“, koupil second-hand Nokta Makro Kruzer a od nového roku se s ním seznamuji a učím se s ním. Sice mám celou řadu nezodpovězených dotazů, ale začnu jen s 5ti, které mě trápí nejvíce:

1) Zaměřování cíle – velký problém mi často dělá zaměření cíle a vůbec nevím co dělám špatně. Např. zaměřím cíl, po kopnutí signál zmizí a zjistím, že se objevil nový signál cca o 15-20cm jinde. Na druhý pokus už předmět vykopu, ale také se mi stalo, že se celý scénář opakoval a musel jsem kopnout ještě jednou – jedná se většinou o signály s ID 36-50. (pozn. asi 2x se stalo, že signál po druhém kopnutí zmizel a už jsem nebyl schopen předmět najít a nebo se objevil opět nový signál cca o 15-20cm vedle.)

2) Diskriminace velkých kovových předmětů – Větší kusy železa, která jsou relativně hluboko v zemi, se mi hlásí s vysokým ID cca 78-96. Jedná se např. O větší železné části zemědělské techniky cca 10x10cm a víc. Je možné je nějak diskriminovat nebo jak je rozeznat před kopnutím?

3) Pípnutí při dotyku se zemí – Je běžné, když omylem zavadíte bokem cívky o zem, např. o drn trávy nebo o hroudu na zoraném poli, tak detektor pípá? Jde hlavně o to, zda není něco s detektorem a zda je to běžný jev.

4) Cíl bez ID – není to pravidlem, ale cca 1 jasný signál z 15ti mám bez ID, ale když ho kopnu, tak signál zmizí a ať dělám cokoliv, tak už ho nemohu najít. Jindy je pod detektorem jen menší kovový předmět, jednou tam byl knoflík a několikrát extrémně lehký tmavý kámen s hrubou „bublinkovou“ strukturou. Jak s těmito signály zacházet, popřípadě jak vyladit detektor aby zobrazoval přesnější informaci?

5) Režimy – zatím mé nejoblíbenější režimy jsou 3-tone a nebo Beach – tiché a bez falešných signálů. Když zkouším 4-tone (to samé bylo i s Deep), tak detektor prakticky neustále pípá nízké tóny bez zobrazení ID a každých pár kroků zobrazuje slabé signály s nízkými ID 04-14, když se je pokusím kopnout (abych zjistil, co daný režim nachází a co mohu očekávat) tak nevykopu nic. Má někdo zkušenost s Makro Kruzer a mohl by mi poradit jak např. s 4-tone režimem pracovat.

Jakákoliv rada je vítána a posune mě zase o kousek dál.
Díky a přeji hezký den.
P.

Zdravím, stejný detektor mám již 4 roky a jsem docela spokojen.Ano jisté prozvuky,signály a falešné signály určitě vydává ale všechno je v závislosti na daném místě a okolnostech v prvé řadě vypnutý mobil 🤷🏻‍♂️Já chodím jedině režim deep číslo gain,, citlivost '' upravuji právě podle místa a mám stále zapnutý tracking monitorování půdy,abych pořád nemusel pumpovat třeba při přechdu z louky do lesa .Nikdy jsem neměl problém s určením místa nálezu z 99% vždy trefa na první kop a vždy když v zemi něco je tak krásně ukáže číslo id a už podle zvuku vím jestli je to něco pěkného nebo ne.Ať to pípá 😉


Back to chat

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top