Jak při nálezu nábojů?

Ahoj, našel jsem tady rady, jak postupovat při nálezu munice a to i nábojů... nekopat, zavolat PČR atd. Ok. A teď moje situace... Lesík, jedna nábojnice za druhou - pistolové 7,65. A sem tam něco jiného... přezka atd. Pokud bych při prvním pípnutí našel nábojnici a zavolal pyrotechnika, ten přijede, dá náboj do kapsy :-D a zlikviduje. Co s těmi ostatními, kterých je tam kupa? Ty tam nechá, aby je vyhrabaly děti nebo je dohledáme společně (pochybuji, na to asi nemá čas) nebo ? A ostatní předměty tam zůstanou nedohledané? Prosím o názory.... Díky a hezký den

in category Ammunition, weapons and battlefields, created by AfriCZan 26.2.2014 22:33

teď nevím jestli nacházíš jenom nábojnice nebo náboje. Je to asi na uvážení každyho co s nábojema udělá ale pokud nemáš zbroják, tak bys je měl odevzdat. pyrotechnika bych rozhodně kvůli nábojům nevolal :D Pokud jsou to válečny tak na ty si je potřeba dávat větší pozor! Můžou být třištivy, zápalny nebo jinej bordel. V horšim připadě u mausera může být místo místo prachové náplně tritol...
jinak tady jeden odstavec kterej se tady nedávno objevil.

§279 odst. 1) trestního zákona: kdo bez povolení vyrobí, sobě nebo jinému opatří nebo přechovává střelnou zbraň nebo její hlavní části nebo díly nebo ve větší míře střelivo. nebo zakázaný doplněk zbraně, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
Střelivo je souhrnné označení nábojů, nábojek a střel do střelných zbraní. POstačí pokud je bez povolení vyrobeno, sobě nebo jinému opatřeno nebo přechováváno větší množství střeliva, třeba i bez příslušné zbraně.
Větším množstvím střeliva je takové jeho množství, jehož účinnst znamená pro bezpečnost lidí srovnatelný stupeň ohrožení nebo nebezpečí, jako může vyvolat jedna střelná zbraň. Znak většího množství střeliva zákon nedefinuje a ponechává stanovení konkrétního množství na posouzení jeho druhu a účinnosti.

Jsou to celé náboje... nejde mi o to si je nechat, já je nechci... jde mi o to, jestli je tam prostě nechat, čili hledat způsobem - píp, vyhrabat, nábojnice, zahrabat - píp, vyhrabat, něco jiného, vyndat - píp, vyhrabat, nábojnice, zahrabat atd. A když si je nemůžu a nechci nechat, protože by to mimo jiné bylo nedovolené ozbrojování, tak co s tím?

Jak jsem to pochopil, chceš ten les prohledat. Tím pádem se nevyhneš vykopání těch nábojů.
Předpokládám, že tam nacházíš ruskej 7.62 Tokarev. 7,65 armáda nějak nepoužívala a novodobé by asi nikdo nerozhazoval.
Ten rus je relativně bezpečný. Střely jsou čisté, těch se bát nemusíš.
Pokud je neodneseš normálně na služebnu cajtum, řešil bych to jinak. Naházet je postupně do kabele a při posledním kopu udělat hlubší díru a tam je uložit. Max. je najde další kolega pohromadě.
Nedávat je zpět do každé díry pomůže aj tobě při prohledání lesa

jj, díky, dobrej tip...a už to nevypadá na VWII, ale prusko :-)

tokarev to asi nebude, ten jde znatelně rozeznat od 7,65, třeba tam někdo bláznil ze škorpikem... :-D nebo to může být 6x35 browning. každopádně na radě od Hondy neni nic špatnyho.

Slyšel jsem o hledači který k velké radosti cajjtů jim na služebnu přinesl funkční protitankovou minu Málem vzali ve fofru sebou vstupní dveře jak od tamtud zdrhali. Takže jim je můžeš přinést také. Pozor na tříštivé náboje Ještě dnes po letech ležení v potoce byla tříštivá kulka kterou jsem našel plně funkční jen olověný plášť byl částeřně rozložen. Jádro a pružinová objímka byla bez jediného kousku rezu.a kapsle z trhavinou byla jak korálek.

:,-(

taky jeden z nas :-D Velice nezodpovědně se zachoval v neděli 31. 5. 2015 ráno 49letý muž, který hledal kovy v lese v obci ...... a nalezl více kusů munice. Místo, aby ihned informoval policii, tak munici aktivně vykopal a naskládal ji na hromadu. Teprve poté přivolal policii. Jednalo se celkem o 33 kusů německé dělostřeleckých miny ráže 8 cm. Všechna nalezena munice byla dle zjištění přivolaných policistů z Pyrotechnické služby Policie ČR z expozitury Frýdek Místek schopna exploze! Všechny miny byly osazeny iniciačním mechanismem s rozbuškou a trhavinou, tak mohly při neodborné manipulaci kdykoli explodovat! Pyrotechnici i policisté se za poslední rok na našem území okresu nesetkali s tak velkým množstvím nalezené munice a zároveň s tak velmi riskantním chováním, jako v tomto případě.

no tak bejt tebou tak drobnou munici naházej do kýble s vodou a až bude plnej tak volej pyrotechnika !ja třeba nechápu jak někdo může plnej kýbl funkční munice odevzdat do šrotáku toho jsem byl před nedávnem svědkem to musí bejt kus blba o:-) :-D

a ked najdeš prazdne patrony z mauseru je ich okolo 150 kusov v jednej porozhadzovane rozne
alebo obcas najdeš aj plni náboj z hrdzavou špicou všetko z mausera je to nebezpečné??

Policajt predpokladám zoberie všetky my sme našli 220 nábojov za 1 deň. My policajtov nevoláme, ak by niečo také tak tam prídem nabudúce a dohľadám to tam.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top