měděné mince

Zdravím všechny hledače, nevěděl by někdo jak vyčistit měděné mince

in category Cleaning and photography, created by fantas 2.12.2010 20:42

Opatrně. :-)
Je tu toho o čištění popsáno dost, stačí pohledat. Na bezcených mincích můžeš vyzkoušet můj způsob. Mosazný kartáč (měkký). Aby se mince nepodřela, tak na ni dám Vegu (něco jako solvina), pár kape vody aby z ní byla kaše a kartáčovat. Netlačit. Čištění je rychlé, ale není to pro sběratele.

Ahoj, způsob Gonza neodsuzuji, ale taky nedoporučuji.Mně se skvěle osvědčil špenát, kdy z mince zmizí zelená oxidace a krásná tmavěhnědá patina zůstane zachována-řekl bych fajne "neinvazivní" metoda.
Tento způsob čištění najdeš zde v archivu.

můžu se zeptat jak dlouho to nechat v tom špenátu

já to nechávám tak 5dní,tošku to smrdí i plísen se objeví a pak pořádně vydrhnout ;-)

Já to kontroluji každý den, a to co je již čisté tak dávám ven. Pozor špenát nesmí být solený a nejlepší je ho předem zahřát na plotýnce s trochou vody skoro až k varu a pak do něj sázet mince jako na zahrádku. ;-) :-P

zdravím,vyzkoušel jsem jak olivový olej tak i špenát.špenát jednoznačně vyhrál.Jak píše DECIMUS patina zustavá nepoškozená.Nevýhodou je, že to déle trvá. 8-) 8-) 8-)

Pokud někdo obětuje pár bezcenných nečištěných měďáků, udělám a nafotím srovnání. Vyčištěné (popř. zničené :-D ) mince vám pošlu nazpět :-) Svoje mám čisté a zajímal by mně rozdíl. Půlku mince kartáčkem a pak do špenátu. Která bude lepší:-)

Kombinoval jsem špenát (2dny) a potom lehce a opatrně měkký mosazný kartáč s tekutým mýdlem. A docela dobrý výsledek. Ale s tím kartáčem opravdu LEHCE A OPATRNĚ !!!

pastou na zuby nebo solvinou????

používám solvinu a mnu to mezi prsty a kartáčkem na zuby na kterym zkrátím štětiny ,někdo používá měděnej kartáček

a jakej špenát mraženej ????
:-)

V návodech je komlet popsaný čištění špenátem . Od jezera je odskoušený a perfektně funkční ;-)

tak dík za rady ;-)

vie niekto poradit, ako odstranit cernotu (Cu2O), z medenej mince tak, aby zostala podnim zelena patina? mechanicky to nejde. Je to vrstva

zkusil bych opatrně ten špenát a čistit jen tu černotu . Chvilku trvá , než zasáhne i zeleň a hlavně pokud je to už pevná kvalitní zeleň , tak ta drží i po špenátové lázni . Párátkem ošóchat ,abys nepoškrábal i to co nechceš. ;-)

kysle veci by som vynechal, lebo sa bojim o tu patinu, co je reaktivnejsia nez Cu2O, mozno by spodna vrstva odisla skorej. Tá ,,hrdza" medi vyplni aj negativne casti pismen, erbu,...
Vodny roztok H2CO3 už skusal niekto?

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top