Minelab Equinox 800 a 600

Vlákno určené pro všechny majitele detektorů kovů Minelab Equinox 600 a 800

Návod pro detektory kovů Minelab Equinox: Návod Equinox 600 a 800

Testy detektorů kovů Minelab Equinox: Testy Equinox 600 a 800

in category Metal detectors, created by Elmara 20.3.2018 12:28

Ahoj, v poslední době mám velký problém s rušením Noxe 800. V podstatě jediný způsob, jak se mi jej daří alespoň trochu zklidnit je snížení citlivosti. Většina lidí zde píše, že chodí v rozmezí 21-23. Já jsem rád, když se dostanu na 19-20, někdy ale musím jít třeba až na 15, abych neměl diskotéku.
Děje se mi to skoro na všech lokalitách, kde jsem v poslední době byl, převážně pole. Je jedno, jestli jsou v okolí dráty, BTS, mám vypnutý nebo zapnutý telefon, vždy je to stejné.
Rušení se projevuje nejen s cívkou u země, ale cvrdliká i v případě, že detík zvednu a cívka je 1-2m nad zemí. Naopak pokud štrejchnu o nějakou překážku, prozvuk to neudělá.
Nemá vliv nastavení programu (chodím park1), odrušení EMI (automatika i manuál), GB (pumpování i plný automat), rychlost obnovy (většinou chodím 5, snížení na 4 nemá vliv), většinou chodím all metal, občas zavírám -9 až -6, používám ML-80 bezdráty. Včera jsem zkusil přepnout z multifrekvence na jednotlivé frekvence, tam byl detík klidnější, jakmile jsem přepl zpět na multfrekvenci, opět diskotéka. Na několika lokalitách jsem byl s kolegou, který má stejný detík, citlivost měl na 23 a klid. Porovnávali jsme nastavení, až na jeho multitón a můj 5ti tón jsme měli nastaveno shodně. Pokud dělám něco blbě, tak nevím co. Detík má nalítáno přes 3 roky, z toho první majitel ho měl venku párkrát, já ho mám od října 2020, a toto chování pozoruji až v poslední době.

Neřešili jste na servisu na podobné chování, které by bylo způsobeno HW závadou? Jsem z toho už dost zoufalý.

Chování je podobné, viz. video (není mé).
https://www.youtube.com/watch?v=n_ugBaXUuGM

Nikdo?

Nikdo?

Vyzkoušel jsi i kolegovu cívku, jestli to není třeba kabel nebo elektronika v cívce?

Mechanické poškození jsem žádné nenašel. Cívku jsem vyčistil a zkontroloval kabel. Konektor je také v pořádku. S kolegou jsem ale prohodit nezkoušel. Ono se to pak najednou docela zklidnilo, občas mě pustí i na citlivost 22-23. Moc tomu ale nerozumím. Asi opravdu rušení.


Back to chat

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top