Mrcasníci vs. Nimrodi

aneb přišel maník na jeleny v kamizolce zelený.

V pátek jsem byl poprvé po 4 letech hledání vyhnán z pole nějákým myslivcem, co si přišel na čekanou. Moc příjemnej zrovna nebyl. „Hele vole nechceš ti už do p*dele přestat jako ?“, mě moc slušný nepřišlo. Podle mě myslivci nemají výsadu vyhánět lidi z lesů a polí, když jdou na čekanou ne ? Je to úplně stejný koníček jako hledání. Já jsem mu teda ustoupil a v půl 9 odešel, ale kdybych se podíval na hodinky a vzkázal mu, že hodlám skončit v 9 a jestli se mu to nelíbí, tak je tu po lese kazatelen dost, tak bych nic nelegálního a trestního neudělal ne ? Chápu, že jsou myslivci potřební , že regulují stavy zvířat, v zimě je krmí a starají se o přírodu. Ale myslet si, že když maji bouchačku, že si můžou vyskakovat se mi nelíbí. Asi se najdou myslivci i v našich řadách a jestli se jich to dotklo, tak se omlouvám, ale jsem toho ještě celkem plnej. Mám otázku: Jaký máte zkušenosti s myslivcema vy ? ;-)

in category History Hunters, findings and determination, created by Slava_pisek 5.8.2013 23:46

Nelze je strkat vsechny do jednoho pytle. Znam "myslivce", kteri jezdi ozrali v aute a strileji oslnenou zver primo z nej. Stejne je pro ne potesenim strilet psi, kocky na potkani, ani nejsou v honitbe, kde mohou strilet. Jeden z nich je soucasne detektorar. Bohuzel.

Na druhou stranu znam myslivce, velmi bohateho cloveka, ktery se o zver skutecne stara, je to ferovej clovek. Ma vlastni honitbu, oboru, mnoho rybniku. Jednou me takhle vylekal, kdyz jsem pipal na louce pred posedem. Ani jsem ho neslysel, najednou byl za mnou. A uplne slusne me pozadal, ze vecer tam chodi odstrelovej srnec a on na nej ceka uz par noci. Vic nerekl, ani nemusel. Slusne jsme se pobavili, odkud prijde a ja sel opacnym smerem. Podekoval. Podotykam, ze to je jeho honitba a kdyby byl blbec, mohl me klidne vykazat do jineho reviru. Uplny pohodar, co to ma v hlave srovnany.


Back to chat

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top