Nález pistole (ponechání)

Tak, jsem to po..s..kazil.
Našel jsem pistoli, kterou zakopal můj děda ještě jako dítě v roce 1945. Původně patřila jeho dědovi, který si ji přivezl z Prahy, když bojoval na barikádách.
Důvod zakopání byl takový, že jeho děd se rád napil a pak s chlapama vedli řeči. K vůli tomu měla rodina obavu, aby někde něco nevyvedl a pak jako odvetu nevystříleli celou rodinu.
Děda ji naložil do vazelíny a zakopal někdy v 1945.

Našel jsem ji a udělal fotky. Dnes jsem to byl ohlásit. Myslel jsem, že si ji budu moci nechat, ale vypadá to, že mám smůlu.

Opravdu s tím nejde něco dělat?
Nevíte co to je za model?

in category Ammunition, weapons and battlefields, created by Chour 25.2.2019 22:57

Pokud nemáš zbrojní průkaz nebo nebyla zbraň vyrobena před rokem 1890 tak ji vlastnit nesmíš. :-/

Bylo mi to zděleno zcela jasně. Pistole bude ponechána 6 měsíců a pak bude likvidace. Identifikace je nemožná a já mám smůlu....Neodevzdávat

Měl jsi počkat do zbraňové amnestie pak by ti ji vrátili za předpokladu že jsi uděláš ZP.
Z pohledu státu je to neregistrovaná zbraň,právě pomocí amnestie se dala zlegalizovat.
PS: bylo by pěkny o tom něco napsat a včetně fotek to hodit třeba do klubu, takové věci s minulosti jsou dost zajímavé.

Fotku mám v artefaktech. Myslel jsem, že to půjde vložit i zda, ale bohužel.

V zákoně o zbraních je, že nalezená zbraň se musí odevzdat a pokud se do půl roku nepřihlásí majitel, tak propadá státu. Jestli byl ale majitelem tvůj děda, tak bys měl být dědicem té zbraně. Na tohle bych to zkusil uhrát :-)

Já jsem sice legalizoval "půdovku" po otci, ale v rámci zbraňové amnestie. Stejně další půdovku, která mi byla věnována. V rámci téhle amnestie se mne tuším na vlastnictví nikdo neptal, možná jsem jen podepsal prohlášení, že ty zbraně jsou moje. Pak testování balistiky, pak státní zkušebna a nakonec průkaz zbraně. Předválečný malorážkový Walther šel pak z domu, válečná Astra 7,65 ale zůstala doma, je to spolehlivá, přesná a přitom relativně malá zbraň. V opačném případě by zbraně musely projít dědictvím, tj. zemřelý by byl patrně obviněn z nedovoleného ozbrojování, zbraň dědicům zabavena PČR a pak by asi hodně záleželo na rychlosti dědického řízení a vstřícnosti úředníka na oddělní PČR pro zbraně a zbrojní materiál ... . Já zvolil cestu amnestie a bylo to v pohodě. Ale kdy bude další amnestie, to ví "jen Bůh a strana (dnes se ale neví, která)" ... :-) Navíc fůra lidí, co mají zbraně stále ještě mimo legální evidenci, je asi ani tak amnestovat nebude, protože s ohledem na protizbraňovou legislativu, protlačovanou poslední roky euromaxistickými fanatiky v rámci celé EU, by o ně nakonec stejně mohli přijít.

Nebo prozatím do šuplíku (a spácháš nedovolené ozbrojování), nový zákon o zbraních by měl být v tomto ohledu benevolentnější. Ale vstoupí v platnost tak za dva roky.

Zdravím, mám torzo Walter P38, silná koroze, střenky hnědý bez poškození, zájemci pište do obálky 8-)

My sme našli hrdzavú pušku Maďarskú karabinieru Mannlicher z 1sv. vojny v Hornáde na magnet fishing. Zavolali sme políciu, ktorá nás zobrala na vyšetrovani. Nás odviezli po 2 hod. domov a otca pustili po 4 hod. ako podozrivého z nedovoleného ozbrojovania, nakoľko nemá zbrojný pas. To, že sme pušku našli a len oznámili, nebrali do úvahy. Po pol roku mu prišlo oznámenie, že je nevinný. Policajti nám povedali, že ak opäť nájdeme niečo, tak to máme hodiť naspäť do vody a neotravovať. S tým prípadom sa zaoberalo 10 policajtov. Tak si urobte predstavu čo s nálezmi, či hlásiť, či nie, to je otázka?

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top