Sondy k detektorum kovů Minelab

Prosím zkušenosti s cívkami S.E.F a s cívkami Minelab ,které mají být extra kvalitní :-) jde mi především o zlepšení hloubkového dosahu.

in category Metal detectors, created by Elmara 26.4.2009 18:47

Jo, tak o cívkách Coiltek bych se něco také rád dozvěděl,především o Little Joey 10" x 5" .Bobanx....ještě mrkni na cívky Sun Ray....například...
http://www.detectordepot.com/sun_ray_search_coils.htm

Mambo dík za tip :) ale už jsem si objednal u Otase cívku S.E.F :-) dlouho jsem bádal a narazil na test těchto cívek v jednom britském časopise chválili ji že i při té velikosti bere drobot stejně jako základní a na větší mince a cíle je zlepšení dosahu 20-30 procent což jsem potřeboval :-)ale bude to macek 38x30 cm 8-)

Macek to bude,nevíš jestli se k tomuto modelu dávají kolečka nebo je to až k té největší??? :-D :-P

o:-) Jinak kdo má zájem může si stáhnout test časopisu Searcher :-) uložil jsem ho zde http://uloz.to/1695829/sefcoils.pdf

Zdravím Bobanx. Šlape ta cívke jak říkají, nebo to má nějaký mušky? Já jenom jestli mám koupit pulzák nebo mucholapku :-)))

Ahoj :-) ta cívka šlape jak má a dokonce to bere i drobot a na větší předměty to zlepší dosah opravdu tak o třicet procent což je u SE nebo E-Tracu dost ale záleží na tobě jestli ti to bude stačit ;-)

Ještě k té cívce S.E.F a abych ušetřil práci rejpalům kteří posílají Elmarovi mejly že ji zde propaguji a pak prodávám ;-) 1. Tuto cívku nepropaguji neb z toho mám hov.. 2. cívku jsem si koupil jen kvůli dosahu 3.opravdu jsem ji prodal protože jsem si koupil GP Extreme takže o hloubku nemám nouzi 4.případné dotazy směrujte přímo na mě at se nezdržujem :-D ;-)

no a tu cívku SEF jsem koupil já,protože potřebuji hlouběj,ale né zas tak moc jak pulzák :-)

no a tu cívku SEF jsem koupil já,protože potřebuji hlouběj,ale né zas tak moc jak pulzák :-)

meku71 už jsem ti to psal mejlem ale ještě jednou .. At ti slouží a něco pěknýho kopneš :-) a nezapomen sem potom napsat postřehy ;-)

Nazdar kolego, všiml jsem si, že máš GP4500...a že jsi z Moravy...byl by jsi ochotný podělit se o zkušenost s GP? Přijel bych kdykoliv kamkoliv...přece jen bych chtěl nějdřív GP vidět, než jej koupím. Předem díky za ochotu a pokud bys chtěl, napiš mě na 1318@seznam.cz Napiš mě číslo na mobil a já se hned ozvu. Díky Marvin 40let/ Brno

Zdravím přátelé.Mám takový problém.Detík mi hlásí kov,tak kopu díru a nic tam není.Signál zmizí nebo se přestěhuje o dvacet čísel vedle.Nemúže to být cívkou?Jsem začátečník tak prosí o radu.Díky. :-)

Tak to je hodně divné:)

Těžko říc, detektor bych musel vidět a testnout. Hodně záleží na nastavení, pokud tam máš nějaký protažený tón (long, smooth) může tě to jako začátečníka snadno mást.

Pokud najdeš čas, klidně se zastav v Jílovém a otestujeme. Na vadnou sondu u E-Tracu moc nevěřím, pokud se nepletu, tak novou 11" 2D jsem ještě nereklamoval.

Čau.Podle mě chytals signál krajem cívky. Víc se soustřeď na největší intenzitu zvuku a ještě se přesvědči pointem než budeš kopat. ;-) Někdy to dělá třeba delší nález(barevný drát)

Jedná se o detektor E-trac.Díky.

Zdravím.Jsem začátečník možné to je.Musím si dát větší pozor při dohledávce.Dřívější majitel detíku to ale říkal také.Snad je to tím jak píšete.Díky za radu pánové. :-)

Ahoj, zkoušel někdo dát novou sondu na Explorera SE či Quatro?
Jak je na tom separace, dosah a stabilita?
Díky moc za postřehy. :-)

11" sonda se chová v podstatě stejně jako původní. Má o malinko ostřejší reakci na hrany předmětu a je také odlehčená. Pokud ale nepotřebuješ novou základní sondu, asi nemá smysl ji kupovat.

Spíše bych se podíval na větší S.E.F 15x12 a 18x15. Tam je posun při hledání větších předmětů značný. ;-)

Už jste někdo měl čest vyzkoušet cívku Nel Tornado pro řadu X-Terra? Viděl jsem nějaká videa na you tube a testovaní vypadalo víc než zajímavě. Co na to třeba říká vedůcí Elmara z hlediska případné distribuce? Četl jsem ale taky špatnou zprávu že to není posvěcené od Minelabu a v případě nějaké kolize s hlavní jednotkou by padla záruka :-/ Cívka se mi přitom docela zamlouvá...

Dle informací které mám z UK, se jedná o kopie sond S.E.F zda to je pravda nebo není netuším. Z Ruska jsem už chtěl na testy přívést několik věcí, vždy vše zůstalo viset na absolutně neprůstřelných ruských podnicích zahraničního obchodu. Ruský výrobce totiž bez těchto prostředníků nemůže vyvézt ani roličku toaleťáku.....

Můj pocit je takový, že rusové obchodovat nechtějí, stačí jim ropa a plyn :,-(

Nevim jestli jsem se díval všude, ale sondy S.E.F pro řadu X-Terra jsem tu na webu neviděl. Možná by se časem hodila nějaká cívka s větším dosahem a pokrytím i když na originál 2Dčko u 705ky si zatím nemůžu stěžovat ;-)

Sondy S.E.F pro Minelab X-Terra budou pravděpodobně ještě letos od Detech na trhu.

Sondy jsem netestoval, jenom jsem takovou informaci dostal od přátel v UK. Sám to tak nemohu ani potvrdit, ani vyvracet. Jak jsem psal již nahoře, jelikož se jedná o ruského výrobce, je to opravdu hodně těžko řešitelné. Jinak by nebyl žádný problém sondy otestovat a v případě že budou stát za to je začít prodávat :-)

Elmaro měl bych dotaz ohledně tý malí seefky 8x6 na E-Trac veme tahle cívka ten čtyřráz co máš na poligonu?

Ano a dokonce mám pocit, že na "hrany" takových to drobných cílů reaguje ostřeji. :-)

Prosím o radu, uvažuji o nové civcena x terru 305 , ale mám v tom trochu zmatek, zajímal by mě rozdíl mezi 18.75kHz 26cm 2D a 18kHz 22 cm koncentrická, která z těchtou dvou cívek dokáže udělat lepši práci, co se týče v dosahu a záběru na droboť. Předem díky :-)

2Dčko má větší dosah jak do hloubky tak myslím že i do strany oproti koncentrice. Vyšší frekvence je lepší na droboť ale nejde zas tak do hloubky jako nižší frekvence. Za mě bych bral 2Dčko s 7,5kHz ;-)

Pro Elmaru: Nevíš jak to vypadá se sondami S.E.F na řadu X-Terra? Bude ještě něco letos?

Ahoj, Elmara připravuje Mistra HLedače, ale mohu potvrdit, že ano, budou a v nabídce by měly být tento podzim. Přesné datum neznám :-)Tacud

Od 1.8.11 se začala prodávat cívka na řadu Terra COILTEK 15" Něco málo jsem si teď o tom přečetl a vypadá docela k světu. Myslím, že bych měl o ní do budoucna zájem-toť teď otázka jak bude vycházet cenově :-) ;-)

Tož toť otázka na Elmaru, takže buď na Brandlíně, kde ale bude mít jiné starosti nebo až poté ;-)

po zkusenostech s 2D botickou a drobotinou, uz take planuji nakup neceho noveho, ted jde o to jakou. ...

Je tu někdo kdo má vyzkoušenou tu seefku 38x30 na E-Tracu chtěl bych jí do lesa kde už se nějaké ty Ag mince našli a já mám pocit,že tam ještě budou,ale já naně nedošáhnu kvůli velký vrstvě jehličí vše co se našlo bylo tak mynimálně 20-25cm hluboko.

Já ji mám sice "jenom" na Quattru, ale v místech, které jsem prošel se základní cívkou, jsem našel další hluboké mince. Našel jsem s ní mrňavou Ag náušničku, takže se mi nezdá, že bych s ní nějak moc ztratil citlivost. V lese jsem ještě nebyl, chystám se na to. Mám ji zatím něco přes měsíc...

Sonda je otestovaná a myslím že velice slušně přidá na dosahu. Citlivost nijak neztrácí, pouze dohledávka drobných cílů je někdy díky pokrytí doslova utrpení. Určitě má smysl používat nějaký pinpointer. ;-)

A co větvičky a mokrá tráva nejsou prozvuky? A ještě bych měl otázku kolik váží ta seefka 38x30?Základní si zvážím sám.
Dík ;-)

Moje má bez chlupu 800 g i s krytem a trochou bahna:) V testu The Searcher uvádí 840 g, takže jsem se s vážením určitě moc neseknul.

Na jednom webu jsem se v popisu dočet 1,1Kg žeby na E-Trac byla těžší? :-/

Težší určitě ne, je stejná pro všechny FBS detektory. 1,1 kg by měla vážit ta o číslo větší - 46 x 38.

ahoj, jaké máte skušenosti se SEF-kou 38x30 na E-traku? Určitě je to rozdíl především váhově. A co dosahem? Dík.

Zdravim všechny!
Chci se zeptat jestli nekdo z vás nemá skušenosti s cívkou nel (45x38 cm) na x-terru. Dosah ,citlivost na drobotinu,falešné signály..... Díky

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top