Otrava měděnkou

Ahoj,
vzhledem k tomu, že měděnka je jedová, chci se zeptat, zda při mytí měděných mincí dodržujete nějaká "bezpečností" pravidla - například používání gumových rukavic... Když to člověk dělá každý týden, tak nějak by se chránit měl, ne? :-)

in category Cleaning and photography, created by Medicus 21.11.2015 20:50

Tak to nevim kable jsem loupal castejc a jsem stale tu.asi si nesmis moc olizovat prsty :-D

to by jich muselo být metrák týdně ;-) ;-)

Oxid měďnatý působí toxicky pokud se jej naráz dostane do organismu 250 mg a více (jakýmkoliv způsobem) plus samozřejmě dlouhodobé toxické účinky menších dávek. Měď je inhibitor enzymů. Mezi příznaky otravy patří nevolnost, zvracení a průjmy, sladká pachuť v ústech, sucho v krku, horečka, bolest hlavy, výrazné pálení očí. Při vyšších dávkách dochází k poškození jater, selhávání ledvin a komatózním stavům.

Otrava měděnkou se projevuje např. když pijete vodu ze zoxidovaných měděných trubek. Ve Vašem případě je otrava velmi nepravděpodobná.

jelda80: Jo to jsem četl na nějaké stránce :-) Ale stejně se mi zbytečně s tím "svinstvem" nechce přicházet do styku. Lékařských gumových rukavic mám doma dost, takže je asi začnu používat :-D

Už bych musel být desetkrát otrávenej . Ty jeldovi příznaky sou docela běžnej jev a sem tam nějaký to koma se dá taky přechodit . 8-)
ale gumový rukavice nepoužívám ani v horších potforstvech , než je nějaká zelená voda od měděnky .Taky bych řekl, že toho při čištění mnohem víc vdechnu , než spolknu o:-) ;-) :-D
To pak je v té hubě opravdu cítit ta pachuť hořkých sladkých mandlí :-D :-D asi budu muset občas u toho začít větrat ;-) Ale jestli měď ,hliník, zinek ,olovo a podobný nesmysly do mě vnikají ze všeho kolem, tak těch pár stopových jednotek už určitě neovlivní na co scípnu. Nejhorší je stres a strach 8-) ;-)

Však klidně pouzivej ;-) ;-) ja jen když cistim 10medaku tak se prd stane :-D

Čištění měďáků je prd zátěž, to když se stříkajou vinohrady měďnatýma postřikama (skalice modrá) a fouká to ze všech stran, tak to je zátěž.

Dělám měděné výměníky 15let a zatím žiju a to jsem toho sežral mraky - zdravej človek = špatně vyšetřenej pacient,jak píše joeblack nejhorší je si to tolik zabírat o:-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top