Rady do začátku

Jsem úplný nováček, během několika hodin se mi stalo, že detík jasně označil, že v zemi něco je, ale přesto se mi nepodařilo nic vykopat.
Do jak velké hloubky má smysl kopat? (mám LP Zero 30) Jak velkou jámu?
Je nezbytně nutné mít dohledávačku?
Může detektor mylně označit místo dík tomu, že je v zemi třeba nějaká hornina nebo něco podobného?
Jsem z Ostravska a šutrama, struskou a pod.se to tu jen hemží.

děkuji moc za rady :-)

in category Unclassified, created by Milan.z.HB 11.9.2016 13:41

Zdar, mam taky zero30, a bere celkem do hloubky. vetsi zeleza klidne kolem pul metru. pokud je nekde neco kontamininovaneho - ja rikas struska, zrezly odpad - napr. rozpadla dratenka v lese, tak to bude vydavat velmi kratke rychle signaly -jako prozvuky. Ale jestli ti to jasne oznacilo jeden cil, tak kamo kopej, protoze tam neco je. hlavne ze zacatku ma cenu kopat vsechno. abys vedel co, jak, v jaky hloubce, jak je otoceny, jak moc zrezly, atd... zni!

Když ti zmizí signál,může to být tím,že ti propadne hlouběji věc kterou kopeš a det ji pak už nevidí. Párkrát se mi stalo,že jsem nález vyhodil dál než hlínu,když to byla droboť a párkrátjsem měl minci nalepenou na lopatce ;-)přeji hodně nálezů

Ahoj. Dohledával jsem teď u Kvildy v nějaké jámě, co už někdo udělal přede mnou a nezaházel jí. Je to v místě kde byly staré stavby po Němcích (ale nikdo se k nim nezná😎). Signál na dohledávačce "jak prase", kopu lopatkou a nacházím spoustu porcelánových střepů, keramiku, kusy slídového skla, ale nic kovového! Divný naberu hlínu vysypu jí na předem zkontrolovaný mech a hlína piští jak zběsilá...! Romělnil jsem jí v ruce a to samé! Poradíte?

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top