Slavkovský poklad

Zakladám forum o Slavkovskom poklade,nakoľko je veľký nedostatok informácii o ňom,takže mi pripadá ako fatamorgána.Kto o tom viete čosi viac,prispejte :-P

in category Unclassified, created by Crusader 1.12.2013 13:33

No co vim první ofiko pátráni dokonce čb dokument asi ze 70.let, místa kde měl udajně být vyvrátil.

už ho nehledejte, včera jsem ho vykopal, paráááda :-D

hele ty velký hilzny, to nebylo ono. :-P

někde ve vinici

právě o tom čtu knížku Záhada Slavkovského pokladu, zajímavý čtení, ale pohybuju že tady ti rusáci něco vůbec zakopali, v klidu ustoupili a nebyl důvod něco schovávat, ale čert nikdy nespí takže všem hledačům - hodně štěstí ;-)

jak říkám ten dokument je buď ze 70-let nebo 80. let je zkrátka čb. a hledaj tam (na tu dobu)nějakejma hloubkovejma detíkama a dělaj tam vrty a pokusné kopání.

běželo to ten den co se slavilo 200let kdy na čt2 skoro cele den běžel o slavkově program

Ten byl rozebran jesče v te době,tak tim žoldem sebe už neobtěžujte,možna něco jinyho,ale žold je pryč jesče v te době to stalo kdy ustupovaly.Často legenda přežije sveho puvodce.Tak to. :-/

Jestli rusáci pokladnu zakopali, tak ji i vyzvedli.Je jisté že se po čase vrátili aby vyzvedli tělo carova pobočníka hraběte Tiesenhausena, pochovaného na ústupové cestě.V jedné z obecních kronik se píše že přijelo celkem šest vozů a dva tucty vojáků.

Kde byl pochovaný ví každý, kdo se zajímá o bitvu u Slavkova. A než jsem se dostal k té správné kronice a k informacím tak mě to vzalo pět let života. Z pochopitelných důvodů ti to nevyklopím během minuty. 8-)

Tak údajně to má / bylo / je Zbýšov u Slavkova / lokalita ... Když to vezmeme Mlýn ve Zbýšově , na jedne straně od cesty, tam ne.No stojíme na silnici most - jeden směr Šaratice za most po silnici, druhý do Zbýšova ... Litava čumime na kostel Šaratice,Litava - jedna cesta polni nebo co to je, taky ne, pak druha blíže ke Zbýšovu polni cesta díváme se do předu směr Šaratice, Hostěrádky R.Možnost zkombinovat s výpovědí vojáka... uprostřed pole u té druhé cesty směrem zpet k vodě.Možná kdysi by šel vidět kostel Šaratice, Křenovice, a Vážany n.L. atd. A nebo letecky starý snimek dva topoly - dopředu od nich jakoby podel Litavy,ale ne u břehu směr před Vámi mlýn zahnout do leva skoro na tu druhou cestu polnačku. Přeji příjemnou zábavu a boty od blata. Máte tak cca 65% že to někdo najdete.Nebo zkracena verze: silnice ze Zbýšova do Šaratic - most Litava -cesta - ne, druhá cesta ano nalepene na cestu smerem od leva. Jestli to máte někdo jako koníček...

Dobře, i kdyby ten poklad opravdu existoval, jak ho chcete hledat, detektorem? Má snad ležet podle některých pramenů ve dvou, podle jiných dokonce v šesti metrech pod zemí. Neměl by v takovémto případě více šancí spíše proutkař?

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top