Sluchátka

Mám tyto sluchátka: www.lovecpokladu.cz/prislusenstvi-viking/viking-stereo-sluchatka-126 a už po pátý jsem ukroutil kabel u konektoru, takže vždycky z rozbitých jiných sluchátek, co se doma za pár let nashromáždili uštípnu kus drátu s jackem a přidělám čokoládou ke sluchátkům, teď jsem natáhnul ještě jeden kabel navíc, který se napíná místo napájecího kabelu, tak doufám, že to vydrží víc jak měsíc, ne jako minule, taky máte tenhle problém? Zajímalo by mě jak to řešíte, protože jsem už zoufalej a nejvíc naštve když se to urve na začátku hledání.

in category Detectors - unsorted, created by Azaz163 27.12.2009 14:07

Proč jsi je nikdy neposlal jako reklamaci?

to sem ani nepředpokládal, že to vezmete, většinou bývá napsáno na běžné opotřebení se záruka nevztahuje, škoda, příště je pošlu zpět protože v tom stavu jak jsou bys nevěřil, že je to produkt od vás ;-)

Ahoj,
taky mám tyto sluchátka a mohu napsat, že jsem s nimi naprosto spokojen a to je používám dost často. :-D

problém bude spíš v tom jak jsou uchyceny v jednotce, jsou pod ní, takže se ohýbají přes jednotku, problém by asi nebyl, pokud by byl konektor nahoře v trupce detektoru

To máš pravdu, já to mám u vikingu bez problému.Vývod tam je dobře umístěn, takže žádné lámání a ohýbání tu nehrozí. :-)

Pokud je používáš na CS1220 tak tomu v podstatě nerozumím. Vývod je nahoře v loketce a šňůra je dost dlouhá aby se vůbec nemusela ohnout natož pak nějak lámat? Pokud můžeš tak popiš proč myslíš že se ti ten kabel zlámal ;-)

sice je nahoře ale pod jednotkou s baterime a zřejmě drát nevydrží těch několik set kmitů zleva doprava, teď je to jakž takž opravený, tak uvidím jestli to vydrží, drát se vždy ukroutil úplně u jacka

Proto jsem si koupil sluchátka s konektorem do úhle 90 stupňú. Doufám,že vydrží ;-) :-) :-D

tím jsem nahradil toho rovného jacka, vydrželo to trochu déle...

Taky uvažuju o nových sluchátkách,mám C.Scope 3,tak se ptám jestli ta kroucená šňůra moc netáhne,vývod je ve spodu.Vzít C.Sope, Tesaro nebo jinou značku.Dík

Mám taky ty sluchátka s rovnou zástrčkou a prozatím marně pátrám po redukci, která by byla zahnutá na 90 st. Garrett ace 250 má zásuvku na spodní straně boxu a sluchátka kabel zkroucenej do spirály. Dost to šponuje a tak je ani nepoužívám, protože mám strach, že se kabel u zástrčky ulomí.

jenže 250 je digitál a řve na celej les, kdežto u analogu potřebuju co nejlepší zvuk abych mohl správně odhadnout co je pod cívkou a to jde akorát se sluchátky

Mohl by si tak aspon naznačit jak seorientuješ ve zvuku? Mám taky analog a začínám s ním. velikost předmětu už jakžtak poznám ale když typnu co bude pod cívkou tak vždy omyl snad jen zrezlé železo poznám :-)

záleží jestli máš monotón nebo více tón, třeba u toho mí cs1220XD železo "prdí" a barevný kov píská ale ty nejlepší kopy jsou na pomezí "prdění" a pískání tedy potřebuješ max zvukovou citlivost, poslední dobou jsem snad neměl žádné jasné signály, jen samé "na hraně" ale stály za to, sem tam kopnu malé kusy železa (do 1cm) ale to k tomu patří

To MartaViky: Pokud jsi schopná odlišit železo od barvy, při nízkém nastavení diskriminace je to supr. Jakmile začneš barevné cíle příliš filtrovat, budeš hodně přecházet ;-)

Mám detektor C.Scope CS1MX a chodím tak lehce pod 5. Abych mezi sebou poznal železo a barvu to zatím ne. Mám nachozeno něco kolem 25 hodin něž nález vykopu zkouším odhahovat co to bude a nad nálezem zkouším diskriminaci. Nevím jestli bych měl zkusit i nějaká sluchátka?

Já mám monoton a hlavně se s ním musím pořádně zžít. Proto nabírám co nejvíce zkušeností když se zrovna nedá kopat :-(

To MartaViky: Ahoj. Ja mam taky CS1MX a sluchátka používám občas. Záleží na tom jestli chci rušit okolí nebo ne. každopádně s nima je to lepší. Líp uslyšíš chrapot železa a čistý zvuk barvy. Zkus nad předmětem rychleji přejíždět cívkou a přitom ji mírně přizvedávat. Pokud se ti bude zvuk pomalu ztrácet, máš pod cívkou podle všeho barvu ;-) Jinak já dávám v železem zamořené lokalitě disc. na 6,1.. Ale většinou chodím na těch 4 - 4,5.. Tam kde čekám něco lepšího. Tak přeju hodně zdaru :-) ;-)

Díky za radu určitě jak rozmrzne tak to vyzkouším. Já na víc jak na 5 nechodím nebo spíš lehce pod 5. Ty sluchátka chci určitě vyzkoušet ale až půjdu sám většinou du s kamarádem a to u toho kecáme :-)

Nemáš zač ;-) I tak si najdeš něakej vlasní "grif" jak na to. Jinak, s tím rozmrzáním. Dneska jsem byl na poli i v lese a paráda. Vůbec sem nebyl od bláta a ta tvrdá vrchní vrstva šla krásně prokopnout.. Ale chce to rukavice, ty já vůl nechal doma :-D

Tak já chodím s vojenskou lopatkou a byl jsem to zkusit před týdnem a nadřel jsem se jako kráva a drny nešli ani oddělit. od té doby tu máme pořád pod nulou a to krutě. Je jasný že nějaký grif pochytám ale každá rada nad zlato :-)

tak sluchátka taky nemám, nějak rád slyším co se kolem děje, ale je to tím, že chodím sám, možná si je taky pořídím)

Tedˇ je stejně nepotřebuješ, protože tu máme dost zasněženo :-), ale určitě si je pořidˇ. ;-)

v sobotu vyrážím do terénu :) doufám, že kopnu aspoň podkovu, v lese by ta vrstva sněhu snad nemusela být taková

když to prokopneš třeba najdeš i něco více)))

martin 34
Ahoj,
kam tak u nás v okolí chodíš, jestli to není tajný?:-D

Ahoj, tajný to není. brouzdám po okolních vesničkách a jejich políčkách, žádné spešl lokality)) Ty jsi taky z Jablonce?

a brouzdám chvilku, lebo detík mám asi 2 měsíce))

Ahoj,
taky zatim jen po okolí,Berany,Černá St.,Terezínka atd.Jinak jsem bydlel na Smržovce :-D, ale teď v posledních 15 letech ve V.Hamrech :,-(.Jinak na jaře bychom mohli někam vyrazit, já teda chodim se psem, ale s tim si moc nepokecám. :-D

To abdrushin: Sluchátka jsou v pohodě, pokud se k nim budeš chovat normálně vydrží určitě dvě tři sezóny.

Můžeš použít jak sluchátka doporučovaná pro C.Scope nebo Tesoro, tak sluchátka určená pro Garrett. Vše je v podstatě na stejné úrovni ;-)

Ahoj, jj určitě někam vyrazíme)). Hraju za Plavy fotbal, tak jezdím dolu často)) m.marfy@seznam.cz

Pro ty co chodí dva: Chodíme taky dva,oba se sluchátky, a normálně se na 30m v pohodě slyšíme. 8-) AHOJ ;-)

Taky si na jaro konečně pořídim nový bezdrátový.Už se těšim na ten komfort žádný zamotávání se v křovích a náletech :-P :-P :-P :-PAkorád ta cena mě teda dost štve. :-P :-P :-P

Jeden odborný dotaz. Sluchátka mají svůj odpor. Jaký je tento odpor ve vztahu k detektoru? Má vliv výstupní odpor z detektoru na odpor sluchátek? O kolik je horší přenos zvuku, pokud nejsou odpory ve shodě?

Ano má, obvykle se doporučuje impedance okolo 100 ohmů. (detektoráři)U některých typů detektorů může vyšší zátěž spůsobit, že koncový stupeň přestane pracovat. Zjednodušeně tranzistor na koncovém stupni se vůbec neotevře a je ticho. Nižší impedance u levnějších sluchátek zase někdy zrovna nevynikají kvalitním zvukem :-)
Obecně se tak dají používat sluchátka od 32 ohmů do 150 ohmů. Tam by jsi neměl mít nikdy problém.

Mám dotaz na TDK bezdrátová sluchátka jestli jdou použít na golden mask bez problémů .Pak ještě když se vypnou po těch pěti minutách bez signálu jestli se zase uvedoou do chodu sami když signál zazní nebo se musí zase znova zapnout? Vono když člověk třeba chvíli kope tak se vypnou a pak se to musí zase těma špinavýma rukama od bláta zapínat - nejde to nějak jinak? Nebo jak to je máte někdo zkušenosti s těmi to sluchátky??? :-O

Taky jsem si je koupil a nadšenej z nich zrovna nejsem.Bohužel po třech hodinách chození jsem je znechuceně sundal,vypnul detektor a jel domu.
Nevím proč ale s Cortesem si teda moc nerozumí.Na Tesoro dost nepříjemné zpoždění(to by se dalo zvyknout),z jednoho tónu vícetón-takovej nějakej zmatek(dejme tomu,jsem zvyklej na čistou jasnou odpověď Tesora),v ALL metalu stálé bzučení(to už mě štvalo),ale když jsem zjistil že jdu s vypnutýma sluchátkama a kdoví jak dlouho a to se mi stalo víckrát,to už bylo na mě moc.Jasný,je v popisu že se vypínaj,zkoušel jsem i každou chvíli zapípat lopatkou,ale v lese ty dvě minuty nikdo neodhadne.

Jinak děcka budou mít moc pěkný sluchátka k MPtrojce."

Tak jsem se vrátil ke svým starým,molitanovým obyčejným.Sice jsou za dvě kila,ale slyšim v nich přesně to co Cortík pošle a to pořád.

Samozřejmě tím nikoho k ničemu nenavádím,to je pouze můj osobní názor.

Dobrý den, sluchátka si zakoupilo již více lidí a zatím jsme takto negativní reakci neměli. Nicméně je samozřejmě nejlepší sluchátka použít k čistě analogovému přístroji, protože u digitálních přístrojů dochází k většímu či menšímu zpoždění dle typu.

Dobrý den,je mi jasný že nemůžou být stejné jako kabelové.Ale když se prodávají jako set přímo s Cortesem,tak mě to o to víc překvapilo.
Chtělo by to názory ostatních co je mají,jestli je vúbec používají,jak dlouho atd..

Samozřejmě ke Cortesi jdou použít, ale je velmi individuální jak komu zpoždění sedne. Nejste samozřejmě jediný, kdo si tento set zakoupil a zatím jsme opravdu takto negativní zkušenost neměli.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top