Vadí vám když vás někdo pozoruje?

Jestli hledáte třeba u silnice, schovaní v lese,....
Mě třeba vadí když hledám u silnice a každý otáčí hlavou a zpomalí.
Jak to máte vy?

in category Locations, created by hledac7745 16.12.2017 13:43

Nekoukat kolem sebe,ale pod nohy,muzes pouhym okem najit pekne veci..
Kdyz hledas u silnice musis s timhle pocitat,-rev z auta,troubeni..
Fraze,co jsem treba ja slysel od lidi co projeli na kole,,-to jsou ti hledaci pokladu,voni treba chodi celej den a najdou hovno,,-to me treba rozesmalo
:-)
To vis,ze kazdej ma radeji svuj klid,nicmene zvyknes si,kdyz chces na dane lokalite chodit
Jestli me to vadi,nekdy jo vesmes to uz ale nevnimam o:-)

Taky jsem schovávající hledač...po zkušenostech..to jsou ti zloději a pod.jsem rád tam kde mě nikdo nevidí a neprudí :-) :-) 8-)

Dneska jsem se nějak rozkecal...jdu chrnět 8-) :-D

Já třeba chodim z 90% kolem silnic takže o zvědavece a čumily nouzi nemám. Někdy lidi bejvaj celkem v poho a zvědavý, jindy zase chytrý jak rádio a někdy věří tomu, že s tim hledám houby a někdy narazíš na člověka stejně smýšlejícího, což je fajn ale sem tam se najde nějakej z*rd kterej si myslí že les patří jen jemu a nejradši by tě tam odtamtud vyštípal.Stane se že ček na vycházce narazí na "kouzelného dědečka" (nebo babičku) který eventualně nasměruje na to správné místo 8-) Jednou jsem dokonce narazil na rybáře uprostřed lesa, kde na kilometry daleko nebyla ani louže, takže co tam robil netušim, ale dobře poradil o:-)

Chodím převážně lesy.Na pole se taky někdy kouknu,ale není to tak často.V lese jsem nikdy neměl problém i když jsem někoho potkal.Naposledy mě vyhnal na poli myslivec,že jde na čekanou a že to pole je jeho,což nebyla pravda,no nehádal jsem se ;-)to nemá cenu.Pak je tady problém s agronomem,kterému vadí,že jenom jdete po zoraném poli natož tam ještě kopat.Že mu myslivci rajtují auty v zasetém mu nevadí,protože sám je myslivec.Takže raději splinu s lesem :-D :-D :-D

No po pravdě jsem občas nervozní, když na mě někdo kouká, ale co se dá dělat. Naposledy když jsem byl na políčku, přijel na skůtru takový mladík s holčinou a už si to šinou ke mně. Říkám si aha asi majitel, jde mě zpucovat. No vyklubal se z něj polský hledač, pokecali jsme a pak mi ukázal nějakou dýku, že koupili s milou v Polsku kousek od hranic dům a tu našli na půdě. Dýka byla ČSR a ptal se jestli o tom nevím více. Věděl jsem prd :-D
U toho samého pole o nějaký měsíc později dojel děda na fichtlu, že ztratil z traktoru nějakou kouli, jestli jsem ji nenašel. To jsou ty lepší potkávačky. Pak myslivci - jak který, ale už jsem si zvykl a když mě vyhodí, vím, že jdou na čekanou, spakuju se a jdu. Občas mi poradí, je to fajn dozvědět se něco nového.

Jo to s tím myslivcem znám taky :-Dže prej jde na čekanou a ať jedem tam a tam něco najdem.Když jsem tam byl po 4tý,tak jsme tam každej našli celou známku :-)

Vadí mi to. Pole jen v noci ale jen mimo posedy. Znám místní myslivce a někde kde je posed by mě nikdo nedostal ani za zlatý prase...
Jinak k zážitkům:
Jednou mě zastavil lesák, jestli nedělám díry v asfaltce, po které jsem se jen přesunoval :-D Po 5 minutách hovoru naznal, že si to na důchod možná pořídí taky :-D
Jednou na mě vybafl myslivec se psem, no málem jsem se pos..., ale jen se zeptal, jestli jsem neviděl nějaký srnky a nakonec z něj vypadlo, že jeho kamarád našel mince "nějakýho Korvína". :-)
Jednou na nás narazila rodinka na houbách - obešli nás velkým obloukem :-D Kolega to okomentoval, že potkat s děckem v lese dvě metrákový hovada v zeleným, cigárem v hubě a lopatou v ruce, tak by byl taky na pozoru :-D
Jo a jednou mě na pivu lákal tehdejší místostarosta do jejich strany, ale pochlubil se, že na hledače zavolal benga, takže jsem do komunální politiky nevstoupil 8-) :-D
A přiznám se, že jsem na nějakého hledače jednou zakřičel z auta "Ty, ty ty, tady je Krakonošovo! :-D :-D o:-)

Já nenávidim lidi :-D hlavně né na hledačce, chci si užívat ten klídek a relax, ale když už na někoho narazím a je v pohodě, zajímá se a poradí tak proč ne, ale jak řikám... radši sám nebo s kámošema :-)

Mě nevadí když mě někdo pozoruje, ale je lepší když přijde blíže a můžeme spolu mluvit.
Taktéž to dělám já když potkám hledače s detektorem, ale vadí mi kolik nevraživosti se skrývá ve spoustě mých kolegů, můj názor který jsem získal za téměř jeden a půl dekády v českých lesých je: radši si pokecám se zvědavým neznámým turistou než s neznámým detektoristou :-D

Celí život mě někdo pozoruje,je mě to celkem jedno. :-D

Toto ma nejako netrápi,skorej tie fotopasce rozvešané na stromoch.Neviete niekto ako ich objaviť ???

nijak , jedině koukat a koukat . Já na jednom místě při hledání se Servuzem a Vojtasem dostal po pár lahváčích potřebu se ,,vycikat " a když sem byl v nejlepším , tak sem zjistil , že čučím přímo do jedné a to byla tak metr a půl daleko a v úrovni očí 8-) :-D
Jinak na ně většinou narazíme u krmeliště a nebo hromady kulatiny . Ale vím o místech , kde jsou roztroušený po celým lese , kvůli rabovačům lokality a nebo narušitelům rezervace .
Třeba hned za humny mám v Háji profláklou archeolokalitu po rýžování zlata a zároveň je to i hlídaný ochranáři a tam je těch fotopastí opravdu dost . Sám už sem byl párkrát upozorněn , že su natočenej a to sem tam byl s archeologem. Ale protože bych mohl šlápnout na hlavu nějaké žabce , vyplašit hnízdící pěnkavu , či zašlápnout trs medvědího česneku , tak tam prostě mají všude nastražený . Pokud ji přímo nehledáš a nevíš kde hledat, tak ji nenajdeš , dokud do ní nebudeš čučet 8-) ;-)

Nevím, jestli to sem úplně patří, ale měl bych jednu historku, která obsahuje setkání s "čumilem". Byl krásný jarní den, měl jsem po škole a vyrážím na svojí oblíbenou ústupovku. Už jsem dvě hoďky v lese a stále nic kloudného. Skrze ostružiní jsem dorazil na pěšinu, abych si zkrátil cestu na lesní cestu, ze které jsem se chtěl přesunout na místo, kde jsem kdysi našel luxusní hliníkovou německého přezku policisty. Detík jsem hodil přes rameno a přidal do kroku. Tu v dálce vidím obrysy osoby, která se přibližuje mým směrem. Jelikož jsem brýle nechal v autě, tak se snažím zaostřit na přibližující se čmouhu. Při bližším pohledu zjišťuji, že se osoba přibližuje velice rychle a něco drží v ruce. V rychlejdoucí osobě jsem rozpoznal chlápka hubené postavy, v obličeji zarostlého s nepřítomným výrazem. Zneklidnilo mě, když jsem zjistil, že v ruce třímal sekyrku . "Asi běží pro dříví", řekl jsem si. Chlápek však jako by ani nezaregistroval, že tam stojím a stále šel rychlou chůzí a zíral jakoby skrze mě. "Dobrý den!" volám, chlápek nic. Pevně jsem v ruce sevřel vojenskou lopatku a krev mi v tu chvíli v žilách snad zamrzla. Chlápek by už do mě narazil, zatímco já jsem lehce ustoupil z cesty a on dál bez výrazu pokračuje po pěšině. "Co tu sakra bylo?", řekl jsem si pro sebe a pokračoval dál. Ten den jsem nic nenašel, ale alespoň mám tuhle zajímavou historku.
:-D

Měl jsi skusit prstem , esi je to hmotná postava a nebo éterická o:-) :-D :-D ;-)

Jako záleží jak kdy a při čem o:-) 8-)
s detíkem s tím nemám problém , ale to musím zrovna tím detíkem něco hledat . S dohledávačkou už je to horší a opravdu hodně záleží na prohledávané parcele o:-) 8-) ;-)

Zdrhám od lidí co nejdál. Buď pruděj a zkazej mi celou hledačku, nebo se ptají na hovadiny a zdržujou ;-)

Lidi mi nevaděj, jenom paka. A ty jsem na hledání potkal jenom dvě. Jedno teda dost často a toho magora teda nemám rád, páč má na hlavu i papíry a je dost agresivní, ale jako naschvál se naše cesty sem tam kříží. On totiž lidi rád nemá a chová se dost teritoriálně. V Bolce známá postavička -zrzavé dredavé bezdomovecké pako. A jednou majitel pole co nás vyhodil i s archeologem, ale to jsme se nehádali. Dopředu jsme nedali vědět a dali jsme mu ve finále tři bludišťáky za odvahu. Přece jen jsme byli čtyři týpci s rejčema a on po nás stejně vystartoval jako vzteklej pitbul... 8-)

Viem že ich vidno cez nočne videnie ale veľmi zle,že potme svietia ako dioda alebo tak nejako.Nezaujímal som sa tým nejako extra ale asi začnem viac guuugliť a k niečomu sa hadam dopracujem.Ešte je dlho tma a sú dlhé večery.Tak skúsim sa niečomu priučiť na nete,dobre že si zareagoval,mám program ked neni do čoho pichnúť ;-)

No ono i přez to noční vidění je uvidíš , až když už tě začnou natáčet . Když tě jen blikne , tak si stejně nevšimneš. Sama o sobě je stále v režimu spánku , dokud nemá podnět fotit , či točit . Mám jednu v práci na obci a sám jsem byl překvapenej , jak ostře a čistě to natáčí i se zvukem a je jedno co je za denní dobu a počasí . Navíc už to dost často je nastavený tak, že to hned posílá fotky na mail a telefon 8-) Teda samozřejmě když si majitel zaplatí simkartu ;-)

...musí byť spôsob...

Jedině dobře koukat kolem sebe a hledat neviditelné. Pokud ji navíc ještě dobře zamaskují ( a to se dělá) , tak téměř bez šance . 8-)

Chodím lesy a největší pravděpodobnost,že na ni narazíš je u krmelců,krmelišť a skládek dřeva.A taky někdy soukromé lesy jsou takto hlídány.Jak píše Joe,najít ji je náhoda. ;-)

mě je to úplně jedno , pokud na mě nenadává , tak si jich nevšímám.

Na mě štěkaj akorát psi když chodím pole blízko baráků :-D Mě to nevadí ale těm lidem co tam bydlí možná vadí že ten pes pořád ňafe. Ale většinou se držím dál od obydlí.

S tými psami je to pravda, aj ked ma nevidia, akoby počuli detektor aj na pol kilometra. Keď idem v lese, z okraja nedalekej dediny sa ozývajú vždy.

Ono se to nezdá ale to pípání je slyšet docela daleko. V loni jsem ještě nepoužíval sluchátka. Uvidím letos se sluchátky, jestli budou štěkat taky. :-)

Šak totok...ja tiež nepoužívam sluchátka, ale Z-link je už na ceste, takže začnem aspoň na jedno ucho, lebo chcem počuť aj okolité zvuky, predsa len, les...

Já mám sluchátka na uši,ne ty přes celý uši. Tak že slyším normálně.

Sluchátka mám pověšený kolem krku. Právě tyhle malý. Ideální věc. Slyším jasně okolí i detík. Mezi lidma je xindlů dost, a v lese je nutný mít přehled. I třeba kvůli zvěři. Sám jsem se díky praskajícím větvičkám stačil včas zpakovat a ustoupit bachně s osmi pruháčema :-D

Nevadí,když někdo kouká.Dokonce jsou i lidi zvědavý.A když mám v kapse minci nebo knoflík,tak rozdám pro štěstí.To jsou docela vykulený.A naposledy za Hodkovicema.Já 10 metrů od silnice a kolem projížděli policajti,přibrzdili,a že jestli něco houklo? :-)

Nemám rád náhodný lidi. Ale taky sem jich moc nepotkal. Úmyslně za mnou šli jen dvakrát. Jednou kámoš, jestli bych mu v trávě nenašel vyšroubovanou a ztracenou trysku z karburátoru sekačky MF 70 - nalezeno. A podruhý za mnou jel od silnice nějakej týpek na kole, jestli bych mu nenašel náušnici jeho starý, co jí předevčírem ztratila u baráku. Tu sem teda nenašel :-( , oni ale pořádně nevěděli, kde to bylo. Sesbíral sem jim tunu odstřižků z měděnýho plechu, víčka od piva, pár desetníků, hřebíky, kousky el.drátů, a nic. Barák těsně po rekonstrukci, no...Jel sem autem 4 km tam a zase zpátky, a dostal sem dvoukilo na benzín :-D

Já mám taky radši klídek a samotu ale občas na to pole člověk zajde a pro to mám po kapsách pár starých mincí které nemají žádnou cenu a občas s nimi obdaruji zvědavce. Ale zatím mě nikdo vyloženě nevyhodil.Jen policie je občas nevrlá když otravuji s nějakou municí.

Procházím kolem remízky a blíží se ke mně vcelku pohledná žena, už jsme se dávali do řeči,byla velmi příjemná a vtom se z lesa vynořila moje stará která zabírala houby takže neznamená vyklidila pole a bylo po sbližování. Občas mi ale čumilové vadí.

tož aspoň víš , že dříví se do lesa netahá :-P :-D ;-)

Byla to náhoda protože ta moje většinou prolézá obchody takže máš pravdu, dřevo jsem vzal do lesa naposledy, co kdyby náhodou. :-P

Lidi jak kdy.Uvřískanou rodinku v lese mám chuť vyhodit já.V místním kolchozu se znám se všema.sem tam deset let dělal.A většinu lesáků taky.Když se potkám na městě z fořtem a řeknu že sem mynulej týden byl tam a tam,tak řekne,já vím.To ty fotopasti. :-D :-D :-D

Jo tady je to stejný o:-) :-D :-D
Už sou všude , dokonce začínám mít podezření , že často i na místech , kam se zahýbá si trochu zaskotačit o:-) 8-)

Tam je ovšem nemusej instalovat instituce,ale soukromníci.Klidně na vydírání,nebo voajéři. o:-) 8-)

Banda jedna , člověka nenechají v klidu ani v té přírodě . Tuhle posledně mi nějakej kretén v letadle furt točil nad hlavou div nevypadl z letadla , Eště že su tolerantní člověk a jebal sem na něj o:-) :,-(

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top