Zlatý prach

Ahoj
hledám možné výskyty zlata v okolí bydliště. Nemělo by tady být, ale co kdyby. Jde mi o to, zda rýžovací pánev je schopna zachytit takzvaný zlatý prach. Tedy ty nejjemější částice viditelné jen pod mikroskopem. Jestli nejsou už tak drobný, že se nedokáží usazovat na dně a odplaví se s lehčí frakcí. Zatím jsem objevil jen jednu zlatinku velkou zhruba 0,1mm. Pod mikroskopem.

in category Unclassified, created by bobik600 30.6.2021 19:38

No 0.1 mm ti zůstane v pánvi normálně.zlato má cca 19 g na cm 3 a těžší minerály jako magnetit cca 5 a pyrop cca 4 g cm2.Takže docílit toho aby ti zůstalo zlato na pánvi není až takovej problém pokud neděláš něco špatně.Dost ale záleží i na tvaru toho zlata.Placatý zlatiny snesou hrubší zacházení ale když jseš blíž prymáru tak to jde z pánve snáze a je třeba být opatrnější.Jinak zlato je snad všude i tam kde o něm není zmínky.To jenom proto že je ho tam tak málo žě se nemá cenu o tom zmiňovat ;-)

Díky. Bohužel jsem další zlatinku zatím neobjevil a to ani na potocích, které by měli být trochu zlatonosné. Dle mapy výskytu zlata v České republice. Takže je to nejspíš rukama.

Tak to já sice o tom že nějaká mapa výskytu zlata vím ale nikdy jsem jí ani neviděl.Protože upřímně nikdo není tak blbej aby ti řekl kam máš jít.Musíš si to obejít s pánví sám a najít místo s lepší koncentrací.Já když začínal tak jsem měl problém najít zlatinku i na toku kde jsou.Jenom jsem vybýral špatná místa a neuměl v řece/potoku číst.Dneska jak je jich jen pár na pánev tak je vracím vodě že se někde jednou nahromadí.Začátky jsou těžký ale alespoň oddělí zrno od plév.Jinak by to bělák z prominutím každej kdo má do prdele díru ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top