Mrchy na Rujáně

Adrenalin na výletě - někde se asi hledat nedá.

Výlet do zahraničí je samozřejmě příležitost vyzkoušet nová teritoria. Rügen - Rujána - ostrov na severu Reichu. Slavné Peenemünde při dobrém počasí nadohled, a hlavně - vikigové. Najít něco po nich byla hlavní idea.

Zakempili jsme v Göhrenu jen na dva dny, takže času nebylo příliš. Nejzajímavější se zdál dlouhý písčitý výběžek do moře, který musel lidi vždycky lákat. Ale lákal toho bohužel víc, než je zdrávo. Celý z písky se tyší do výšky několika desítek metrů a vybíhá do moře na dobré strategické pozici. Tedy i dobré pozici pro umístění těžkých zbraní. Historii tak detailně neznám, ale lze si to domýšlet. Když jsem v lese začal hledat, bylo hned jasné, že něco není v pořádku. Samý špinavý signál - střepiny. Nechtěl jsem to samozřejmě vzdát, když je to taková příležitost. Ale brzo se objevila první mrcha. Nějaký dělostřelecký granát. Necítil jsem se na povídání s německou policií a vysvětlováním, co že tam vlastně dělám (ani německy neumim), tak jsem ho nafotil, zahrnul, zaměřil, viditelně označil s žím, že jim to pošlu později.

Zanedlouho další velký signál. To už jsem se zdráhal, ale ehjhle, pořádný korbel. Uf. Jenže pár metrů dál další mrcha a v místě zapalovače hromádka zinkového prachu. To už jsem se docela zapotil a řekl si, že to mi za to nestojí a zabalil to. Po návratu jsem poslal detaily místní policii a co se s tím stalo dál nevím, protože jsme zas jeli dál. Závěr je, že je to smutné, ale některá dost zajímavá místa jsou prostě zabitá a nedá se s tím nic moc dělat.

Výhled z písčité duny
Výhled z písčité duny
První mrcha
První mrcha
Na ostrově je spousta megalitických hrobek
Na ostrově je spousta megalitických hrobek
Křídové stěny plné pazourku
Křídové stěny plné pazourku
3 votes
3 votes

Post

Na Rujánu se nejezdí hledat ale na štiky!, přece :-D

kdysi jsme tam jezdili na jantar,dokonce ho tam vykupovali

na Rujánu se jezdí na nudapláž :-D :-D :-D

:-D :-D

Na Arkonu jsme se bohužel nepodívali, jantar jsem nenašel, a ani ty nahý němky :( Akorát německej pop jak z devadesátek a tyhle granáty.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top