Zimní hledačka a přesnost zaměření chůze

Radost hledání ve sněhu.

Když není sněhu moc, dá se využít k hledání ve archimédově spirále. Prohledáte určitou oblast prakticky beze zbytku, bez mezer. Je vidět i stopa po mrcasení. Takže i hledání ve sněhu má pozitiva. Přidal jsem záznam, jak vidí tu spirálu Locus. Tak přesnost zaměření dle GPS je tak +-3m, takže nedá se očekávat, že by tam ta spirála byla vidět. Přesto jsem trochu zklamaný. Rozteč byla tak po metru. Jeden den jsem udělal průměr tak 20m, druhý den jsem se napojil udělal už jen tři závity. Prohledával jsem oblast, kde jsem předtím dost šmejdil. Tak našel jsem už jen tři sežrané měďáky a pět plomb.
Pohled na spirálu
Pohled na spirálu
Jak to vidí Locus na mém Galaxy A7
Jak to vidí Locus na mém Galaxy A7
3 votes
3 votes

Post

Máš šípovitou stopu , skoro jak traktor. Kdyby jsi měl uší a delší obuv tak by se splet i traktorista!! :-D

Moudro starých sedláků říká: pokrýt určitou plochu nejlépe možno podélně či příčně.
Ještě nikdy jsem neviděl sít ručně obilí či orat traktorem ve spirále :-D :-D :-D :-D

Tak nemusí to být spirála. Klidně chodit cik cak sem tam. Podstatný je, že můžeme vidět naše stopy a prohledávat bez mezer. V léte přimontuji na cívku rozprašovač s travexem a druhý den na té posečené louce uvidím, kde jsem vynechal. :-D Myšleno ve srandě, né aby jste to někdo bral jako návod.

Cémo, litr slivovice a týden nevylezu z pelechu. O setí nemůže být ani řeč ;-) :-D
bobik - spirála je blbost, protože až se dostaneš na ouvratě, budeš muset stejně podélně nebo příčně. Věř mě starej ženskej, něco o tom vím :-D :-D

Tak pokuď bych chtěl systematicky prohledat celou louku, tak spirála je, jak píšeš, nevhodná. Ale pokuď takovou ambici nemáš, narazíš na minci, za chvíli na druhou tak začneš prohledávat okolí jestli to není rozsyp. Tak použiješ spirálu.

A zítra si tam ufologové budou lámaat hlavu :-O :-D

Záhada kruhů v obilí vyřešena. :-D

A už se ví kdo chodí v zasetém :-D :-D :-D :-O

Jééžíšku na křížku, a mám na krku žaloby na pošlapané obilí. Admine, vymaž to. Todle jsem nedomyslel. :-D Jinak tohle je louka.

Uděluji ti amnestii. :-D

;-)pokud půjdeš příčně přes vlastní stopy,tak se ozvou další signály.hlavně u toho rozsypu,jak stojí mince na hraně,tak z jedné strany slušnej signál a z druhé ticho ;-) :-)

Toho dle jsem si ještě nevšimnul. Mě mince na hraně jde do železa. Jakmile mi tam ozve trochu barva, tak většinou kopu. Ale určitě toho tam zůstalo dost, šmejdil jsem s seštipalcovou cívkou tak dosah byl omezený. Nejhlubší nálezy byli tak z 15 cm. Šestipalcovou jsem zvolil, protože na velké cívce ten sníh už přeci jen něco váží, tak se ruka dříve unaví a hlavně je více namáhaný držák cívky. V kombinace s mrazem si člověk koleduje, že mu držák praskne.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top