A jak to máte s nálezném vy?

Má dnešní zkušenost s KU Plzeň jest taková, že dle litery zákona se za předměty nalezené detektorem nálezné nevyplácí. Jednání bylo vedeno ve velmi příjemném duchu, i jsem měl pocit že dotyčný úředník si je vědom že současný zákon je silně demotivující a chtělo by ho změnit, ale nedá se nic dělat. Takže nálezné 0, no a motivace příště s něčím jít do muzea se té nule blíží. Protože abych si vymýšlel historky jak jsem náhodou zakopnul o pařez atd., to mi přijde dosti nedůstojné. A jaké jsou vaše zkušenosti?

v kategorii Spolupráce s archeology, založil Garfield007 6.1.2020 16:45

Samozřejmostí by mělo být požádat majitele pozemku předem o možnost vstupu ( ať už to řeší, či neřeší občanský, nebo jiný zákoník ) a ať je to jakkoliv zdlouhavé a náročné. Pokud to neuděláme, pak se nelze divit, že na nás poštve psa nebo policii. Při oné dohodě o vstupu by opět mělo být samozřejmé promluvit o dělení případné ,, kořisti" ( a opět bez ohledu na literu obč.zákoníku ) a také o podmínkách odevzdání případných artefaktů muzeu a státu. Asi úplně mimo mé chápání je pak noční bloudění po neschválených pozemcích a arch.lokalitách, válečných bojištích a zříceninách. Prostě dodržovat korektní zasady hledání a obecně pak zásady slušného chování - jak říkal jeden politik - ,, Nebát se a nekrást".

Naprostý souhlas a ještě sem si říkal že při možném návrhu nového zákona by bylo dobré konzultace s dejme tomu znalého hledače ne jen s úředníky. Přece jen nejsme v Anglii a poměry jsou jiné i zákony doslovně to nepůjde ale cesta se dá najít k českému obrazu :-D

Jerry ,českej obraz nikdy nepůjde,mi Češi zkoušíme pořád nějaký vlastní cesty který nikam nevedou,dneska to vidíme všichni po revoluci jsme se měli přiklonit k Rakousku nebo Bavorům převzít od nich vše co funguje,rychle zavést euro a dneska by nebyl problém,všichni víme ,že tenhle stát postavili lidi jako byl Mrázek,to dědictví vidíš všude...Směnárny,směný kurzy prostě veksl kterej všem vyhovuje...a to je kurva smutný.a tohodle smajla hned tak nedávám :-( :-( :,-( :,-( o:-) o:-)

Já to vím ono je to stejně v lidech a v nástrojích státu to že jsme tam kde jsme je žalostné a ani nevíme co je nějaká Česká Svoboda suvenerita vlastenectví hrdost to vše je víš kde tak zatím frčí mi tu cisterny pro náklad :-D

...tak jdi plnit a ty voe nehul tam :-D :-D :-D

Tam ani nesmím chodit sem na vrátnici a kontrolují a zapisují dodávky a pak obchůzka střídáme se tu po 3hodinach :-D


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru