Agresivni majitel/severni cechy

Jedná se o o rozsáhlé pozemky luk,pastvin a polí lemující hlavní silnici na Liberec-podle majitele údajně od Zákup po Rynoltice.Na tomto místě jsme byli poprvé-louka je bez plotu,označení, posekaná bez balíků sena.Včera v podvecer jsme se na místě procházeli s detektorem,běhěm cca 30 min u našeho auta zastavily 3 další.Veškeré osazenstvo/mimo jedné která šla pěšky a natáčela na mobil/skočilo do jednoho auta a s dálkovými světly velkou rychlostí se rozjelo přímo na nás kdy auto zabrzdilo cca metr pred námi.Vystoupil/spíše vyběhl/z auta velmi agresivní člověk se řevem ,,to je můj pozemek vy zmrdi,táhněte odsud do píči,ještě jednou vás tu uvidím tak....atd.Odpovídali jsme slušně bez urážek a nadávek,zatímco vystoupili další 2 osoby a slovní útok na nás pokračoval celou cestu směrem k našemu autu.Mezi tím jsme míjeli paní/dokumentaristku/,která naprosto bezdůvodně se slovy ,,ty krávo,, se na mě vrhla div jsem neupadla.
CHceme tímto všechny upozornit ,aby v této lokalitě očekávali třeba podobnou situaci.Majitelé jsou opravdu velmi agresivní lidé s velkou slovní zásobou sprostých slov.To ,že během krátké chvíle kterou jsme na louce strávili a jejich rychlý příjezd 3 aut naznačuje možnost hlídacích kamer.To,že jedna osoba vše natáčela a ostatní se urputně snažili nás slovně vyprovokovat k útoku zase naznačuje,že je to účelové.Pokud se s nimi setkáte nenechte se vyprovokovat nebo se této lokalitě raději vyhněte.Lidi kde to žijem?

v kategorii Nezařazené, založil auris 13.9.2018 14:47

Jsem tu nový a nákup detektoru plánuji na vánoce. No, plánuji ... . Momentálně mi došly auta (nejmladšímu z mých 4kusů je 15let), takže nejdřív musím pořešit nějaké opravy, bo bych jinak nebyl dopravně samoobslužný. Zatím mám alespoň silný neodymový magnet na špagátu :-).
Ale k věci: jak už bylo výše uvedeno, zákon v zásadě neomezuje průchod po pozemcích státu, obcí a PRÁVNICKÝCH osob. To znamená FIREM, spolků, církví atp.! A v tom je jádro pudla. Velká část našich zemědělců (včetně mne, coby "byro-zemědělce") jsou "fyzickými osobami podnikajícími". Prostě jedou si na své triko a jméno a neschovávají se za a.s. nebo s.r.o. Takže mohou ze svých pozemků zcela legálně vykázat kohokoliv. Na druhou stranu zákon průchod po pozemcích fyzických osob přímo nezakazuje, pouze k tomu nedává zákonný rámec. A co není zakázáno, je dovoleno do doby, než se vyjádří vlastník daného pozemku. Takže je pouze na konkrétní fyzické osobě (podnikající/nepodnikající), jak s hledači na svých pozemcích naloží. Dnes už bohužel ani neobstojí, že hledač nevěděl, komu pozemek patří. Máme totiž on-line dostupný katastr nemovitostí pro všechny a dokonce máme skvělou mobilní aplikaci iKatastr, byť ta má význam jen pro vlastníky chytrých mobilů s předplaceným datovým tarifem. Takže kouknu do mobilu/tabletu a vím +/- 5-10m na jaké parcele stojím, co je to za pozemek (les/louka/orná atp.) a komu patří. Pokud je to státní, obecní nebo firemní, tak nic neřeším, zapínám detektor a jedu. Pokud by ale někdo chtěl znát třeba jméno soukromého zemědělce nebo nájemce zemědělské půdy, tak máme ještě veřejně dostupný portál farmáře (eAgri.cz), kde si každý najde a spustí mapovou aplikaci LPIS (evidence zemědělské půdy) a tam si dotyčného najde většinou i s telefonním číslem. Většina lidí s tím problém mít asi nebude, problém vzniká pouze pokud na polích a loukách zůstávají po hledačích nezahrabané díry. Jestli totiž někomu díky nezahrabané díře uprostřed louky zchromne kůň nebo kráva, je to z pohledu dotčeného vlastníka pozemku dostatečným důvodem pro trvalou averzi vůči komukoliv s detektorem a často i ke komukoliv bez detektoru. Ono dost peněz stojí i jen utracení chromého zvířete, natož pak jeho léčení. No a k těm divočákům: jsme lidi, ne díry ryjící divočáci, takže tím bych raději vůbec neargumentoval. :-) Tak to je zatím z mé strany vše :-) Až si pořídím detektor, tak se ozvu. První ale vyrazím na své pozemky, na ty cizí až pak .... :-) Vláďa Němec

Dobře napsáno ;-) Do budoucna přeji pěkné nálezy ;-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru