Analog proti Digitálu.

Zdravím kolegové,chtěl bych znát Vaše názory podle Vašich zkušeností na analogové či digitální detektory.V čem je který lepší.Já mám digitál a jsem spokojenej,ale analog jsem nikdy neměl,tak to nedokážu posoudit.Tak prosím příznivce analogu o jejich názory a my digitálisti nenchme se zahanbit.
Bitva začíná ;-)

v kategorii Detektory - netříděné, založil Pyrda 2.5.2010 17:06

jde spíš vo to aby sis nekoupil nějakýho podfukářře aže těch detíkú co lžou je spoustaa nebojme se je označit ty žlutásky, třistapětky,huntery ajim podobné.s každýho reklamního letáku na tebe křičí kup si mě se mnou určitě chybu neuděláš a stříbrnáky přecházet nebudeš ,ale ve finále zjistíš ,že si byl obelhána okraden očas tím věčným kopáním.takžeje jedno jestli je to f75 nebo gold max pover,jde hlavně vo to aby se snažil mluvit pravduanic než pravdu.,

luxi- ty než sem něco pošleš,tak si to nejdříve napiš ve Wordu a zapni si funkci pravopis a gramatika. Ty tvoje výjevy se skoro nedají přelouskat. :-( :-( :-P

Da Da ,už jsem to taky jednou psal,s takovym pravopisem jen do rádia :-D

jde spíš vo to aby sis nekoupil nějakýho podfukářře aže těch detíkú co lžou je spoustaa nebojme se je označit ty žlutásky, třistapětky,huntery ajim podobné.s každýho reklamního letáku na tebe křičí kup si mě se mnou určitě chybu neuděláš a stříbrnáky přecházet nebudeš ,ale ve finále zjistíš ,že si byl obelhána okraden očas tím věčným kopáním.takžeje jedno jestli je to f75 nebo gold max pover,jde hlavně vo to aby se snažil mluvit pravduanic než pravdu.,

Analogy jsou myslim všeobecně rychlejší než digitály a maj oproti digitálům o dost lepší separaci ;-)

Luxi2,jmenuj jediný detektor bez ohledu na cenu, který určí stříbrňák se 100% jistotou a okamžitě ho kupuju!!! ;-) Nevím s čím žluťásky srovnáváš (obecně jsem si všiml, že na tomto webu nejsou digitály moc v kurzu), ale ve své cenové hladině jsou dost dobré. Každý nemá na to, aby si koupil klacek za 30 litrů. A co se týká srovnání, tak podle moji zkušenosti je do lesa lepší analog, na pole a cesty digitál.

To columbo: Já myslím že v kurzu nejsou u Luxe...8-) co se týče digitálů: Mám výhrady pouze k těm nejlevnějším. Ale i tak na začátek velice slušně použitelné.

Acečko používá řada hledačů, byl to první takový lidový levný digitálek. Začít se sním dá :-)

Tvoje hodnocení bych ale spíše otočil nebo pozměnil. Tam kde je velké množství cílů a hrozí že budeš díky pomalejší reakci přecházet je analog díky lepší separaci použitelnější. V lese kde je cílů méně, se tahle výhoda stratí. Myslím že ale stejně platí pro všechny začátečnické detektory, že kopat se má každá barva. Ti zkušenější hledači s detektory za 30 000kč to již vědí :-)

P.S: tim jsem tě nechtěl označit za nezkušeného hledače. Jenom jsem se tím snažil zdůraznit, že i ty nejlepší detektory na trhu mají slušné vyhodnocení jenom do jisté hloubky. Pokud se začne jednat o hraniční nebo velice malé cíle, není ptát se kdo je kdo :-D Musíš kopat :-)

ale řekl bzch, že minmevadí kopat jakoukolli barvu i staniyoli,ale proč se pořát zdržovats kopáním vorezlího železa. ,který číselný strojehážou do barvyato samí dělaj i některý analogi ,ale vím ,žednes již existují stroje který fe bezpečně poznají anebojme se na ně ukázat prstem např jokr nebo bulhar gm2 ato je sté nižší nebo střední cen kat.

Mám GM3 a s železem mám problém, obzvlášť pokud se jedná o zajímavou lokalitu, detektor mám vyšťavený tak kousky železa jako podkováky jdou do barvy i přes solidně nastavenou diskriminaci. To platí i třeba o přezkách a různých objektech, které tvoří kruh, uchem to už poznám asi na 80% ale rád si kopnu větší železo. Minule se mě stalo, že šipku do kuše která byla snad v 40cm ve svahu, v značně mokré hlíně hlásil prvních 10cm jako čistou barvu. Ale vzhledem k dosahům detektoru a ploše cívky, se kterou projdu víc než předtím jsem spokojen.

A pravopis máš fakt hrozný, hoď si to do toho wordu aby ti to opravilo chyby, protože tohle se nedá.

za pravopis se omlouvám počítač neznám, ale nevijádřil ses k tématu u toho GM jsem vycházel s testu det. od grimiho a s testu odhabána.Ale stejně si mysjím,no radši nic.,

K tématu, u analogu, dle mého názoru závisí více na zkušenostech uživatele, je spíš pro ty co mají více času si s detíkem vyhrát, naposlouchat a pak s ním dokáží divy, nevýhoda je, že diskriminace snižuje dosah. Detektor je jenom stroj a co s ním dokážeš závisí hlavně na skušenostech uživatele. Doplň co si myslíš.

Smolil jsem sem příspěvek, ale Azaz163 to už napsal za mě. Možná tak výkonné multifrekvenční digitální přístroje, které hloubkově analyzují signály z více kanálů, ale takový jsem ještě neměl možnost vyzkoušet.

Já vůbec nechápu co se tady řeší.???? To je to samé,jako řešit auto versus motorka. Na motorce si užiješ adrenalin, a v autě máš zase pohodlí. Vždyť je to stále dokola se opakující srovnávání nesrovnatelného. Nechť si každý vybere detektor který mu vhovuje a neřešte to donekonečna za něj.
Nazdar 8-) 8-) 8-)

Dobré rešení je mít oba 8-)

Pro ty kdo se nemohou rozhodnout tak doporučuji Tesoro Cortés.To je analog i digitál v jednom.Jinak podobný názor jako SHORTY.Chce to vyzkoušet ;-)

já bych něco napsal, ale zjišťuji, že čím jsem starší, tím jsem línější se s někým dohadovat a rozčilovat se na něj. To Lux: jsem si naprosto jistý, že by se tady našlo minimálně deset lidí, kteří by Tě sesekali i s těma nejlevnějšíma klackama na trhu, protože mají zkušenosti a nachozené spousty hodin. A teď k důvodu proč tohle pořád řešíš....bláhově si myslíš, že nějakým bádáním na internetu a taháním rozumů z ostatních nalezneš ideální detektor, který Ti bude hlásit jen stříbrňáky a nic jiného! Už prosím prozři!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jsou lidi, kteří chodí třeba deset, patnáct let a taky mění detektory...jsi například unešenej z GM......skoro bych dal ruku do ohně, že by jsi z něj byl neštastný...tam se totiž musí vše manuálně nastavit. Navíc mi přijde, že tady snad hodláš dělat nějaké rozbroje.....já si vážím člověka podle toho jaký je a ne podle toho, jestli má detektor za 500 nebo za milión a také rozhodně ne podle toho jestli kope jen barvu nebo i šrot. Ty jsi prostě posedlý mamonem a máš pocit jak nezbohatneš a nebereš hledání jako koníček! A proto Ti upřímně říkám, že si Tě za to vážit nikdy nebudu. :-(

a ještě jedna věc.....kdyby byl jeden ideální detektor, tak už se žádný jiný nevyrábí.....to je jako s prezervativem....zeptáš se pána s půlmetrovým přirozením jaký je nejlepší...on Ti řekne co mu nejvíc vyhovuje ....myslíš, že Ty budeš spokojený??? Lidi jsou různí a mají různý vkus a potřeby a to je na světě krásné....proto nepátrej po nesmyslech a hledej! Jo a uklidni se s tím pomlouváním jakéhokoliv detektoru!

Já teda nevim proč pořád bádá po detíku,když u nich ty grešle sypou do kýblů a mědáky přehazujou vidlema :-D :-D
Luxi soráč ale jestli je pravda cos řikal,tak ti stačí obyčejný ACE,
A Patrik má svatou pravdu s nastavovánim detíku,tobě je nepříjemný naladit vliv hlíny,a chceš si koupit GM :-D :-D
ES2 si měl jak dlouho? dva dny si řikal?? 8-) :-/
A jestli ti jde o kurevskou hloubku tak zavolej tomu pánovy na "M" ten má všechny detíky tak do metru minimálně :-D :-D ;-)

Tak tady se to parádně rozjelo,dík za Vaše názory.F 70 mám druhým rokem a už jsem si na něj celkem zvykl.Nevím jak šlape analog,ale asi bych neměnil.Každému vyhovuje něco jiného.Souhlasím se Shortym.
Nechtěl jsem poradit,jen mě zajímal názor ostatních kolegů.
Tak si nechte dařit a co se týká toho pravopisu,no každýmu to někdy ujede,nebo ne ??? ;-) ;-) ;-)

Jo Pyrdo, já když sem něco pýšu tak tak se furt opravuju abich nakonec nevipadal jak prymytyv. :-) :-) :-)

Pyrdo tady je problém na straně Luxe, rozhodně ne ná Tvé...i když vymyslet bitvu analog vs. digi...to je dobrý rejpnutí do vosího hnízda :-)

:-D :-D :-D
Jó čeština nebýt každého kobylek.

není třeba se bát vlákna tohoto typu,líbí se mi když je tok věci a rozproudí to vášnivou debatu , vždyt o tom to právě je.jestliže to někoho nadzvedne ze židle a přinutí se začít řezat do klávesnice tak ůčel je splněn.Nebaví mě reagovat nanudný anic neříkající příspěvky. No nic ve zlim chlepi vždyť já jsem jen obyčejnej plátěnka , kterej běhá po poli a mám radost s každýho vykopnutýho kreuzeru. věk:56 let město:Velvary tesoro silver

Nesouhlasím s nikým, kdo tvrdí, že něco srovnat nelze. A nesouhlasím s tím už z principu. Když prostě máš před sebou dvě věci, jakkoli různé (tedy i vysočina - tatranka, letadlo - ponorka, digital - analog nebo auto - motorka), a vybrat si můžeš jen jednu, potom je samozřejmě porovnáváš. K něčemu přitom dojdeš a na základě toho se rozhodneš. Není to vždy jednoduché. To ale neznamená to, že to nejde. Záleží jen na tom jak vyčerpávající a přesné takové srovnání bude. Mimochodem Shorty ve svém příspěvku a autech a motorkách jejich základní srovnání provedl, ač v další větě píše, že není možné;-). Co se Patrosse týče, tak ideální detektor samozřejmě neexistuje, ale různé stroje jsou od něj různě daleko, některé na hony, jiné podstatně méně. Pátrat se tedy rozhodně vyplatí. Samozřejmě s tím vědomím, že absolutní ideál není, s tím nelze, než souhlasit.

To eduard: Aniž bych chtěl zasahovat do plodné diskuze, musím přecijenom trochu oponovat.

Srovnání detektorů mezi sebou má totiž mnohá úskalí. Ty vedou k chybným někdy dokonce nesmyslným výsledkům. V podstatě není možné ve stejný okamžik ovládat dva přístroje stejně. Pokud testuješ víc detektorů najednou, je to doslova nemožné. To platí zejména pro přístroje, u kterých je potřeba měnit základní parametry nastavení (GB, Prahový tón, počet frekvencí atd). Také testy na vzduchu jsou u mnoha přístrojů mimo. Jak u detektorů s manualní GB tak s nějakou automatickou funkcí odladění jsou výsledky dosti zmatečné.

Každý kdo se detektorům nějakou dobu věnuje, zjistí že dosah je přímo závislý na typu půdy. Přičemž mnohé detektory například nesnášejí provzdušněnou zeminu. Výsledky takových testů jsou pak u nich při nějakém rychlém testu vážný problém (např M6). Také momentální vlhkost půdy ovlivňuje výsledek testu doslova extremně. Zase platí že jsou detektory, kterým vyschlá půda vadí méně a ty jenž za takových podmínek mají výsledky podstatně horší.

Již několik let se snažím najit nějakou pokudmožno co nejpřesnější srovnávací metodu. Určitě se ale nikdy nebude jednat o žádnou jednoduchou tabulku :-) A rozhodně ji nebudeme vydávat za bezchybný mustr :-)

Elmara: Já s tímto naprosto souhlasím:-). Aby to teď nevypadalo jako protimluv, tak si dovolím vypíchnout větu ze svého příspěvku "Záleží jen na tom jak vyčerpávající a přesné takové srovnání bude.".

Mně se jen nelíbí názory těch, kteří, je-li něco složitější, raději říkají, že to nejde vůbec. Ono to totiž potom vypadá, že výběr detektoru je nějaká loterie a to si myslím, že není - lépe řečeno nemusí být.

Teď ale koukám, že téma mělo být o zkušenostech, nikoli o srovnání...

eduarde...teď budu citovat Tebe: Mně se jen nelíbí názory těch, kteří, je-li něco složitější, raději říkají, že to nejde vůbec.......tak nevím kde jsi tohle vzal ....opět se budu opakovat.....srovnávat detektory můžeš milionkrát a když vybereš podle Tvých měřítek nejlepší tak bude nejlepší pro TEBE, ale pro dalších 20 lidí ne protože jejich hodnoty a potřeby jsou nastaveny jinak....takže se nediv, že se nikdo rozumný nechce pustit do toho, že doporučí někomu detektor jako nejlepší...(jde o hračku za spoustu peněz) - pak by to dopadlo tak, že by jsi si třeba Ty na moje doporučení koupil konkrétní detektor a zjistil by jsi, že z několika důvodů (třeba váha, nebo vyvážení) naprosto nevyhovuje....já jsem to zažil osobně...koupil jsem si naprosto super detektor, ale až po jednom dlouhém hledání jsem zjistil, že moje rameno (které mám z minulosti po úrazu) to prostě nezvládlo a já protrpěl bezesnou noc v bolestech a ač detektor měl super dosah, separaci, dvě diskriminace, iron mask atd........tak jsem s ním prostě nemohl chodit.....jak chceš tedy vybrat ideální detektor? jediná možnost je si u každého detektoru pečlivě pročíst jaké má funkce, nakolik se blíží v parametrech tomu co si představuji a potom jet k prodejci, vzít si ho do ruky a vyzkoušet.....

jen Ti dám příklad co v současné době chci od detíku, který se blíží ideální představě detektoru pro mne: váha max 1,4kg, nebo naprosto super vyvážení aby nepadal "na hlavu", volume, ton id, displej pro kontrolu a porovnání údajů, dobrá separace, nekecání v případě hlubšího cíle, dobrá diskriminace, podsvětlení displeje, možnost dokoupení dalších cívek (třeba do bordelu) - to je asi to nejdůležitější ....toto mi splňuje momentálně Terra, kterou si chci pořídit...a teď se ptám - v současnosti je pro mne Terra to nejlepší co si mohu pořídit - je tedy nejlepší pro všechny? co Ty na to?

Přesně..Každý by měl vědět co od detektoru očekává,co chce hledat,kde chce hledat,rovinka,kopce,váha detektoru,vyvážení,analog či digitál.
Já si už nějaký ten pátek detektory testuji a některé u mě uspěli v každém terénu a jiné se hodili jen ..např do lesů a pod.
Je pravda,že po pár letech s T. cortes a přechodu na X-Terru 70 jsem musel trochu zvolnit tempo,ale zase jsem poznal vymoženost jako je tonovka,různá dílčí nastavení diskriminace atd..Na Terru vzpomínám a není vyloučeno,že s k ní zase časem vrátím.Byla dobrá i na poléčku(s druhou cívkou excelentní) a na válku ještě lepší.
Tesoro ES2 mě našlo taky dost nejen koleček a v podstatě mě vadilo jen to že má jinak nastavenou diskriminaci,ale to u relic detektoru asi musí být.Je rychlej jako blesk :-)a jde slušně na hloubku.
Byl jsem nadšený i z M: Quattro,ale ta váha detektoru mě ničila.W. M6 byla chvilková slabost a na poléčku mě moc nepřesvědčil.Do lesa byl ok.
M.Advantage..Pokud bych nechodil ty kolečka co jsem hledal..tak si ho nechám.Je to legenda na hloubku,i když trošku těžší.Atd,atd. :-)
-----------------------------------------------------
Momentálně se snažím testovat Tesoro Lobo Super TRAQ.
Na pole,nejtitěrnější kolečka a zlatinky je to úžasný speciál.Zvuk má sice hrozný,ale jinak ..Dokáže vyzobat veškerou drobotinku jako málokterý detektor.
Jen jednu věc bych mu vytknul..Není vůbec vhodný na hledání války.Ale to jeho chyba vůbec,ale vůbec není :-D
Tak jak jsem si testoval detektory na drobotinku se chystám na detektory tzv hloubkové.
Hezký den všem.

Ahoj

Myslím že výběr detektoru loterie je :-) Zvláště když začínáš a necháš si přístroj poslat. :-)

Jinak porovnávat jde samozřejmě vše, je ale opravdu na někom kdo detektor testuje aby sám posoudil jak pravdivá jsou to čísla a co vlastně s detektorem dokáže.

Většinou je to ale tak že při podobných porovnáních různých značek se spíše projeví "nezávislost" toho kdo detektory porovnával.....

Jenže úplný začátečník si nedokáže vybrat, protože neví podle čeho má vlastně vybírat a nedokáže si ho ani otestovat, vždyť neví co má očekávat (osobní zkušenost). A tak se soustředí na testy a nakupuje spíš dle sympatií a volných prostředků. Chvilku chodí, pak zkusí další typ a najednou už alespoň tuší, protože má s čím porovnávat. Ideální to mají prodejci...
...a Cortes, který si testování vybral zřejmě jako životní poslání ;-).

Já myslím že většina prodejců to opravdu dobře neumí s žádným detektorem. :-D Na to je potřeba přístroj nachodit několik let. Mezitím ale továrny vyrobí nové přístroje a je potřeba se naučit ovládat zase detektory jiné.

Znám několik lidí, co používají dvacet let stejný detektor. U nich se dá říc že to už opravdu umí. :-) Tedy alespoň někteří jedinci. U některých hledačů je jedno jak dlouho přístroj používají..... :-P

Patrosos: Ano, máš pravdu. Já ale přeci napsal, že ideál (myšleno v obecné rovině) neexistuje. Radši to upřesním. Tím ideálem mám na mysli takový detektor, který umí všechno a to perfektně. Takový přístroj k dispozici není, ale každý detík na trhu je od něj různě daleko. To ovšem neznamená – přesně jak píšeš – že ten co je mu nejblíže bude nejlepší volbou pro každého. Je to logické, pokud žádný z detektorů není ideální (tedy neumí všechno perfektně), potom se navzájem musí lišit v jednotlivých parametrech. Každý si pak může vybrat podle těch vlastností, které jsou pro něj důležité. To ale neznamená, že i přes tuto různorodost je nelze porovnat. Je to jako v desetiboji. Někdo dobře skáče, jiný zase běhá nebo hází oštěpem a podobně. V každé disciplíně je nejlepší někdo jiný,ale vyhraje jen jeden, ten nejuniverzálnější. A to přitom vůbec neznamená, že celkový vítěz bude idol pro každého. Někdo může klidně mít víc v oblibě toho závodníka, který třeba nejlíp skáče, byť celkově nevyhrál. Podobně je to s detektorem.

no vidíš - oba to myslíme naprosto stejně...takže pokud se máme bavit o nějakém srovnávání, tak nelze položit otázku jaký si myslíte, že je nejlepší detektor, ale musíme to brát po různých vlastnostech (stejně jako v tom desetiboji) takže otázka by měla znít....jaký detektor je podle Vás super na separaci, nebo hloubku, nebo diskriminaci....a potom už se dají lépe konkretizovat i jednotlivé názory......

A když už budeme mít srovnání (pořadí) v jednotlivých vlastnostech jako jsou hloubka, separace, diskriminace... (ekvivalenty běhu, skoku, hodu...), pak by neměl být problém určit i celkového vítěze (nejuniverzálnější přístroj), jako v tom desetiboji. A nechme pak na každém ať si vybírá buď podle výsledků v konkrétních disciplínách (pravděpodobně to budou ti, co již nějakou zkušenost mají) nebo podle celkového pořadí (to je myslím přesně to, co zajímá většinu začátečníků, kteří ještě zpravidla nemají představu, co přesně budou potřebovat). Ale i tak by to pro začátečníka asi nebyla lehká volba. ACE 150 nebo E-Trac, který z nich by se asi umístil v horních příčkách... a nevím, komu by se chtělo investovat do prvního detíku hned 30 kapříků... Jestli by zveřejnění takového pořadí mělo dopad na obchod, a pokud ano tak jaký, neumím posoudit...

To by byla asi neuvěřitelně rozsáhlá tabulka. Jenom v dosahu by jsi musel vzít ohled na minimálně několik velikostí předmětu. Taky na jejich tvar a použitý material a samozřejmě celkovou váhu. Budou detektory výborné na drobné zlato a nikdo je v dosahu na tyto předměty neporazí.

Stejný detektor ale nijak nebude zářit při testu hloubky třeba na ID známku. Zároveň mu ale nebude dělat problém spona uložená v poměrně velké hloubce.....

Následně přijde separační test, všechny detektory které používají 2D sondu budou mít problém brát cíl z jedné strany. Z druhé bude výsledek daleko lepší, ale který výsledek napíšeš do tabulky?

Nebo pro separační testy budeš používat u všech detektorů sondy koncentrické? Nebude ale pak matoucí mít výsledky jednoho detektoru s několika coils?

Věř že jsem podobných srovnávacích tabulek už pár viděl. Nikoho se nechci dotknout, ale vždy to bylo mírně řečeno o "zkušenosti" těch co takové porovnání dělají.

Proto raději děláme testy detektorů jeden po druhém a vždy alespoň po třech měsících používání. I tak je to samozřejmě málo. Testy mají alespoň vzhledem k tomu co máme nachozeno nějakou vypovídací hodnotu. V dosazích spíše vždy ubereme, takže se často stane, že nám hledači volají že ten jejich XXXX detektor bere prostě hlouběji a jde lépe na takový a takový předmět. Což je samozřejmě vždy lepší varianta.

Občas se ale stane že taky někdo zavolá že on se na dosah který někde uvádíme nedostane. Na vině jsou většinou různé půdní podmínky. Stačí aby byla půda více vyschlá a výsledky testu jsou naprosto jiné.

O vlhkosti půdy a závislosti na dosahu bych mohl již klidně napsat nějakou slohovou práci. Tuto veličinu vidím každý den při předvádění detektorů na polygonu. Což je další věc, která se nedá férově porovnat. Stačí aby jsi jeden detektor testoval po ráno, když je ještě půda vlhká od rosy a druhý v poledne, kdy je vše od sluníčka už hezky rozpálené.

Zaručuji to že výsledky budou uplně jiné.

Testování detektorů je prostě tak trochu peklo, nikomu se nezavděčíš a čim poctivěji se snažíš to udělat, tim více se dostáváš do stavu, kdy víš že výsledky jsou prostě vždy nepřesné a orjentační. :-) I tak nás to ale baví.

Elmara

P.S: nejvíce mě dostávají testy, které často vycházejí v USA. To je většinou opravdu legrace, aneb vše s detektorem rychle a snadno za dva dny :-)

Uznávám, že by to byla makačka :-).

Tak tahle diskuze mně celkem pobavila......... a taky poučila.
Ale nakonec eduard a Patrosos asi trefili desítku.
Jenže bohužel, ne všichni berou hledání jen a jen jako koníček, jsou tu i vyložení "zlatokopové" a podle toho jejich vyjadřování vypadá, taky bych mohl vykládat o kýblech tolarů, které nikomu nemůžu ukázat :-P :-P :-P :-P
Je jasná věc, že jsou detíky různé, ale je to všechno hlavně o štěstí. Stane se, že vyrazím s někým, kdo má detík mnohem lepší, než já, ale já najdu a on ne. A ať to je jak chce, nikdy by mně nenapadlo říct komukoli, že jeho detík stojí za h......... To bych taky mohl být pěkně bit, že jo chlapi ;-)
A čeština? Překlep se povede každému, ale jsou tu lidi, kteří se s češtinou vyloženě nenávidí..............

Tato diskuze mě zaujala.Myslím si ale,že nejlepší pro začátečníka je dobré když detektor doporučí prodejce ne z důvodu že chce prodat,ale i z toho že chce též dobře poradit a má s detektory určité zkušenosti.Potom již skutečně záleží jak člověku sedne do ruky a jak se ho naučí ovládat a poslouchat.A to není jednoduché.Mě to trvalo 4 roky nežli jsem se to jakž takž naučil.Nevýhodné jsou pouze detektory,které mají špatně nebo vůbec odladěný půdní efekt.Je hodně lokalit,kde se s těmito přístroji nedá hledat,což je škoda.Jinak bych řekl,že na prvním místě je štěstí,na druhém zkušenost a na třetím hdně času a chození.Pokud nebude detektor který neudělá zaručenou hloubku mince min. do 50cm a nebude mít vynikající diskriminaci,odrušení půdního efektu apod.,nebude mít cenu takovou aby si ho mohla většina koupit,potom asi nemá cenu vést takovéto polemiky.Je to jako s autem.Všechna jsou si podobná,mají podobné díly výkonost a nikdde není dáno,že člověk s mercedesem jezdí lépe jak další např.s renaultem.U aut se platí značka a spousta vymožeností které jsou často úplně zbytečné jelikož kolikrát neovlivňují ani jzdní vlastnosti ale jenom komfort.To samé si myslím o detektorech,že od určité cenové hranice jsou si téměř podobné co se hloubky týká ale liší se pouze v komfortu.
Hlavní je umět ho perfektně ovládat,znát jeho přednosti i slabiny,mít štěstí a potom není co řešit.Já osobně děkuji Elmarovi,protože ten mi otevřel oči a dal velice dobrý tip.Samozřejmě že ten tip je pro mě, a nemusí opravdu vyhovovat každému.Tady je hodně důležité kdo co hledá a pro co.Pokud někdo něco dělá jenom pro zisk, tak aby se z toho množství dtektorů zbláznil.A pokud je chce porovnat, doporučil bych mu aby každý rok koupil jiný a otestoval si je sám.Zvláště pokud je to hledač,který hledá již delší dobu. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru