Baterie nabíjecí ,alkalické.......čím napájíte váš detektor?

Po včerejší zkušenosti jsem se rozhod založit téma o bateriích.Šel jsem kolem místa kde mám zakopanou 1Kčs ve 30cm a detektor ji nehlásil chvilku jsem ladil zem atd...a stále nic zaběh jsem domů pro novou alkaliku ta stará Energizer pípla 3x.A nová varta ji vzala :-D zajel jsem ke známímu a ten tu původní změřil a měla 7,7v :-O.Po poradě se zkušenějším kolegou jsem objednal 2 dobíjecí devítky tady z LP.Určitě máte taky zkušenosti s bateriema tak sem snima :-D

v kategorii Detektory - netříděné, založil Boban 1.11.2010 13:33

V detíku VK 30 používám k plné spokojenosti 9 V Ni-HM Vapex Tech, nabíjím na 9,8 V. Přibližně po 13 hod detík na displeji signalizuje slabou baterii.Měřák ukazuje většinou 7,6 - 7,9 V Já ale baterii nechávám po 1O hod. dobíjet. Mám 3, barevně označené a nechávám je "rotovat"

všechny ostatní mi přijdou moc těšký a zastaralý divim se výrobcum det.,že vtomhle směru jsou trochu pozadu. ;-)

Subjektivně se mi zdálo, že klesá dosah, i když baterie nebyla ještě ani z poloviny prázdná. Tak jsem tady koupil nabíjecí, nabiju před každým hledáním a mám lepší pocit. Alkal. 9V jsem kupoval za 100kč/kus, takže se ta nabíjecí vrátí po pár hledáních. A ten lepší pocit je k nezaplacení. ;-)

To není jen lepší pocit mrkni DH je to tak ;-)

A jak je to u ostatních detektorů, snižuje se dosah se snižujícím se napětím?

Používám GP-Ultra-70kč.Chození tři měsíce,hledám jenom přes výkend,asi 10-15 hod.Přes týden,tak 3-4hod.Hledám dokud neodejdů úplně,po výměně baterií ty první dva měsíce náhradní vůbec nenosím.Říkali mě Jaromíre,jednů se ti to vymstí,zatím se mě to ale nestalo,až se to stane budu nosit náhradní,jestli klesá dosah s poklesem napětí,myslím že ano,ale protože nacházím celkem dost pěkných věcí nějak sem nad tím ani moc nepřemýšlel :-)

Nedávno jsem si objednal Alkalické značky CONRAD protože rád zkouším různé výrobce a totální propadák.Ono také záleží kde to bylo vyrobeno,ty směrem na východ vydrží třeba až o polovinu méně(Singapur,Taiwan apod).Nejlepší zkušenost mám s VARTA MAX TECH.S nabíjecími potom SANYO ENELOOP ty jsou myslím nepřekonatelné jelikož netrpí samovybíjením. ;-)

Ahoj všem nechci zakládat nové vlákno tak to šopnu sem: Zajímalo by mě srovnání a vaše zkušenosti s různými značkami BATERII ať už nabíjecí nebo alkalické moc díky za Vaše zkušenosti.

nejspokojenější sem s alkalickýma z lídlu ;-)Dřív byly dobrý aj z tesca , ale už je nedělají :,-(

Moje první zkušenost je taková: Detektor Minelab X-TERRA 705:::: Baterie PHILIPS POWERLIFE vydrželi pouze jednu 5hodinovou hledačku a umřeli = propadák.... Baterie GP Ultra Plus vydrželi při stejné ceně 4 hledačky po 4,5 hodinách a ještě něco v nich je.(4tužkové alkalické).

Díky za vaše info ;-)

souhlasím s Joeblackem, alkaliky z Lídlu - 8ks za 60Kč ;-)
V tejonu mi vydrží tak 15h hledání, podle toho jak ho šťavím :-D

Xterra 705 používám 4 modre varty (Varta High energy). A vydržej 4 tak 5 hodinovy hledačky. A když jsou ve slevě tak koupím balení po 12ks za 110 kč. Je to palba 8-)

http://www.euroking.cz/1x24-varta-high-energy-aa-lr-3-readytosell-tray-big-box?gclid=CK3i1IidvssCFY8y0wodtdQCSQ

Díky za info. ;-)

Investuj do Deuse a baterky už nemusíš řešit, jen ho jednou za tři, čtyři hledačky připojíš do sítě. ;-)

Tak jsem nakoupil ten Lídl a za 59,- 8 baterek a zatím drží dobře...A navíc jsem zjistil že X-TERRA ukazuje půl baterky ,ale ještě dalších 5 hodin hledá dál stejně a bez kecu. :-P

No mě by spíš zajímalo jak je to s výkonem když nabíjecí tužkovky mají jen 1.2v a normální 1.5v to na čtyřech baterkách je téměř jedna další mám garrett AT PRO tak jestli si neomezuju nabíjecíma razantně dosah

Bavim se jen o alkalikach na nabijeci nemam nervy ;-)

Tak jedu ty alkaliky z Lidlu za 59kč 8ks jsem je vzal aj dětskám do autíček a šlapou SUPER. :-) :-) :-)

tak kdyby jsi potřeboval ještě poradit, tak se zeptej mě a nebo joeblack-a :-D :-D :-D

Mám AT PRO a v současné době hledám s AA bateriiemi z KIK 10ks za 79kč jmenují se Arcas a jsem nadmíru spokojenej. (pozor maji tam i levnější AA). Používal jsem i červené a modré Varty, ale několikrát se mi stalo, že jedna z balíčku se po pár hodinách zhroutila a měla jen minimální napětí(např. 0,5V), ostatní tři OK...vyměnil jsem jen tu jednu a zase jsem hledal spoustu hodin.

Za mě nej cena/výkon....KiK Arcas AA 8-)

Kupuji 9V alkalické baterie značky Tesco. Jsou levné a výdrž mají podobnou jako alkaliky jiných značek. Na alkalickou Vartu dám kolem 20-ti hodin, s těmito bateriemi cca 18. Dle mého názoru minimální rozdíl. Nedávno jsem chytil akci, kdy je měli ve slevě za 17.90,- . Vykoupil jsem celý ten stojan. :-D

Klasika je klasika žlutý varty na ty se nic nečape a pak jedny dobíjecí záložní ;-)

Tak já do Terry používám Varty Longlife, koupím vždycky 8 kusů v balíku a vlezu se do sta korun, na ty 4 ks to hledání vydrží vždycky tak 5-7 hledaček po 3 hodinách, jinak nosím záložní nabíjecí ale ty tolik nevydrží...samozřejmě je to o značce

To si tady snad každej kupuje nenabíjecí baterie? Ty jsou k ničemu, zkoušel jsem spoustu značek a hned odejdou, doporučuji nabíjecí GP RECYKO+ 2700 mAH, vydrž hodně dlouho min 10 hodin na jedno nabití. http://www.softcom.cz/eshop/gp-usb-nabijecka-baterii-u421-4-aa-gp-recyko-2700_d184203.html

Baterie Sanyo eneloop... po 10ti hodinách v noktě mě ani neubude čárka ukazatele napětí. Předpokládám nemoc nabíjecích stylem - funguju a o pár chvil sme vybité.. Každopádně nosím ještě záložní 4ks vodou aktivovatelných (zatím nebylo třeba je použít). Každopádně Nokta Relic šetří baterky tak že stačí i na 10h+ jedny nabíječky. Pinpointer Nokta 9V Nabíjecí baterie GP NiMH 200 6F22 fungujou bez problému dvě hledačky pak šoupnu na nabíječku a jedu znova... prostě nedám dopustit na nabíjecí baterie... škoda že čubky nedělaj tužkový lionky to by bilo super

Tak dneska mi během pěti hodin dvakrát klekly nabíječky a dvakrát alkaliky :,-( asi nějaké zádrhel 8-) No přišel sem aspoň u těch alkalických na to , že s baterkama stačí zaščudlat párkrát přímo v boxu a zase sou jako zázrakem v plným stavu o:-) :-D :-D ;-)

Joe presne takto sa chová zaoxidovaný kontakt, skús preleštiť filcom alebo obyčajným bielym papierom plochy kde sa dotýkajú baterky, vrátane vývodov bateriek. Je to dosť častý problém aj v baterkových svietidlách.

Tak oxidace zatím nehrozí ;-) detík je úplně novej a na baterky sem si dával vždycky bacha . Pokud se mi někdy na něčem stalo , že vytekla nějaká , tož sem to hned vzal kontaktolem a vyčistil o:-) ;-) zétra na to mrknu a zjistím co a jak 8-)
Ale díky za radu ;-)

A to ti kleklo jak?Detík se vypnul bez výstrahy?

bez výstrahy . Baterky plný -detík na DI2 si v klidu ševelí a najednou podezřelý ticho , tož mrknu na boční displej a tam přez celó obrazovku na mě čučí prázdná baterka :-D :-D ;-)

Tak to jo.Mě se z nabíjecíma vypínala 705,tam to ale kleklo naráz a musel jsem zase zapnout.Bylo to baterkama,byly o něco kratší a slabší jak alkalické a stačilo cívkou trochu víc zavadit,baterky se v boxu hejbly a ztratily kontakt.

jo tenhle problém znám už z dřívějška a řeším ho občas aj na fotopasti. Na prvním detíku mi takhle lítali aj některý deítivoltovky

Ale dělají,jen mají větší voltáž.Mají označení 14500,mají ale menší kapacitu.

voltáž 3,7V může být pro některé zařízení smrtelná ale už sem skutečně sehnal 1,5V AA Li-on ale cena je strašná

Tak jich musíš dát míň.Já na to předělal Gm4
http://kyl.rajce.idnes.cz/GM_4_PRO_W_new/
stačily 4 baterky,místo 10.

Já mám 4krát 1,6v nabíjecí a v poho...

Tak jsem přešel před 3 tédnama na nabíjecí z lidlu v akci 4kusy za 99,- (přednabité) a mám za sebou dvě hladačky po Nedělách celkem asi 12hodin a baterky super a zatím bez změny pak dám vědět nabíječka tak též z lidlu za 249,- a ještě tester baterek za stovku o:-) :-P

Nemáte někdo zkušenost s Akumulátor Conrad energy, NiZn , AA, 1500 mAh, 1,6 V. Jestli to vyšší napětí nemůže být výhodou (nebo taky na závadu). Mě ukazatel na trakářku ukazuje i s čerstvě nabitými aku 1,2V pár minut po zapnutí o stupeň dolu, ale vydrží bez problémů celodenní hledačku (cca8h).

http://michaelbluejay.com/batteries/rechargeable.html daj si to preložiť v chrome je tam presne porovnanie ... Podla mna Etracu by nemalo vadiť vyššie napätie za tu cenu tam očakavam regulator napätia... problem bude s technologiou NiZn.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru