Bloudění při hledání

Už se Ti stalo,že jsi v zápalu hledání zabloudil v neznámé krajině?Asi nejednomu z nás.Jen v náznaku popíšu mou zkušenost a prostředek, jak se tomu bráním.
Před dvěma roky jsem, jako každý rok, vyrazil s několika kamarády na týdenní hledání k východním sousedům.Tentokrát jsme vyrazili hodně na východ.Nádherná krajina,hledání s úspěchy a velmi kopcovitý terén.
Tak se mi stalo,že jsem se oddělil dál než bylo záhodno.Ani vysílačky,které na tyto větší akce vozíme, už nebyly nic platné,mimo dosah.
Vracím se k autu a po cestě pořád zkouším spojení.Hřeben i cesta se zdá povědomá.Asi po hodině už tu jistotu nemám.Scházím podle potůčku do údolí.No konečně asfaltová cesta,mám vyhráno.Po dalších kilometrech je mi jasné,že to není to co jsem hledal.Ve vesnici se ptám na místo,kde bydlím.Po osmi kilometrech se dáte vpravo a až do vesnice je to dalších dvanáct.
No abych to zkrátil skoro jako v pohádce,začalo pršet a já jsem si to pěkně vyjedl až do konce.Když jsem dorazil "domu",odložil jsem detík a ostatní propriety a vyrazil dalších pět k autu,které zůstalo na původním místě.
Ještě jednou se touto cestou omlouvám kamarádům a především Cortesovi,kteří mne hledali.
A konečně se dostávám k jádru věci.Po této zkušenosti jsem pořídil BACK TRACK.Je to v podstatě kompas na principu GPS a má proti navigaci,která se mi v lesích moc neosvědčila,jednu obrovskou výhodu.Jednoduchost.Po příjezdu na místo,kde nechám auto, kompas zapnu a přidržením jednoho tlačítka zadám polohu auta.Pak strčím do kapsy a přístroj se za pár minut vypne.Pokud si po hledání nejsem jist zpáteční cestou,kompas zapnu,vyberu si bod zpět auto nebo další dva body,které mohu zadat a on mi ukáže směr a vzdálenost k autu,nebo vybranému místu..Zkoušel jsem ho i ve městě,nebo na velkém parkovišti a je výborný.
Lovu zdar.Edas
;-)

v kategorii Mapy a navigace, založil edas 27.2.2010 17:36

lumia 630 win 8.1 a aplikace geocaching tools plus ,tato nová verze obsahuje i mapu,nebo i here drive+ najde potraceny auto :-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru