Detektor kovů C-Scope CS990XD

Ahoj Už nějaký čas hledám a zaujal me prístroj od C.Scope CS990XD,.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 13.2.2010 18:11

Já bych byl s hodnocením trochu opatrnější. On někdy maximální hloubkový dosah není vždy to nejlepší když při tom chybí kvalitní separace jako má 1220 a 990. Konkrétně na totálně zabordelovaných lokalitách droboučkým železným šrotem jako jsou lágry a pláže. Tam lépe separuje bezpohybový stroj neboť kvalitních pohybových digitálních mašin které perfektně separují a nepotlačují i barvu v blízkosti železných zlomků je na trhu pramálo. ;-)

Pokud tomu okomentovat tak dosah je průměrný. Jak u 1220R tak u 990XD jde především o separaci. Ta je neuvěřitelná. Prostě to není detektor pro každého. 8-)

Zdá se že u 1220XD C.Scope na dosahu výrazně přidal. Testy budou někde na jaře a detektory mezi sebou porovnáme. ;-)

díky.myslel jsem si to že ta 990ka a 1220ka uměj separovat tak jako žádnej druhej.už mě ty velký hřeby a volský podkovy lezou krkem jeden s techlechto dvou pristroju by me mohl techto problemu zbavit diky.

Pokud jsi zkušenější hledač byla by 1220XD zajímavá volba. Určitě bych detektro přijel otestovat. Uděláš si představu a porovnáš třeba s detektorem který sám používáš :-)

Osobně vlastním 1220XD a pokud máte čas si ho naposlouchat a chodíte pomalu najdete opravdu nádherné věci. Osobně chodím na all metal s vyšťavenou citlivostí, rozlišuji pouze sluchem, dá to nějaký čas ale výsledek stojí za to. Jen dosah by mohl být větší ale na pole to stačí.

Azaz , ty budeš mít určitě starý šedý model nejspíš 1220 XDP jako mám já s 25 cm cívkou .Tahle staronová 1220 XD v černé barvě má 8 palcovou cívku a nový nebo upravený obvod groundu . Dle Marka jde hlouběji a netrpí na nutnost častého dolaďování jako stará verze.Prostě odmačneš Retune a ani při přizvednutí sondy v lokalitách s problematickým složením půdy nepípne.Asi tam mázli do obvodu lepší autoground. ;-)

Tak jsem si včera tu 990ku tady objednal.Moc se těším a doufám,že jsem udělal(hlavně oproti Garrettu 150),dobře.Přeju všem hodně pípání ;-)

Je docela dobrý,jen ten dosah mě trošku mrzí.Náboj pro špagina,v 10 centimetrech je pro něj dost složitá záležitost.I když se můžu plést,měljsem ho dneska venku poprvé.Co,třeba,Elmara,neporadil by? ;-)

zdravím

taky se mi hodně zamlouvá 990ka, ale pořád mám obavu jak je to s dosahem...

10cm náboj je asi málo... :-O

No to jsem byl s ním první den.Je to opravdu o nastavení.Ten dosah opravdu nijak závratný není,ale mince a jiné podobné věci v běžné hloubce vezme.Je velice citlivý a přesný.Hloubka,třeba asi 5-6 cm není nic moc,ale ten naprosto zdevastovaný dětský prstýnek s obroučkou pár desetin mm sebral naprosto neomylně a přesně.Já jsem zatím spokojený a uvidím dál.A bezpohybový pípák je bezva.Zatím ahoj ;-)

Kdyby měla 990tka dosah 25-30 cm,tak by nebyla za tahle prachy.Jinak se uvádí v recenzích, dosah na běžnou minci asi 15 cm.

už to tu bylo mnohokrát, během snad tří let podle diskuzí, který , že detík...buď 990ku nebo CS3MX, jsem začátečník a hlava mi už jde ze čtení kolem....čím víc čtu, tím víc si mě získává CS3ka... ale zas to úžasné video s 990kou(děkuji za tento web a testy)...jen by mě zajímalo jak moc se změnila od roku 2008, nebo kdy, že byla uvedena na trh :,-(

Tak na to ti snad odpoví porovnaní analogových detektorů, které vyjde tento týden na Lovci pokladu. :-)

Na 770 tu není téma, ale 990 by měla být podobná.

http://www.youtube.com/watch?v=rIbsKENY0II

Dosah 34 cm na zlatý prsten - není to podvod??? Vypadá to autenticky, ale není vidět, jestli mu tam někdo zezadu nemáchá něčím jiným...

Pokud budeš kopat každé zhoupnutí tresholdu, tak možná ano. Praktický dosah u takového prstýnku pokud bude ležet na plocho je cca 15 až 20cm. Víc určitě ne :-)

No, na pláži bych asi každé zhoupnutí kopal, tam se takové prsteny dají očekávat. Jinde bych to asi kvůli hromadě bordelu nedělal:)

Já bych to nedělal ani na pláži. Prostě je to blbost, je to dobrý začátečnický detektor. O dosahu 34 cm si mohou nechat zdát mnohdy i ty nejlepší detektory na trhu. :-D

ahoj-dotaz pro Elmara:nevim jakej detík si koupit jestli 990ku nebo cs3mx?pomuze mi prosim nekdo?budu chodit spise pole ,louka,les.diky vsem za rady ... :-)

tendle 990X u mně dosluhuje a musim říct, že byl dost sračka. za dobu jeho životnosti nemám žádnej stříbrňák, na to kolixem nachodil.. mohlo by to být sice špatnýma lokalitama, ale vzhledem k chabýmu hloubkovýmu dosahu na droboť, bych spíš řek, že sem toho dost přešel.
ta separace měla taky dost hák, že větší železo pískalo nanejvýš barevně, takže ačkoliv člověk tušil, že to nebude měděnej hrnec dukátů, tak stejně znovu a znovu kopal nějakou radlici poměrně z hloubky (na poměry detektoru).
jinaxe mi filozofie detektoru líbila. člověk to měl v uchu časem dost neomylně. věděl jak pískne barva (nebo zkurvený větší železo), jak bručí malý želízko, jak utrápeně vyje hliník. ale prostě by to chtělo udělat něco s tím dosahem a "barevným" železem. :-P

*990XD

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru