Detektor kovů C-Scope CS1MX

O tomto detektoru, jsem našel spoustu článků, ale žádný nebyl moc do hloubky, tak bych prosil ty, které s tímto detktorem hledají/hledali/ví o něm něco, aby o něm něco napsali. Např nevim, kolik má tónů, jestli může uplně odladit železo, jak je na tom celkově s diskriminací, jak je na tom se separací, jestli se někdy plete a dává falešné signály nebo někdy nepípá vůbec(jestli jo,tak kdy) a takovédle věci. Děkuji mockrát........

Návod pro detektor kovů C.Scope CS1MXi: Návod CS1MX

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 22.4.2010 23:24

za šest tácú je super je velmi citlivý na malé stříbrnáky jenom teď zjaradcera dcera pět grešlí a manželka taky tři malé stříbrné.Mědákú taky spousta,je to sice jednoton.,ale zvlaště dcera ho ovládá bravurně je si skoro jistá gdyž jí nějak usekle pípne že se jedná o železo jinak s nim lítá jako fretka astihne toho daleko víc než já s tesorem silvrem.

Ahoj. Dávám ti sem mou neodbornou recenzi z vlastí zkušenosti co jsem psal dříve na jiný nejmenovaný web. Tak snad to nebude ničemu vadit a tobě pomůže s výběrem... ;-)

Jako majitel tohoto detíku můžu upřímně prohlásit, že za málo peněz slušnej přístroj, co vám rozhodně nebude pípat jak se mu zlíbí. Jelikož je to analogovej detík, tak je rychlej a jde i do slušné hloubky (dle půdy). Při 17kHz je i dost citlivý co se týče malých předmětů. Bohužel je to i jeho velká slabina, protože diskriminace není až tak schopna oddiskriminovat malá pozlátka a větší železa. V tom je opravdu nevýhodou, že je pouze analogový a nic než váš sluch vám nenapoví.. A občas ani sluch nepomůže, a tak kopete.. Jakmile oddiskriminujete větší železa + malá pozlátka, už můžete přijít o drobné předměty. Zase pokud chcete najít i sebedrobnější mincičku, prstýnek, řetízek, je to volba se kterou nepřejdete - pokud budete diskriminaci šetřit. Ikdyž nemá pinpoint, není problém předmět najít+"ukřižovat", a to i drobotinu.
Není to detík co by se rovnal detektorům za dvacet tisíc, ale pro začátečníka s otázkou zda-li ho tento koníček chytne, je to dobrá volba. Jeho váha něco málo přez kilo je taky fajn. Rozhodně si budete šetřit záda. Občas jsem měl problém s interferencemi poblíž el. vedení a i po stažení Tresholdu to bylo skoro stejné. Jinak devítivoltová baterie při mém tříhodinovém až pětihodinovém hledání vydrží dvakrát, max. třikrát, pokud nepoužívám alkalickou. Takže co se týče analogu, do začátku můžu doporučit, ale rozhodně se najdou i jiné zajímavé přístroje. Záleží na tom, co od něj čekáte.

To Atos: jenom poznámka k diskriminaci. Při testech jsme nastavovali až na 7. Na dosahu se to neprojevovalo nijak :-)Pozlátka se ale pak samozřejmě kopou vesele dál. Ale znáš to, kd nekope folie, nemá malá stříbra ;-)

Ahoj Elmaro:-)Chtěl sem Tě poprosit koukal sem ,že máš zde davas hodne rad tak sem Te chtel take o jednu poprosit jsem uplne novy ohledne detektoru neco uz sem precetl z diskuzi ale v podtate jeste nic nevim!!

Brouzdal sem net chtel bych si koupit nejaky ten detektor Co sem cetl tak tyto ale nevim jaky by byl lepsi??
CScope CS1MX za 5950,- s lopatkou a krytkou sondy,Tesoro Silver µMax za 6750,- s krytkou sondy-kryt proti dešti a vyukové DVD či a pak tady mám na výběr ze dvou Garrett Ace 150 plus - hloubkový set za 5990,-
s příslušenstvím sonda 9x6,5" koncentrickou a hloubkovou 15x12" S.E.F DeTech- lopatka RU, kryt proti dešti LP a výukové DVD v češtině či Garrett Ace 250 s příslušenstvím : kryt proti dešti LP , vojenskou lopatku RU a výukové DVD v češtině natočené týmem Lovce pokladů Moc díky za pomoc

Myslíš si, že když sem ten samý dotaz dáš desetkrát, že Ti někdo odpoví dřív? Akorát tím všechny otrávíš.

Být tebou, volil bych určitě z prvních dvou možností.

Elmara Dobrý večer,chcel by som sa spýtať,aký je rozdiel medzi cscope cs1mx a 770-ky....hlavne dosah či je tam velký rozdiel a všeobecne,ktorý je lepší....Dekuji...:)

CS1MX je po všech stránkách lepší detektor. Aťjiž jde o dosah nebo citlivost. Rozdíl je především v tom že CS1MX je detektor pohybový a 770 bezpohybový. Osobně bych určitě bral jedničku :-D

Dakujem za odpoved :)

Moje chyba.. Některé věci jsem napsal nepřesně :-( Musím se přiznat, že přítelkyni která teď chodí s CS jedničkou nastavuji diskriminaci také na 7 (těsně pod 7) a pozlátka kope taky. Osobně s ní chodím na těch 4-5 (spíš 5) a špicluju ušiska. Ale nesmí to být žádné "smetiště".. Moc dobře si pamatuji na tvou radu a ukázku malé mincičky, jež jste takto našli. Držím se rady a po nějaké době jsem téhož názoru.. Pozlátka všechny :-) :-) Jo a děkuji ;-)

Tenhle detektor jsem si pořídil jako absolutní začátečník a byl jsem s ním dvakrát na louce a chvíli i na zahradě. Nejdřív jsem vykopal plech, pak kus alobalu a nakonec se mi povedl měděný přívěšek (asi kdysi postříbřený) se svatým Janem Nepomuckým nebo tak něco, byl celkem zoxidovaný. Dneska jsem byl podruhé a na louce, kterou kdysi párkrát zorali. Vykopal jsem pár neidentifikovatelných železných kusů a jednu matici zhruba M20:)

Jak s tímhle detektorem poznat, co je železo? Zkoušel jsem to na nalezených železech, přívěsku a zlatém prstenu. Železo se mi zdá, že tak jako divně prská při pomalém pohybu, kdežto ostatní dva předměty měly plynulý náběh tónu. Myslel jsem si (mylně), že při vyšší diskriminaci mi železo ani nepípne. Měli byste ještě nějaký tip, jak na to? Trochu teď lituju, že jsem si nepořídil trochu dražší zato s modulací tónu...

při vyšší diskriminaci ti železo ani nepípne, ale velké kusy projdou diskriminací i u jiných detektorů.....z mé zkušenosti....choď s diskriminací mezi 6-7 ....budeš kopat o hodně míň železa, ale zároveň nepřijdeš o hloubkový dosah....velká železa a tvarově zajímavá se kopou i s drahými detektory bohužel.

Včera jsme zase chvíli hledali. Objevil jsem nějakou podložku, kus železa a nějaký alobal od čokolády nebo tak něco. To byl pěkný signál odhadem někde ve 20 cm, což mě docela potěšilo. Asi to chce víc tréninku. První pořádný nález je na spadnutí:)

Tak s diskriminací na 6 - 7 už jde železo docela dobře odlišit. Sice občas pípne, ale při pomalejším pohybu se už nehlásí. Dneska jsme vykopali asi 10 zátek od piva, pár trhátek a pár obalových fólií. V lese jsme objevili víko od kompotu a v hloubce žabku z lešení.

Mám konečně první pořádný úlovek - vypadá to jako groš, je to ale na 99 % pouťová imitace. Signál byl jasný a čistý. Suma sumárum, začínám být spokojený a s detektorem se sžívám.

Takže za sebe CS1MX můžu začátečníkům určitě doporučit. Železo už nekopu, jenom cvičně:) Ostatní předměty se hlásí jinak, už to poznám. Dnes jsem kopl 1 krejcar z r. 1878. Sice v hrozném stavu, radost je ale veliká.

Zdravím mám tiež tento detektor,1ton :-/ chcel by som vás poprosiť o radu na akom stupni máte nastavenú diskrimináciu aby ste neprechádzali Ag mince a zároven odladily Fe materiál?viem pozlátkam sa nevihnem ale tie som kopal aj ked som mal ace 250

Já chodím s 4-6, protože tady na louce je hodně šrotu. Jinde jsem zatím nebyl a stříbro jsem nenašel(spíš tu není), takže nemůžu s určitostí tvrdit, že je to tak správně.

Ja sním chodím tiež na 5-6 je to dobrý detektor len sa ho treba naučiť počúvaľ-cez sluchátka

Přátelé, kamarádi,
jsem v situaci, kdy rodina schválila koupi detektoru, ale nechci se hned vrhnout na nějaký drahý stroj a spoléhat, že mne to po chvíli nepřejde, takže pokud by mezi vámi byl někdo, kdo se chce svého CS1MX (popř. 440XD) elegantním způsobem zbavit, třeba z důvodu obměny svého detektor parku, tak mi písměte. Nějaký starší stroj si myslím bude to pravé si to osahat a pak teprve přemýšlet nad koupí něčeho lepšího. Díky a krásný víkend.

Tomuhle detektoru by úplně maximálně slušel vypínač diskriminace v dosahu palce. Teoreticky by neměl být problém ho přidělat, je to tak? Zkoušel to někdo? Samozřejmě až po záruce...dřív bych do toho nesahal.

Problém to určitě není a v podstatě by se jednalo o jednoduchou úpravu.

Detektor bude ještě dlouho v záruce, takže mám hodně času na přemýšlení - hlavně kam přepínač / přepínače umístit, aby nenarušily design přístroje.

Úplně ideální by byly dva přepínače. Jeden by měl aretované polohy, druhý by měl jenom momentální kontakt, třeba tlačítko.

Fungovalo by to následovně - chodím v poloze All metal, tlačítkem si připnu diskriminaci v případě potřeby identifikace signálu. Šlo by to ale i opačně - chodit s diskriminací a tlačítkem ji vypínat.

Docela dost rezavých želez se mi v diskriminaci hlásí krásným tónem, ale na okrajích cívky. Jakmile se signál po vypnutí diskriminace přesune, tak je mi jasné, že je to železo. Výše popsaná úprava by mi takovou identifikaci ulehčila.

Nebo když useklý signál v diskriminaci je useklý i bez ní - pak radši kopu.

Dneska jsem se koukal dovnitř a musím říct, že krabice elektroniky je poctivě udělaná - o-kroužky na hřídelích potenciometrů a okolo víka, kabel utěsněný nějakou hmotou, zkrátka teď vím, že deštík mu určitě neuškodí.

Co mě ale potěšilo je, že na panelu je připravený otvor, takže přidělat nějaké tlačítko nebo přepínač půjde i bez vrtání.

Vyrazil jsem taky jednou do jiné oblasti, než je louka za barákem pod lesem. Na poli s diskriminací na 5 bylo už jasně poznat, že jsem nad železem, pár jsem jich zkušebně vyhrabal.

Bylo to zcela jistě tím, že zmiňovaná louka je permanentně provlhlá, na některých místech se drží voda témeř pořád - a tak tam železo hodně rychle oxiduje - a tím pádem detektor zmate. To pole vypadalo oproti naší louce hodně suše. Takže bod navíc pro detektor.

Akorát se mi zdálo, že vše zajímavé, co jsem vykopal, bylo jenom na povrchu, tak do 5, maximálně 10 cm...z toho zatím žádný závěr vyvozovat nebudu.

Jinak jsem hledal chvíli přímo pod vedením 110 kV a úplně bez problémů - a tam jsem toho našel asi nejvíc (v poměru ke strávenému času). Pár falešných signálů přímo pod dráty bylo, to mi ale nevadí.

Určitě pro tebe může být zajímavé si vždy vykopanou minci, kteru si již vytáhnul zkusmo šoupnout hlouběji. Hned tak poznáš jak detektoru půda v dané lokalitě chutná :-D

Díky za tip! Jednoduchá věc, ale člověka to nenapadne:) Já přemýšlel cestou zpátky, že jsem si měl vzít jeden z nečitelných krejcarů na zakopání. Příště to určitě udělám. Na vzduchu byl dosah v pořádku, tak jsem to dál neřešil.

Máte-li někdo zkušenost, zeptal bych se: Jaký je praktický rozdíl mezi detektory CS1MX a CS3MX (Kromě napájení /9V a 8x1,5V/ a kromě outdoorové úpravy skříňky u CS3MX). Kromě uvedeného se totiž oba detektory tváří v nabídkách, recenzích a komentech úplně stejně. Nebo jsem něco přehlédnul? Díky

CS1 zase dneska bodovala a v suchém písku na pláži objevila asi 10 mincí - v místech, která jsem (ovšem velmi zběžně) prošel s 3900. Jakmile se ale přiblížím k vodě, tak je to v háji a mám hromadu prozvuků - některé modely C.Scope včetně těch hodně levných mají přepínač beach-inland. Docela by mě zajímalo, na jakém principu funguje a jestli by šel do CS1 dodělat také...tipl bych si, že zrychluje přeladění nebo tak něco - při pomalejším pohybu se prozvuky redukují - na to ale nemám trpělivost:)

Přepínač je v podstatě další typ diskriminace. Redukuje prozvuky minerálních solí, a samozřejmě si poradí velice dobře s mořskou vodou :-)

Vím, že se ptám asi blbě - ale dalo by se to nějak přidělat do CS1? Je to super detektor, ale sůl mu fakt nechutná.

Ahoj. Ne to předělat nepujde. Je to uplně jiná deska :-)

No, vycházím z toho, že detektor má z výroby nějak pevně nastavený ground balance - a modely s přepínačem inland/beach mají ta nastavení dvě a přepínají mezi nimi. Bez schématu se to ale určitě udělat nedá. Určitě by to byla nějaká jednoduchost jako třeba připnout paralelně kondík nebo odpor na správné místo...

Jinak třeba z Ciboly jde udělat "Vaquero" - na desce jsou pájecí plošky na potenciometr ground balance a osazený je trimr - u toho C.Scope by to takhle komfortně určitě nešlo, ale zbastlit by se to dalo.

Až skončí záruka, tak se podívám dovnitř a uvidíme:) Tahle úprava by ten detektor hodně funkčne posunula. I když do té doby pořídím určitě další detektor :-D

Tady je to jinak. Tento přepínač má bezpohybová CS770XD. CS1MX je uplně jiný detektor :-)

Jo, to je mi jasné - ale podobný přepínač mají i jiné značky - i pohybové. Jestli je to v podstatě diskriminace, tak je to nějaký RC filtr - ale pokud by byla potřeba přidávat aktivní prvky, tak už to moc smysl nemá. Jako malý tuning by to nebylo špatné.

Na druhou stranu, asi si na to začínám pomalu zvykat :-D

Kdyby to někoho zajímalo, tady je pár fotek zevnitř. Docela mě překvapily ty "bastly" na desce...

http://s1203.photobucket.com/albums/bb382/kremator666/

Tak to nevím čemu říkáš bastly? Doufám že máš detektor již po záruce. :,-(

Myslím tovární dodělávky - VR1 chybí, místo něj je drátěná propojka a pevný odpor, nožička integráče vedle je taky napojená jinam než do příslušné díry (je to vidět na druhé fotce vpravo nahoře), na třetí fotce je zase vidět odpor napájený ze strany spojů.

Detektor po záruce není, rozebráním, vyfocením a opětovným smontováním jsem ji snad neztratil:) Páječkou jsem se k němu ani nepřiblížil, to nechám až po uplynutí záruční doby. Štelovacích prvků jsem se také ani nedotkl. o:-)

Jinak nechci, aby to vyznělo jako rýpání - s podobnými věcmi se dá bežně setkat i u jiných výrobků, než jsou detektory.

Moc se mi líbí provedení boxu a i deska elektroniky je poctivě a čistě udělaná. Když to vezmu kolem a kolem, lepší první detektor za tyhle peníze jsem si nemohl přát.

Brouzdal sem net chtel bych si koupit nejaky ten detektor Co sem cetl tak tyto ale nevim jaky by byl lepsi??
CScope CS1MX za 5950,- s lopatkou a krytkou sondy,Tesoro Silver µMax za 6750,- s krytkou sondy-kryt proti dešti a vyukové DVD či a pak tady mám na výběr ze dvou Garrett Ace 150 plus - hloubkový set za 5990,-
s příslušenstvím sonda 9x6,5" koncentrickou a hloubkovou 15x12" S.E.F DeTech- lopatka RU, kryt proti dešti LP a výukové DVD v češtině či Garrett Ace 250 s příslušenstvím : kryt proti dešti LP , vojenskou lopatku RU a výukové DVD v češtině natočené týmem Lovce pokladů Moc díky za pomoc

Ahoj, úplně na začátek, příště prosím Tě piš stejný dotaz jen do jedné diskuze (tak jak už psal kremator). K Tvému dotazu: V této cenové kategorii je asi nejlepší volbou CScope CS1MX, který je tento týden v akci za 4990Kč nebo Tesoro Silver µMax. CScope CS1MX je velice přesný a rychlý, s dobrým dosahem ve své třídě. Tesoro má zase měnitelnou sondu,do budoucna k němu lze tedy dokoupit větší sondu. Oba detektory jsou srovnatelné, v základu mají stejné sondy 20cm. Jasná volba cena/výkon je teď CScope CS1MX.
www.lovecpokladu.cz/home/druha-cast-letni-akce-s-detektory-kovu-c-scope-5384

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru