Já používám německou vojenskou skládací lopatku (takže je z ní rýč,nebo motyka). Koupíš v armishopu cca.400kč. Dobrý matroš,už vydržela dost.Uvidíš co ostatní
Čím kopete?
Jsem poměrně velký nováček, používám ke kopání pouze malou lopatu, ta se hodí ale jen na pole, které je rozorané a není moc tvrdé. Zkoušel jsem kopat na louce nebo v lese a na to je ta lopata nepoužitelná. Poprosil bych zkušenější kolegy, dejte tipy na to cím kopat a případně kde to lze pořídit?
Díky za všechny nováčky
Dokud jsem nekopal moc do hloubky a chodil pole/listnáč tak jsem měl maďarskou polní lopatku za 90Kč (ta samá co mají tady za 300Kč). Pak jsem koupil do jehličnanů/hor US krumpáček za 240Kč. Teď mám lopatku Black Ada Invander a zatím spokojenost, kvalitní nástroj.
A rohlíky mají v Kauflandu za 0.90 kč
A co? Padl dotaz tak jsem odpověděl i s ostatními informacemi. Nevím proč máš potřebu to komentovat.
Té jasný,každej všude a všechno shání levnější,tak na tom nevidim nic špatnýho
Kdyby to nebylo na stránkách prodejce,tak nic proti tomu nemám.
Já myslím ,že se tu v klidu můžou napsat i nástroje co se tu neprodávají.
Na začátku LP..bylo řečeno,že forum a obchod budou fungovat nezávisle na sobě a nebudou se navzájem ovlivňovat.
Pokud jsi to myslel takto.
Cituji....."Já myslím ,že se tu v klidu můžou napsat i nástroje co se tu neprodávají."
Proč ne. Ale tady šlo dle mého názoru o srovnávání cen zde a jinde a to mi košér nepřipadá.
Jistě že nakupuju tam kde je levněji.Kamarádi,přátelé..než něco koupíte..a to kdekoliv ..
Strýček google .. A už nic neřeknu,nenapíšu.
Mambo....Aha..Když ty jsi takovej tajemnej
Chápu ,někdy to také tak dělám Ale tady šlo o něco jiného.Proč jsem ale tajemnej?
Asi jsem něco jinak pochopil..kašli na to.
Jo, ale taky nejsou k žrádlu!!! Používám zahradnickou lopatku za 70Kč. Musel jsem si ju upravit a kope se s ní fajn.
Dobrá je ta sekeromotyka co mají zde na D.W tu využiješ jak na poli tak i v lese já mám to samí ale dělaný a jsem spokojen
dektor Fisher5,Březník
Dobrá je ta sekeromotyka co mají zde na D.W tu využiješ jak na poli tak i v lese já mám to samí ale dělaný a jsem spokojen
dektor Fisher5,Březník
mám odsud lopatku,úzkou s nášlapem,te je moc dobrá a do lesa mám přeflexovaný zednický kladívko na malou motyčku,což je super nabroušený na kořínky a krásně se s nim pracuje
A nic.Dotaz padl,ale né na cenu zde a jinde.Potřebu komentovat takovéto odpovědi mám ,protože do obchodu tak trošku dělám, a přijde mi to nefér vůči tomuto webu.
Z tvého úhlu pohledu s tebou souhlasím. Jen jsem chtěl zhodnotit kopací nástroje, které mi prošli rukama a musím uznat, že ta maďarská lopatku snese upravdu hodně, přibrousil jsem hrany a seká perfektně i kořeny, zlomit ji může jen opravdu "silný" člověk. Toť vše k tomu příspěvku, ať to tady není jako na DW.
Vždycky se najde někdo,kdo rozvíří téma
Jen tak dál,bude vzrůšo
Pokud je to směřováno na mou osobu,opravdu nešlo o rozvíření nebo o vzrůšo ,ale o něco úplně jiného
Já vim ale podívej tech příspěvků nejednou
mambo.61. to cos napsal chápu a mám stejný názor.
Já si nemůžu stěžovat na lopatku fiskars,dá se udělat i jako motyčka...
US krumpáček,KT,zednické kl., tady jsou taky různé nástroje na prodej..
Já používám na pole i do kamenů a tvrdého ..KTčko...
Ahoj.Mohl bych tě prosím poprosit,jesli by jsi se mi mohl ozvat na email?Měl bych na tebe pár dotazů.Díky moc. VostepDr@seznam.cz
Nejuniverzálnější je Black Ada Invander.
Jo jo pravda,tu mám a nemá chybu
Včera jsem s ní byl poprvé v terénu, fakt nádhera, jako nůž do másla.
Mě už toho vyhrabala dost,a kdo si jí půjčí,tak si jí chválí,byl to dobrej kauf
cau ja kopu s vychodonemeckym rycem z armischopu(vyprodej starych zasob) je mensi a pevnej ale pro jistotu jsem ho vystuzil pasovinou 3mm a privaril, vazi troch vic ale zatim to staci
CS polní lopatka, malý krumpáček, dědictví po tchánovi - horníkovi z uranu. Volím mezi tím podle roční doby a taky předpokládaného terénu. Když beru krumplex, mám ještě v kapse maskáčů obyčejnou sázecí lopatku, když kopu hlouběji, hodí se na vybrání rozkopané zeminy a skoro nic neváží.
Vlku, a zkusils s tí krumpáčkem hledat v noci? Ten musí pěkně svítit
Aspoň nepotřebuju čelovku Ale vážně, já nevím jestli ho měl z práce, jen vím, že používali zmenšený krumplexy.
Tam kde je kamenitá půda, je krumpáček dobrej. Mám ho na delší násadě a kovář mi ho trošku překoval a zakalil. Nedavno jsem si tady koupil rejček Black Ada Invander, fakt dobrej. Začínal jsem s vojenskou skládací lopatkou Rusko, ale ta se hodí tak leda na pískoviště . Na dloubání mezi šutry je moc dobrej velkej plochej šroubovák.
Kamarád si taky koupil na poprvé ruskou lopatku když jsem vyděl jak dopadla tak jsem mu nevěřil,že je opravdu ruská. Měli jsme doma stalince a běloruse toho ještě máme jsou to nezničitelný stroje a představím si jak je nanich všechno tak hovadsky masivní a na každý součástce vyditelně napsáno Zdělano v SSSR tak my k tomu ta jejich lopatka moc nepasuje
Ty krávo za chvilku sebou budem tahat i Golu
Prstem si leda tak vyšťouráš suchý z nosu
Ne fakt nic ve zlym ale ten šroubovák mě rozesmál ale proti gustu....
A proč ne? pokud byl ten šroubovák sdělán v CCCP.... K--a s tím bys mohl aji hádej co...
On ten velkej plochej šroubovák není špatnej nápad........kolikrát by se hodil třeba mezi silný kořeny.
Chlapi a v čem to všechno nosíte nemáte tip na vysokej a úzkej batoh co jsem našel tak tam se vejdou věci na tejden,já do lesa nosím KTčko a lopatku s madlem od rejče a ten rejč je do batohu dlouhej koukal jsem i na taktickou vestu s menším počtem kapes a lopatku přidělat nějakým popruhem na záda
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.