Mě v octu zčervenají
cisteni octem nebo sodou
Zdravim soudruzi, na cisteni mensiho mnozstvi nebo jen jednoho medaku pouzivam ocet... Naleju ho do klasickyho panaku a vlozim do nej minci. Pote vyjmu a precistim kartackem a trochu mydlem... Na vetsi mnozstvi medaku pouzivam sodu. Naleju vodu do kastrolu a hodim ho varit, pridam sodu a necham prejit do bodu varu. Pote tam supnu minci po minci nebo po 2 az 3 a necham je vyvarit, vyjmu a takle jedu dal...Pokud je nektera mince nedocistena, docistim octem. Jeste dodam ze voda pri vareni v sode zacne modrat, a to jelikoz se rozpustuje siran mednaty (modra skalice) z minci. Toto jsou moje postupy, pokud mate dalsi muzete mi napsat... Preji hezky den Tomusak
v kategorii Čištění a focení,
založil Tomusak 7.3.2019 20:24
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.