Co se může stát když objevím tank?

Musím to nahlásit či mám na něj nárok? Díky

v kategorii Munice, zbraně a bojiště, založil DRAK575 28.12.2016 23:57

Dejme tomu ze o něm vím kde je. Podle pamětníků ho nikdo nikdy ne vyzvedl.

hlavně musíš hledat velemanem, ten je na tanky dělanej :-P :-D :-D
Takových tanků ještě v zemi je 8-) :-D :-D :-D

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Ne -jen ho musíš na vlastní náklady vytáhnout ,opravit a přijet s ním před strakovku , tam ho osobně předáš stropnickýmu jako dar lidu ( teda esi budeš eště živej) .aby měl čím ten stát bránit o:-) :-D :-D

Dřív tam byl močál a když bylo velké sucho tak byla vidět hlaveň podle pamětníků.
Zkoušeli to prej projet ale na tom jednom místě do bylo hluboké spolklo ho to. Oni údajně vylezli ven a od té doby ho nikdo nevytahl.
Já se jen orientačně ptám jak by to bylo kdyby tam opravdu byl.

Jsi z Libereckého kraje a pokud máš na mysli ten ve Smržovce, tak po válce byl vyzvednut a odvezen. ;-)

Ne ne. A ve Smržovce by uz ho měly v muzeu nebo tam nekde poblíž je to muzeum

Jj to máš pravdu. Aspoň by to bylo poctiva ocel a ne jako ty dřevěný pandury. :-D

Jo dřevěné ... Ty se dnes dělají nafukovací ! :-D

http://www.lidovky.cz/nafukovaci-tank-diky-sve-specialni-konstrukci-dokaze-oklamat-i-nepritele-1lq-/video.aspx?c=A161216_193150_ln-video_ele

A co se týká nálezů, pokud vím, tak velmi zjednodušeně, vše co najdeš v zemi a má nějakou hodnotu patří státu. Pak jsou tu aspekty jako třeba původní majitel, a co se takovýchto kousků týče myslím si že to bude patřit do kolonky "válečná reparace", (nemluvě o nárocích archeologů) čili hypoteticky, je to zase státu. Jako jedinec, bys asi neměl šanci. Tolik můj laický pohled... ale těchto pohádek jsme už za ta léta slyšely moc, tak se nemusíš moc bát ... :-D

znám jezýrko , kde je údajně potopenej liberátor a ještě před třiceti lety trčel ven kus křídla . tož sem to trochu prolezl a nikde není větší hloubka než dva metry a dno je jen šutr a žádný bahno no a les , kde bažina spolkla celou středověkou vesnici a tam zase ještě v padesátých letech trčela ze země i zvonice kostela se zvonem :-D :-D :-D ;-)
s těmi pandury si to přehnal, nejsou jen dřevěný , ale náhodou je to pobouchaný aj plechem :-P :-D :-D :-D ;-)

Hliníkovým kůli váze :-D

a odolnosti vůči korozi :-P :-D :-D

a tu o tom jak se celý zámek propadl do země taky znáte ? :-)
Tyto pohádky, mají svoje kořeny, ještě asi někde v pravěku a fungují stále... ;-)

U nás je za vsí v mokřadu zase panský kočár se čtyřspřežím a s osádkou. Nedal bych nic za to, že ještě do nedávna když bylo sucho koukal ven konec biče kočího ... ;-)

:-D :-D :-D tak do toho bych šel eště , bo ta šlechtična by se třeba dala eště rozdéchat o:-) :-D teda záleží co byla zač 8-) o:-) :-D :-D

co je komickýho na zachraňování životů ? :-O :-P ;-)

Už ten nadpis mě pobavil :-D :-D :-D
Jinak takovýchto pohádek už jsem taky pár slyšel a četl ;-)

http://www.denik.cz/moravskoslezsky-kraj/v-pustejove-vykopali-casti-sovetskeho-tanku-20120828-qjci.html

Tak takový rybník tu máme taky už ma asi 3 majitele a žádný se ho netroufl vybagrovat a to už tam je v nejhlubších místech max. 1.5metru a je uz jen poloviční hlavne jsou to Sudety a Němce tam odzbrojovali tak říká se že tam toho je hafo. A kus dal po toku říčky bagrovaly rybník a tan byly nějaký ty granáty a tři proti tankový mini plus nějaký ty zbrane.

jó mini mám rád, enem na to nesmím koukat ,když řídím o:-) :-P :-D :-D

Draku na youtubu je video z Ruska jak tahají z bažiny Stug III to by tě mohlo inspirovat... ;-)

Ty jsem už vyděl

Starý fotky. Postava stojí u tanku. Tank je asi větší. Tak o něco, víc než o málo, než postava. Detektor dosáhne deset centimetrů, třeba. Čili tank plus deset čísel. Abych nepřidával. Takže aby byl v tom rybniku, v bažíně, tak by tam měla bejt hloubka kolem dvou a půl metru, na malej tank, aby nečouhal. Nebyl ani vidět. No, tak možný to je, rozum přece nevyloučí realitu.

Já dnes dávám jenom smajlíky. :-D :-D :-D

Na Prajzské ti v každé dědině budou vyprávět oblíbenou historku o utopeném Tigru a v hospodě mají i pamětníka a očitého svědka! :-) To, že se narodil až po válce, případně měl v roce 1945 tak dva roky je jaksi vedlejší! :-D :-D :-D Za pár štamprlí ti povypráví krásnou pohádku i s podrobnostma! Je jen na tobě jestli chceš slyšet pohádku o tanku nebo stihačce či bombardéru. Na repertoáru mají i tajný podzemní bunkr, raketu V-2 a podobé bajky! Stačí si vybrat a objednat pití! :-D :-D :-D :-D

Koukám že dobrých rad na svuj dotaz jsi dostal požehnaně :-D

Teda za mě.Píšeš,,Musím to nahlásit či mám na něj nárok?,,Nemusíš nic ale pak riskuješ postih od státu.Vtom tanku je pravděpodobně munice a to není sranda,pak mám dojem,že i lauf od tanku,ač je rezavej spadá pod nejeký ten § o nedovolenym ozbrojování.Nález tohoto druhu náleží do kompetence armády ČR a tak jedině tam hledej odpovědi.Sám za sebe ti chci říct,že tomu,co píšeš rozumim ;-) ;-) ;-)

Třeba by skončil v lešanech

Někde jsem četl, že je to válečná kořist...takže asi patří státu...ale věřte dneska informacím z internetu...jinak mi tu máme zakopaný tři tanky...ale ty si šetřím do důchodu... :-D :-D :-D

jo jo u nás v lese je prý v mokřině zabořenej fockewulf i s pilotem ale hajnej si to tam hlídá nikoho tam nepustí prý si ho chce potom vykopat se synem :-)

Tak to já su klidné ;-) Pokud nasadím akční rádius 10 km ,tak mám v dosahu dva Liberátory ,jednoho mesra 110tku , jednoho he 111 a nějaký éro z první války . No a ještě jednoho Blaníka ,ale toho pamatuju osobně s pár klukama ,bo sme byly tak necelé lilák od místa dopadu a viděli to ;-) Holčina co to řídila měla štěstí a zlomila si jen nohu .
Samozřejmě ze všech letadel sou jen střepy 8-) ;-)

tech letadel jsou po lesích rozházených stovky :-) :-)

ono stačí mrknout , kolik jich spadlo během jediné největší letecké bitvy nad Moravou ( možná byla i největší v Evropě ). Jen z dědova vyprávění si člověk umí udělat představu, co to bylo za rachot . tři z té bitvy mi leží v rajónu ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru