Co si myslíte o současnosti našeho koníčku a nové generaci hledačů?

Čistě z volné chvilky mě napadlo vytvořit diskuzní vlákno se kterým se obracím na širokou obec hledačskou. S popularizací tohoto koníčku zapříčněné sociální sítí facebook, instagram, ale i díky videím youtube mameluků, hledá dneska kdejaký opičák (Tímto nepovažuji každého, kdo přidává své nálezy na youtube za mameluka nebo opičáka ). Nic proti nováčkům nemám, jen mi přijde, že většina nováčku ani takoví fandové historie nejsou a co se týče jejich úctě k přírodě a okolnímu prostředí, tak ta je také chabá. No, jsem si vylil srdíčko. Berte prosím mé urážky s hyperbolou. A jaký máte názor na současný vývoj našeho koníčku a novou generaci hedačů vy? Měl by se náš koníček nějakým způsobem regulovat?

v kategorii Nezařazené, založil Vrky_cz 19.6.2020 11:15

Hledání s detektorem je nelegální a dokud se nezmění legislativa a to i ve vztahu pravidel a výše vyplácení nálezného, tak nemá cenu tento "koníček" vůbec provozovat.
I když jsou na tom státy, kde jsou na tom ještě hůř, např. chachaři ze Slovenska, který pak lezou a plundrujou naše území.
Ale Slovensko náš vzor v tomto rozhodně ne, že ? Náš vzor v legislativě musí být v tomto Anglie.

...co,bez náleznýho tě to nebaví? o:-)

Hledání detektorem není v ČR nelegální, je tak označováno pouze ze strany archeologů. zákon nezakazuje hledání detektorem, zakazuje archeologický průzkum neoprávněným osobám a jediná postižitelná věc je provádění neoprávněných výkopů na archeologických lokalitách. Co je a není archeologický průzkum není zákonem stanoveno, respektive není určeno, že hledání detektorem archeologický průzkum je. Čili, co není zákonem zakázáno, není a nemůže být nelegální.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru