Co všechno jste ochotni udělat pro lokalizaci daného místa?

Patřím k déle chodícím hledačům a protože jsem se potkal s několika úrazy a jsem omezen v chození,hledal jsem způsob jak co nejpřesněji lokalizovat předpokládaný prostor zájmu hledání.Minulé jaro jsem chodil kolem modelářského letiště a zrodil se nápad.Naučit se létat s modelem,osadit ho kamerou a naučit se model řídit tak aby kamera natáčela tam kde je to potřeba.Nebudu popisovat kolik to stálo,kolik jsem zničil letadel a kolikrát nic nenatočil.Dnes už dovedu vzlétnout i přistát z hodně záludných míst,natáčet z několika metrů i tisíců metrů.Mám několik letadel na která můžu kameru namontovat.Rok práce který začíná přinášet ovoce,ale hlavně mi šetří hodiny chození tam kde nic není.Teď trávím spoustu času v teple nad mapou,potom se proletím a doma prohlédnu a vyberu místo kde už potom trávím zlomek času k ověření předpokladu nálezu.

v kategorii Nezařazené, založil dobroděj 15.10.2013 21:57

Nemáš nějaký ukázky stroje s kamerou a ukázky jak to vypadá. Jen pro zajímavost nechci lokalitu jen záběry.

Co jsem slyšel tak je na tohle nejlepší to se 4 vrtulema teď nevím jak se tomu říká.

Ještě knížku k tomu http://www.kosmas.cz/knihy/121750/nedestruktivni-archeologie/ ;-)

Boban-Myslíš asi qadroptéru.Ta je dobrá na malém prostoru asi tak kdybys chtěl natáčet sousedku v bazénu.Já s letadlem létám nad prostorem který má rozlohu několika km čtverečných.Délka záznamu je podle karty v kameře.Většinou kolem dvaceti minut,ale taky i hodinu.Většina starých map neodpovídá současným a někdy ve výhledu překáží zalesnění.To všechno se dá z letadélka natočit.Změnu krajiny,hlavně hledání původních cest.Takže potom sedím doma u počítače a porovnávám s mapou a vybírám zajímavá místa.A hlavně můžu létat když není sklizeno a nepotřebuji hned povolení od majitele pozemku na vstup.Jo a používám letadla elektro.Takže nastoupám a potom využívám termiku a pochopitelně vysílač s plným dosahem.Když budeš chtít víc info,tak napiš na -davidbrouk@seznam.cz-.

Takze letas vetrone? Zadna li-po baterka by hodinu letu nedala.Z jakym vetronem letas a jakou mas kameru? Nejak se mi nezda,ze by vetron unesl kameru s potrebnym rozlisenim.Budu rad za objasneni me laikovi. ;-)

Omlouvám se že jsem si všiml teprve teď dotazu.Létám motorové větroně a nemám problém vydržet létat na jednu baterku i celé odpoledne.Když je termika,tak to není žádný problém.A je jedno zda mám v letadle baterku 2S,3S nebo 4S.Kapacita má vliv pouze na dobu kdy létám se zapnutým motorem.Létám s letadly od 1,4 m do 3 m.

Tohle to je dobré hlavně že se človek dozví zda je pole zorané. Používáním obyč map tam se nic takového nedovím.Dobrý nápad už jsem o něcem hodně podobném uvažoval ale zůstalo to jen u toho uvažování........... :-D :-D :-D

Mám doma elektro větroně z EPP - nějaká stavebnice od Graupnera - asi ho budu muset oprášit. Start z ruky, přistání na břicho. Jednoduše opravitelný. Jakou používáš kameru? Myslím, že ten můj by unesl maximálně něco ve stylu MD80.

Akorát si nedovedu úplně přesně představit, co vlastně na záznamu hledat.

V archeologii se používá oktokoptéra, velice užitečná věc. Ale to letadélku. Koukám Trutnov to není tak daleko. Mám několik lokalit, kde by se podobný záznam hodil k jejich prezentaci...

Ta nabídka stále platí ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru