Detektor kovů C.Scope CS4MXi

Vlákno pro všechny majitele tohoto detektoru. Zajímal by mě názor majitelů tohoto výjmečného přístroje.

Testy detektor kovů C.Scope: Testy detektoru kovů CS4MX

Návod pro detektor kovů C.Scope CS4MX: Návod CS4MXI

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 16.12.2011 20:33

Tohle patří do vláken o detektorech, ne o hledání.

Prečo to tu je

... i CS6MX tu chvíli byla, než byla přesunuta, je to snad pro to, že zde jsou nejnovější témata ;-)
Jinak CS4MX se jeví jako jednotón s ideální výbavou jak ovládací tak příslušenstvím. Teď jenom, jestli odezvě zůstaly charakteristické tvary a nuance, nebo jestli je elektronický systém až příliš neupravuje. Je fakt že dvojí diskriminace hodně pomůže, ale, no uvidíme. Teď záleží na nových majitelích, jaké budou zkušenosti. Docela to sleduji, tak snad už budou brzy nové postřehy...

Všechna vlákna o detektorech vždy po cca 10 dnech přesováme do diskuze napravo. Jelikož je to ale nové téma, stejně určitou dobu zůstane na nejnovějších. Odpoledne bude už tak kde má být :-)

...halóóó, kdopak dostal tento detektor pod stromeček??? Jak to s ním vypadá???

Dobrý den,v článku Redakční test detektoru kovů C.Scope CS6MXi píšete:
Vždyť třeba poslední prototyp šestky, ještě testovaný na Brandlíně se starším typem procesoru, byl výrazně horší než konečná verze. Prostě čekání se vyplatilo a detektor opravdu stojí za to.
Chtěl jsem se jen zeptat jestli proběhly i nějaké změny u CS4MXi,nebo už zůstala stejná jak prototyp v Brandlíně?

U CS4MXi se přepracoval pouze bezpohybový režim. Jinak je to již detektor který jste mohli vidět na Brandlíně :-)

díky za rychlou odpověď :-)

Ahoj. Tak stále nevím zda CS4 nebo CS6. Šestku jsem měl možnost si vyzkoušet a otestovat. Čtyřku jsem bohužel nějak vynechal. V popisu je u čtyřky napsáno, že mají stejnou platformu s novou CS3, dá se to zjednodušeně chápat, že se v podstatě jedná o trojku se dvěma diskriminacemi? Primárně chodím pole, do lesa spíše výjmečně. Ta 4 se mi zdá na zabordelené pole a škarpy vhodnější než šestka. Jak se chová diskriminace? Má snahu proprskávat jako u Tesor, nebo prostě signál buď pustí nebo utlumí? Dají se pořídit i menší cívky než 20cm koncentrika? Díky

ahoj mam cs4ku a nevim jaky nastaveni na dics 1 a disc 2 je nejlepsi nechci hledat folie hrebiky zelezo atd diky za odpoved

To blaidd666: je několik možností jak pracovat s dvěmi diskriminacemi. Por začátek bych volil dvě základní možnosti.

1. Hlavní diskriminaci maximálně na 4 a alternativní na 0. Všechny cíle, které se ti budou zdát být prskavé, tak jako se hlásí velká železa si budeš moc rychle ověřit pomocí druhé diskriminace. Tam se železo ozve čistě. Takové nastavení je dobré především na pole s velkým množstvím cílů.

2. Hlavní diskriminaci na 0 a alternativní na 3 až 4. Všechny přijaté cíle se ozvou ostře a jejich povrchovou vodivost si můžeš ověřovat přepínáním do alternativního disku. Toto je nejlepší nastavení do lesa nebo obecně lokalit s malým počtem cílů, kde se naopak snažíš o maximální dosah.

P.S: kdo nekope folie, nemá Agčka ;-)

To bradleys: rozdíl je snad ve všech měřitelných bodech. Jak dosahem tak citlivostí je CS4MXi dále. Je to prostě uplně nový detektor. Dva diskriminační obvody ti velice ulehčí hledání a detektor je samozřejmě také osazený zcela novou 2D. Myslím, že pokud si to můžeš finančně dovolit tak si rozdíl přidej ;-)

Ahoj. Ne, samozřejmě se dá nachodit detektro tak ž víš že tento cíle nebude tan nejlepší. Většinou by se ale měl vykopat stejně. ;-)

Zdravím,je možny aby cs4 nebrala zlato? hlavní diskriminant mam na 3--4 a druhej mam 5-6.Mince dávam bez problému,ale zlatej retizek se mi vubec neozve.Nebo jaky je nejlesi nastaveni pro oba diskriminanty na pole a jaky do lesa?mam snizit citlivost ?odladeni mam na auto pac se mi to nedari odladit...uz vazne nevim co s tim....diky za odpoved :)

a jeste pry umi odmitat velka zeleza,jak to tedy nastavit?skusil sem snad vsechno

Obecně jsou tenké zlaté řetízky problém. Žádná plocha a navíc ty osmičky...

Nastavení diskriminátoru bych rozhodně nepřeháněl, šestka je hodně i na pláž. Nejlepší nastavení pro méně zamořené lokality je přimární disk na 0 sekundární na 3. V zamořených lokalitách primární na 3, sekundární buď na 0 pro ověření zda je signál čístý a je to železo nebo na 5 ku kdy budeš vylučovat folie. Bohužel taky to drobné zlato. ;-)

díky :)

zdravím, měl bych prosbu, existuje nějaká tabulka, kdy kde co pípne :-) koupil jsem min týden CS4MXi z bazaru zde na LP, prosel video i návod a nějak nejsem ze všeho moudrej.
Když nastavím Disc1 na 0 a Disc2 na 3 tak dostanu tón, přepnu páčkou na Disc 2 abych vyrušil železo a stejně to pípá a vykopu pak hřebík nebo podkovu :-) myslel jsem že tou Disc 2 pravě vyruším železo, tak buď dělám něco špatně nebo jsem blondýna :-) prosím o radu.
A dá se nějak poznat dle tónu hloubka? měl jsem před tím půjčenou F5 se základní sondou a ta se chovalo trosku jinak, tak možná právě proto se mi to nějak nedaří pochopit :-)
díky

zdravím, cs4mxi - ten nověvjší je jednotón ?? a cs6 mxi je trojtón ??

Ahoj, jaké sluchátka byste doporučili k CS4MXi? Vyplatí se u jednotonu dražší, nebo stačí obyč za cca 500 Kč.

Slušně chodí ty ty doporučené za 500 kč. To samé se dá říci i o Garrettech Master Sound nebo sluchátkách Whites. Ty mají navíc velice dlouhou kroucenou šňůru. ;-)

Jak se prosím odlaďuje zem u CS4MXi, dojde mě detektor, ale nejsem si jistý jestli u něho bude návod, tak chci být připraven. Díky ;-)

Jaké máte zkušenosti se stabilitou detektoru, byl jsem s ním o víkendu poprve a celou dobu měl strašně moc prozvuků (na manuál i automat). V cívce chyba není, nasadil jsem druhou a dělalo to to samé.

to daje: Chodím ho s koncentrikou, na pole, a není problém. Super zobátor.

Zdravím, co znamená to "i" v CS4MXi ? Někdy se tento typ uvádí bez něj. Díky

Co to píšeš za nesmysle?? :,-( :,-( :,-(

Ahoj,když se ten tvrdý kabel od cívky zlomí jde nahradit novým,nebo se musí koupit nová cívka?

díky za odpověď

Jak poznám že baterky je třeba vyměnit?

Začne to pípat. Tititititi...

zdravím,otázečka malá jen,dá se u cs4 umístit jednotka pod loketní opěrku??

Také zdravím, ano dá ;-) Tacud

děkuji ;-)

Já musim mít na dosah prstem druhou diskriminaci, mě to prostě baví. Takže pod loketkou to nepoužívám. Ale znám borce, co to nosí na pásku, a ten nám tuhle s velkou sondou natřel hřebety i proti tracu a gmčtyřce, prostě mu to pod strojek padalo. 2xD. V Ag. To se jen tak nevidí. Lucemburk jeden a MT druhej. Pak sme si dali cígo. Ukazuje nám ten druhej, pokecáme, zapnem to, a nedal další Ag dva metry od nás? Dal. Hledat s tim teda uměl luxusně. Mašinka za pár korun... a to mě nakoplo, že sem se tomuhle detektoru kovu začal věnovat víc. Prostě musim mít čudle na očích, a hlavně ten přepinač první druhá. Je to malej Tejon, s tim že odmítá krutě železo, tak to na relic uplně neni, ale na kulatý těžce jo. Nevofrňoval bych se nad CSčtyřkou, už jsem poučenej, a jsem si jistej. Ten nám v tom lese dal....

silně o něm uvažuji a chci jej právě na to maličké kulaté ;-)

Tak to máš dobře, i na žlutou. Mě ten klacek vzal.

to zní ještě líp ;-)

Taky proto ho mám ve stavu.

to hlinik: asi kazdeho zaskoci hlaska, ze se osvedcila jako vodici tyc, material z francouzke hole.... Muzes to prosim trochu upresnit?

Co byste říkali tomu, že bych udělal konzultační den ve stylu Tesoro Tejon Academy na CS4&6? Po dnešním Konzultačním dnu u mě na DC jsem skoro rozhodnutej, že to má cenu.
Protože je co ukázat, jak na to. Ono bych to moh dělat pro mraky detektorů, ale tady zcela zřetelně vidím, že to má -pro CS čtyřkaře a šestkaře - prostě u těhle detektorů, slušnej smysl.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru