Detektor kovů Detech EDS

Vlákno pro všechny majitele detektoru kovů Detech EDS

Odkaz na testy detektorů kovu Detech: Testy Detech
Odkaz na návod pro detektor kovů Detech EDS: Návod Detech EDS

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 24.11.2011 21:49

Je tu někdo na výměnu zkušeností?

Zdravím majitele Detechu-mám jej od Listopadu,hledám také s Proximou.Detech jde do obrovských hloubek,já skončil v metru s hledáním,kvůli krátké lopatce a spodní vodě,aniž bych věděl co tam je. Na diskriminaci moc spoleh není,v barvě nacházím stará železa,i když mám nastavené mince.Supr je reakce citlivosti.Běžně hledám na automatiku a i tak už nosím pouze dlouhý rýč.A v každém případě pořídit hodně kvalitní dohledavač.hodnotím jej jako suprvýkonný ve třídě do 30.000kč.Nepatří pro polní hledání,nebo do zamořených prostor.Já hledám středověk a nedám na něj zatím dopustit.V jednoduchosti je cesta k úspěchům 8-)

Ahoj,
já s Detechem chodím o měsíc méně. Ještě než zamrzlo, nachodil jsem asi 20 hodin - takže se stále učím.

Předně jsem umístil celou řídící jednotku až za loketní opěrku a opatřil ji "nožkami", abych ji neodkládal do hlíny.
Hlavně s větší cívkou bylo původní vyvážení dost mizerné. Také se mi nelíbilo, že se pěnová rukojeť na tyči protáčela. Spravil to kousek oboustranné lepící pásky.

Menší cívku jsem zatím nepoužil - chodím hlavně les. Ale plánoval jsem ji zkusit právě na poli.
Hloubka detektoru je velice dobrá, ale mám podobný poznatek - pípne barva a po půl metru kopání je to rezivá podkova. To mi ale příliš nevadí. Možná časem, až detektor více naposlouchám - přesněji určím, co pod cívkou je. Přecejen jsem si všimnul, že "barevné" pípnutí hlubokého rezavého železa je trochu jiné, než "čistokrevné" barvy a navíc už při kopání a odkrávání se odezva mění.

Hodně mi připomíná mladšího brášku Tejona - jakoby si ho konstruktéři Detechu vybrali za předlohu. Nemyslím teď výkony, vzhled, ani dosahy, ale ovládání a odezvy. Řekl bych, že kdo někdy chodil s Tejonem - velice rychle pochopí Detech.

Ahoj Fanu a ostatní-myslím,že ani dobré uši a hudební sluch Vám příliž nepomohou-velká cívka zabírá velký prostor a tím i eventuelní množství i těch nejmenších kousků.Šel bych do té nejmenší cívky,která není součástí a samozřejmě do automatiky.Ale hledáš stejně jako já v lese,tak je vše zajímavé-i ta podkova.Na pole bych vzal détík s dobrou diskriminací/a tím i menší hloubkou/ale abys přesně věděl co pod cívkou máš, a nekopal hřebíky a víčka od piva.Ale to si musí každý přebrat sám,protože co hledač,to odborník,který nedá na svůj stroj dopustit :-D

Ahoj, tak jsem se taky stal majitelem tohoto detektoru. Byl jsem s ním v terénu zatím 2 hod. a vyrazil mi dech říšským 5 fenikem, který jsem kopnul v cca 25 cm. Už se těším na další lov.

Ahoj,
no koupil jsi ho za dobrou cenu. Ty první stály kolem 27 tis. :-(
Ale je fakt, že na hloubku je dobrý, když chce tady u nás někdo testovat hloubkový dosah - zakopu 1 kčs do 45 cm, předvedu, jak EDS nad ní píská a většinou je hned po testování. :-O

Jojo, cena byla výborná a i první pořádný výšlap dopadl celkem dobře. Jsem spokojený, dostal jsem, co jsem očekával.

Myslím že by nebylo od věci udělat test tohoto detektoru až to počasí dovolí...vypadá hodně zajímavě. No a samozřejmě test GM4 vs. Tejon ;-) ten zajímá asi všechny...

Ahoj mám Detektor Detech EDS Winner,má někdo zkušenosti,jsem začátečník,tak hledám informace o tomto detektoru. Budu moc vděčný za inf. :-D

Ahoj.
Ja uvažujem o kúpe detektoru a rozhodujem sa medzi GM4 a Winnerom. Winner ma malo ľudí a je o ňom dosť málo informácii aj na internete. Ak môžem poprosiť napíš mi svoje skúsenosti na nono@szm.sk

zatím jsem Winner, nehledal,jen mi připadá o proti 4 jednoduší,tudíž můžeš udělat méně chyb,ale je to jen můj názor!

Detektory jsou dost odlišné. Ovládání je u Winneru určitě jednoduší než u GM4, na druhou stranu zde chybí možnost odladění vlivu půdy v manualním režimu a také audio diskrimnace.

Nazdar Jezevče.Na Eds doporučuji diskriminaci doprava na doraz a intenzitu co nejvíc.Protože je diskriminace nic moc,a ukáže Ti to i kovaná železa...Ale mě o to právě jde.O hloubku a stará železa a barvu.Omlouvám se na roční reakci,ale na tento Web moc nechodím. :-)

Tak s tím bych určitě nesouhlasil to nastavení je blbost ;-)

Přidám svůj postřeh. Cokoliv je v zemi na stojato,ať šipka nebo podkova je daleko lepší signál a hloubkový dosah. Kdo chodil jednotóny sžije se okamžitě.

Ahoj.
Zkušenosti s Detech EDS po 3 letech chození. Za největší slabinu tohoto detektoru považuji špatné vyvážení!!! Detektor jakoby padá na čumák a pokud hledáte týden v kuse na nějaké expedici pak je to sakra znát. Já to vyřešil přesunutím jednotky pod loketní opěrku a rozdíl obrovský. Nechápu proč to výrobce ze tu cenu už tak nedělá.
Po cca 1,5 roce mi odešla malá cívka - po rozebrání vada od výroby, (99% času chodím s malou). Zakoupena nová a stále funguje! Letos falešné prozvuky, jednotka odeslána do Jílového a bezplatně opraveno!!! Ještě jednou velký dík.
S detektorem velká spokojenost ať už hledám v automatickém režimu či manuálním odladěním. Nalézá velmi malé cíle jako grešličky(v písčité půdě bere z nej hloubky) i kusy obrněné techniky ve veliké hloubce.

Prodám případně vymění Detech EDS v perfektním stavu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru