Detektor kovů Fisher Gold Bug

Zkušenosti a rady hledačů, kteří používají detektor kovů Fisher Gold Bug

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 23.8.2010 17:43

prosím až někdo budete mít nějaké zkušenosti s tímto detíkem tak napište děkuji))

Jako jeden z mála majitelů tohoto detektoru se pokusím stručně charakterizovat tento detektor. Nechci se opakovat v tech. parametrech, ty se dají vyčíst v origo datech, takže se zaměřím na první, ryze subjektivní postřehy.

Konstrukce:
Třídílná, klasická, s kabelem cívky vně tyče. Velmi lehký (cca 1 kg), dobře vyvážený. Radost s ním chodit při delších hledáních. Pro ty kolegy, kteří detektor skládají věčně do batohů mám špatnou zprávu, šroubovák s sebou a nevím, kolikrát tato operace vydrží, tady to je oproti jiným některým detíkům nevýhoda. Já jezdím autem, takže detík je stále "ready". Ti, co musí vlakem, apod., to asi nepotěší,

Konec tyče uzavřen špuntem z plastu, který má tendenci vypadávat. Loketní opěrka zlobí při odkládání, kdy se detík ař příliš snadno a často převrací displejem k zemi.

Loketní opěrka má tři nastavitelné pozice, je poměrně úzká a není opatřena suchým zipem. K sestavení detíku potřebujete křížový šroubovák, montáž není nijak obtížná, zvládne ji každý.

Koncovka kabelu - převlečná matice se často samovolně povoluje.Je třeba to pohlídat.

Cívky:
Základní je DD 28cm, možno přikoupit DD cívku 5´´ jako speciál na zlato, anebo DD cívku 38x30cm.

Základní cívku jsem reklamoval, neboť nebyla vodotěsná. Reklamace proběhla hladce, nová cívka byla již "vyzdobena pryskyřičným ochranným nátěrem okolo inkriminovaného místa. Musím než kroutit udiveně hlavou, kde asi soudruzi z USA udělali chybu. Je to takové humpolácké řešení.

Kryt cívky se s detíkem nedodává, musí se v případě potřeby dokoupit. Zatím jsem těch 500 a něco peněz neinvestoval.

Kryt displeje není také součástí dodávky, v dešti nechodím a věc bych v případě potřeby ošetřil "levným polyetylenovým sáčkem na "pečivo". Jednoduché a levné.

Šroub cívky se dá slušně dotáhnout, cívka se dá lépe zaaretovat, než třeba u jiné značky, kde mne toto dosti zlobilo. Nicméně, průběžná kontrola dotažení je vhodná.

Displej je jednoduchý, slušně čitelný, na sluníčku se pochopitelně leskne, ovládání je snadné, ani začátečník s ním nebude mít problém.

Nastavení detíku:
První akce je "odladění půdy". Je automatické, s možností ručního doladění "+-". Samotné odladění trvá několik vteřin, po nalezení "čistého místa bez přítomnosti kovů" vždy v režimu AM, detektor se pozdvihne 20 cm od země a několikrát se "zapumpuje" nahoru a dolů, až se tón při pohybu nahoru a dolů ustálí a na displeji se hodnoty "dané a získané" srovnají. Vše je vysvětleno v přiloženém manuálu. Poté se přepne detektor do režimu Disc, nastaví se požadovaná hranice a může se hledat. Tovární nastavení, doporučené, je na hranici čísla "40", kdy jsou vyloučena malá železa.

Displej má dva otočné ovladače a tři tlačítka.

První otočný ovladač (vlevo) slouží k zapnutí - vypnutí a nastavení citlivosti, která se zobrazuje na displeji. Doporučené nastavení pro začátečníky je okolo hodnoty "65". Každá nastavená hodnota se zobrazuje na displeji. Při nastavení hodnoty na maximum, což je hodnota "100", může být detík velmi citlivý na rozličné příchozí signály, takže je rozumné držet zpočátku doporučenou hodnotu. Já chodím po krátkém čase na cca "90".Detektor je vybaven VCO systémem označení signálu, nižší a vyšší zesilující tóny, takže je logické, aby se zvuky pro daný signál každý naučil rozeznávat postupně. Netrvá to dlouho, ale je to pochopitelně individuální záležitost každého jedince a jeho případných již nabytých předchozích zkušeností. Připomenu jen, že s nastavením úrovně citlivosti se signál i dosah zvyšuje a naopak. Na zvuk VCO je třeba si "zvyknout". Připomíná pískání nafukovací gumové hračky.Je to podobné, jako u jednoho detektoru Tesoro.

Druhý otočný ovladač (vpravo) slouží k přepínání režimů do AM a zpět a k nastavení odladění země-GB.

Tři tlačítka mají jednoduchou roli.
Dvě jsou označena +- (plus a mínus), nastavují se jimi jemné manuální doladění GB a hlavně "discriminace", od jaké číselné hodnoty chceme které signály přijímat-slyšet!!! To má tu určitou výhodu, že "touto discriminací" nesnižujeme hloubkový dosah, pouze nastavujeme meze, kdy chceme slyšet to, co jsme si nastavili.

Tovární nastavení je doporučeno na "40", kdy jsou vyloučena "malá" železa. Ta "velká" se "nedají" zcela vyloučit, řeší se naposloucháním signálu a hodnotami na displeji, které se při sondování cívkou neustále výrazně mění, od nízkých, typických pro železo, až po extrémně vysoké pro "barvu".

Prostředni tlčítko "GG" je Pinpoint pro dohledání malých předmětů, nejlépe velikosti mince. Význam, ani použití asi nemusím rozepisovat. Funguje stejně,jako u ostatních detektorů, které Pinpoit mají.

Displej není vybaven "programy", které se u některých digitálních detektorů mohou vyskytovat. Také nemá zobrazeny rozličné "předměty" jako prsteny, mince apod. Displej je přehledný, bez zbytečných "nezbytností". V levém části obrazovky se zobrazuje síla přijímaného signálu, na stupnici bez číselných hodnot, graficky, která napoví, jak asi je předmět hluboko. Tón VCO se také významně mění s hloubkou a velikostí detekovaného předmětu. Je to snadné a intuitivní. Uprostřed se zobrazují ID hodnoty předmětu, na stupnici od "0 do 99".

Obecně:
Díky vysoké frekvenci 19 kHz je tento detektor určen pro hledání malých předmětů, včetně přírodního zlata. Přírodní zlato jsem zatím nehledal. Zlatý prsten (dámský, malých rozměrů) jsem již našel. ID na displeji "75". Počáteční disc je doporučena na hodnotu "40", kdy jsou vyloučena malá železa. S nastavením příjmu ID hodnot ale je možné pracovat, po zkušenostech..

Osobní doporučení:
Nejnižší ID hodnotu u malé stříbrné mince jsem zaznamenal na "51" v půdě. Nicméně, hledáme li třeba také další kovy, jako bronzové artefakty, tak třeba bronzovou sponu jsem detekoval již na ID "43". Proto doporučuji držet doporučenou hodnotu na cca "40-41".

Technika hledání:
Doporučuji pohybovat detektorem spíše pomaleji, než jak je obvyklé. Detektor je sice rychlý, ale pro svou vyšší citlivost je schopen nalézt více cílů. Takže správná technika hledání je důležitá. "Běhat po lokalitě můžete třeba s míčem, ale ne s tímto detektorem". Sami byste se ošidili o možné zajímavé signály. Doporučuji také sluchátka. Jemných - slabých signálů je více, než na co jste u jiných detektorů byli doposud "zvyklí".

Další info:
Detektor je citlivější na rušivé signály jako el. ohradník, vysoké napětí, ale i mobilní signál, který s předstihem "zaznamenáte" třeba při příchozím volání, nebo SMS. Na to tedy pozor.

Dosah vs frekvence:
Nemusíte se bát vysoké frekvence, dosah je "dostatečný". zlomený příborový nůž jsem kopnul v 50cm. To hovoří jasně, bez dalšího dlouhého vysvětlování. Anebo, při společných hledáních s kolegy vlastnícími jiné značky detektorů i na nižších frekvencích se mi nestalo, abych nedetekoval to, co oni.

Vzhledem k tomu, že jsem avizoval, že budu stručný a popisuji prvotní zkušenosti, shrnu tyto takto:

Dobrý detektor, velmi lehký, napájený jednou 9V baterií se slabší výdrží (cca 10 hodin)
určený na drobné cíle včetně zlata. Oproti minulému "kultovnímu detíku známé americké značky" jsem například s úspěšností v nálezu stříbrných mincí "poskočil přímo o světelný rok". Takže zatím naprostá spokojenost, byť ty negativní drobnosti v konstrukci jsem výše popsal. Přešel jsem z analogu na digitál s displejem a nelituji toho. Přechod byl snadný, až překvapivě. Díky určitým zkušenostem z analogu jsem měl vlastně i jakousi "výhodu". Pocitově mi chybí CC cívka, na kterou jsem byl zvyklý pro přesné a rychlé zaměření. Byl jsem rychlejší, jistější a kopal menší díry. Chce to čas. K detektoru jsou ale pouze DD cívky.
Podotýkám, že tyto mé postřehy jsou ryze prvotní, subjektivní a nemají za cíl nikomu nic dokazovat, pouze, malinko popsat tento detektor z pohledu hledače.




;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-P

Pořídil jsem si tento detektor a měl bych na tebe pár dotazů. Mohl by ses mi prosím ozvat na email ales.posp@seznam.cz

díky

Tak jsem si taky pořídil tento ne příliš rozšířený detektor a po zhruba měsíci chození mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti.
Těžko napsat něco nového, co by již nepopsal výše Fanula. Přešel jsem na něho z GM4 a ikdyž je to velmi diskutabilní, tak můj pocit je ten, že s ním nacházím víc mincí, než s GM4. Na poli, které jsem měl prochozené s GM4 křížem krážem, jelikož ho mám hned za barákem a o kterém jsem si myslel, že už nic dávat nebude, tak s Gold Bugem (dále jen GOBO) jsem dával ještě spoustu zajímavých cílů a nechce se mi věřit, že je to tím, že bych prostě s GM4 na ty cíle nenarazil, spíš jsem čím dál víc přesvědčený o tom, že GM4 drobné mince ráda háže mírně do železa, tudíž mě ty cíle nezajímaly, kdežto GOBO tyto cíle spolehlivě ukáže.
Dosah není samozřejmě tak velký, ale to se od tohoto detektoru ani neočekává, je to speciál na opravdu miniaturní cíle, se kterými má mnohdy problém i pinpointer.

Další výhodou je opravdu až dětská jednoduchost tohoto stroje, kromě citlivosti a automatického odladění se zde nenastavují žádné další věci. Diskriminace nefunguje jako u ostatních digitálů, které jsem zatím měl v ruce, tzn. nelze si ji nastavit pomocí tzv. notch oken, ale lze ji libovolně po jednotlivých dilcích nastavovat od hodnot kdy "0", což je samozřejmě all metall, až po hodnotu 80, což už je fakticky dost brutální diskrimace, kterou bych samozřejmě v žádném případě nedoporučoval. Minulý týden jsem našel stříbrný 20 krejcar, který ukazoval hodnotu 60. Jinak je fakticky kopatelné vše od ID 43, tak jak píše Fanula.
Mince se ozývají krásným ohraničeným signálem, je to nepřeslechnutelné, každý kdo už měl nějaký detektor, tak ví, o čem mluvím, ten zvuk si nejde splést s ničím jiným a prakticky po týdnu chození s GOBEM už jsem si byl na 90% jistý, když jsem měl pod cívkou minci.S
alobaly mám takovou zkušenost, že když několikrát přejedu nad cílem a signál se mi nezdá , tak posledním pomalým pohybem mi spadne ID na 40, a v tom případě to byl u mě zatím vždycky alobal, zkoušel jsem to mnohokrát a zatím to vždy vyšlo.
Detektor mohu doporučit všem, kdo chtějí hledat drobné malé cíle, ale není problém s ním najít i větší kusy, když je cívka blízko nějakého velkého železa, nebo plechovky, či hliníku tak se signál úplně přehltí a je třeba cívku pozvednout.
Mám u něho základní cívku, ale vím od jednoho kolegy po víkendovém testování, kdy na 1 kčs GOBO s ultimatkou porazil v dosahu cs6 s velkou cívkou, což je tedy uctyhodný výsledek, jelikož tento detektor je dělaný na úplně účely, než na dosahové testy.
Tolik mé postřehy za zhruba měsíc chození v různém terénu. Jo a ještě bych podotknul, že je to velmi klidný detektor, chodím s ním pod VN a vůbec o tom neví, citlivost na 100
:-)

Su rád že to píšeš,myslel sem si to že je to tak,nedávno sem se díval na značku Fisher a padl mě do oka už kvůli 19 kHz,mám celů dobu co hledám analog,ted monentálně na hodně dlůhů dobu CS6,kdybych nějaký digitál vzal někdy lákal by mě tento fešák,bude to jeden z nejlepších digitálů podle mě vůbec v této ceně,19 kHz mluví jasně. :-) At se daří.

No k té CS6 by Ti určitě seděl, ikdyž jak píšu výše, GOBO s ultimatkou je dosahově s cs6 srovnatelný.
Zapomněl jsem přidat ještě postřeh ohledně baterií- používám zatím klasické alkalické a cca po 2-3 hodinách hledání mi začne blikat kontrolka baterie, což je v návodu popsáno, že zbývá posledních 10 minut hledání a že je třeba baterii vyměnit. To se mi nezdálo, jelikož to by byla výdrž opravdu hodně malá, tak jsem hledal dál a kontrolka sice pořád bliká, ale detektor hledá dál bez problémů ještě několik hodin. To, že je baterie opravdu vybitá se pozná tak, že GOBO sice pořád ukazuje hodnoty na displeji, ale ztiší se na hranici slyšitelnosti. Doporučuji tedy vyměnit baterie až v tento okamžik. :-) :-)

Tento detík jsem si oblíbil pro svou geniální jednoduchost v nastavení, pro supr kvalitní a jednoduché odladění, lehkost a možnost osadit několika sondami, od piškota 5 palců, až třeba po Ultimatku od Detechu, nebo S.E.Fky. V této cenové kategorii jej považuji za dobrý kup a doporučuji jej ke zvážení každému, kdo chce hledat na pohodu-tak jako já. :-) ;-) :-P

Jo, "hledání na pohodu" , to je ten správný výraz, kterým bych hledání s GOBEM taky nazval, kdybys mě nepředběhl :-)
A taky bych ještě připojil - hledání na jistotu. U GOBA víc, než u jakéhokoliv jiného detektoru, který jsem zatím mohl vyzkoušet platí, že signál buď je, nebo není a když je, tak v 99% případů vykopu nějaký cíl. Netrpí prozvuky, akorát v all metalu je těch signálů opravdu požehnaně, ale to se jaksi od detektoru s frekvencí 19 khz očekává . ;-)

Jojo, navíc, díky displeji, se v režimu hledání AM okamžitě pozná, že jde o železo, nebo barvu. A v rámci "barvy" pozná, že jde například o alobal. A to je přece super, ne? .Takže ti hledači, kteří režim AM preferují, by byli jistě "happy". :-P

Jak tak pozoruji Fanulo, tak jsme asi sami dva, kteří s gobem chodí. Nevadí, aspoň pro nás zbude víc drobotě. :-)
Za poslední dva dny se mi stalo asi 3x, že jsem váhal nad signálem, který mi z hodnot 60-70 pomalým najížděním skočil na 40 a hned se zas vrátil na 60-70 a který jsem předtím nekopal, no a jak jsem ho kopnul teď, tak jsem měl pod cívkou mědák. Vím, že agéčko, by se asi pod 40 nehlásilo, ale přece jen, mě potěší i měděná mince, pokud není totálka, takže asi ty 40 budu kopat. ;-)
To jen tak na okraj pro oživení vlákna :-)

Hodnoty ID jsou myšlené samozřejmě v diskriminaci, ne v AM.

Ahoj. Když porovnáš Terru 705 a Gold Buga který je na drobné stříbrné mince lepší? Mám Tejona ale moc s ním kopu všechno možné i nemožné.. S digitálem se prý kope míň...

Ahoj, měl jsem shodou okolností i 705 i jezevce, takže snad můžu přidat svou trošku do mlýna, ikdyž je to a to podotýkám čistě můj subjektivní názor.
Terku jsem chodil s cívkou 7,5 khz, takže ta na droboť moc není, věřím ale, že s tou 18,75 khz je určitě lepší, ale to nemůžu sloužit, terka šla do světa dřív, než jsem si stačil tu druhou cívku pořídit, jelikož mi nesedla, vadily mi její zvuky a oproti gobovi ne tak zcela jasný signál na mince.
Jezevec je určitě skvělý hloubkař, ale jak jsem psal před nedávnem v jiném vlákně - pro mě, a z diskuzí nejen pro mě, je celkem složité si ho naposlouchat. Nevím, jak ho máš dlouho, ale nelze počítat s tím, že si ho osedláš po pár hodinách v terénu. Já jsem to vzdal, protože nechci strávit fůru času studiem jednoho detektoru, když mi chybí vyzkoušet ještě tolik skvělých mašin ;-)
Věřím ale v to, že kdo si dá tu práci a učí se tejonu porozumět, tak je posléze po zásluze odměněn.
Čili když shrnu odpověd na tvou otázku do jedné věty: gobo je zcela jistě na drobné stříbrné mince lepší, než xt705 s cívkou 7,5 khz ;-)

Mám Tejona asi rok a myslím že ho jakž takž zvládám a chci si ho nechat.. Tohoto sympatického Gold Buga bych chtěl jako digitál kněmu.. Ať máim změnu a taky dofám že budu snad i míň kopat.. Co myslíš, vím že jsi Tejona měl, šel by tento digitál k němu? A ještě jsem nikde nyvyčetl jestli má Gold Bug svůj reproduktor?

Možná bych gold buga prodal, pokud bys měl zájem, tak nech na sebe email, poslal bych ti víc informací a nějaké fotky.

Co myslíš tím, jestli má GB svůj reproduktor? Nějak jsem to nepochopil, ale nejde mu regulovat hlasitost.

FJ2 - Jestli funguje i bez sluchátek, tedy jestli má čím pípat i bez sluchátek:)

Myslím, že jestli máš tejona osedlaného, tak to samozřejmě je dobrá volba. Já mám opačný problém - hledám ke gobu hloubkový analog. Měl jsem tejona i GM4 a oba dva šly dál do světa, ač skvělé detektory, tak mě až zas tak nenadchly.

To s tím krytem je otázka. Chodit se dá i bez krytu, otázkou je ale případná reklamace, kdy po nějaké delší době ta sonda pochopitelně schytá pár šrámů. Já ji mám rok v akci a dobrý. Snažím se maximálně, abych s ní moc netřískal o šutry, nebo pařezy, ale znáš to...Kryt je za cca 500 peněz. Sondy jsou ke GB 3 origo od Fishera: v palcích 5x5, 5x10 a 11. Dá se pořídit i Ultimatka od Detech, nebo S.E.F. Je nutno si ujasnit, zda chci hledat relic, nebo zlato, nebo něco jiného. GB je určen zejména na malé přírodní zlato, ale také na relic-dle sondy. Není hloubkový, byť ta Ultimatka i S:E:F ka v tomto pomůže a to dost. Pro relic hledání je nejlepší origo DD sonda 28cm. pro zlaté a malilinké věcičky a v zamořených prostorech obzvlášť, budou výhodnější ty menší. :-P

No tak reproduktor gobo samozřejmě má, on se dělá nějaký detektor bez reproduktoru? A jak píše Mike, má 2 vstupy na malého a velkého jacka.
Ano, já mám normální základní sondu těch 28 cm 2D, je bez krytu, ale oproti jiným sondám, co jsem měl k jiným detektorům, je kryt sondy jakoby už součástí té cívky, je tam takový plast, nejde vidět tu pryskyřici, jako u jiných cívek, takže používám bez krytu a zatím dobrý.

Zdař Mike, moje Pro DP má rozmezí.Disc od 0-do 80

(Sensitivity-citlivost od 0- do 100. Pouze hodnota GND Bal je v rozmezí 0-99,9.)

Amíci to rozlišují trošinku jinak, zejména cívkami, kde Gold Bug rovná se malá 5 palcová cívka. než naši prodejci. Pro DP je se sondou 28DD. U nich je k mání také (nebo jeden čas byla) varianta SE, která je ve verzi 2.9 a má (prý) lepší hloubkový dosah. Naši prodejci tu malou sondu v základní nabídce nenabízí. Pouze jako doplňkovou. Je zvláštní, že každý prodejce to popisuje jinak..takže je v tom malý zmatek..A když si koupíš Gold Buga v USA, tak jej nemontuješ tak detailně, jako u nás. PC jednotka je už k tyči smontovaná, u nás ani omylem. :-P

Když tak procházím všechny možné a dostupné údaje, tak musím si potvrdit své tvrzení, že prodejci v tom mají zmatek. Dle mého názoru je rozdíl mezi GB a GB Pro DP pouze v cívce. U nás je levnější varianta osazena vždy koncentrickou cívkou (rozměry se liší od prodejce k prodejci), dražší varianta má cívku 28cm DD. NA obrázcích je často pouze ilustrační foto s 5 palcovou (dohledávací?) cívkou, která je ale k mání jako základní v USA a různě.- mimo naší české kotliny. Jediným otazníkem je pro mně to VCO, kde výhradní dovozce uvádí, že jej má pouze ta dražší varianta...ač všude jinde JE to VCO i u té "levnější varianty" uvedeno v techických parametrech.. Pak ale nevím (MIKE), kde si vzal ty rozdílné hodnoty u Disc.? Jak jsem uvedl, mé Pro DP má Disc do 80...Z neověřených kanálů jsem se dozvěděl, že např. cívky od Teknetics fungují i na Fisherovi, ale názory se různí. Páni prodejci, chtělo by to uvést do pořádku, ať mi,zákazníci, neřešíme "neřešitelné", ergo, to, co máte znát především vy, když prodáváte své zboží. :-P :-P :-P

Ahoj Fanousi...ze ja si nekoupil taky Fisu.Po boku takoveho ucitele bych nachazel jedno Ag za druhym.Nebo ty si kup to co mam ja,naucis se stim a ja to od tebe okoukam.Preci jen mas lepsi bunky na to hledani.

Nebuď skromný, Honzi, já se tahám s obyč ágéčkama a Tys tuhle pípnul zase další gold ringoš... :-P Co já bych za ten nález dal....když mám detík na goldy příímo dělanej a zatím nic..Wifáček je holt trošku složitější než ten můj jednoduše geniální fíša za pár peněz. Ale ten, kdo Wifáčka zvládne, má i výsledky velice slušné. Však víš.... :-P :- Moje buňky jsoui zcela obyčejné, v našem společném případě, kdy už máme něco nahledáno, je to o štěstí. Jednou přeje mně, po druhé třeba Tobě, po třetí jiným kamarádům - a tak to je dobře...no néééééé? :-P :-P :-P :-P

Jeden gold za rok...copak to je..a agecko letos wifak jeste nedal.Ale me to zas tolik netrapi..ono to jednou prijde :-)

Jeden gold ročně je slušný průměr. Na naše poměry. Já jsem vlastně hluboko pod průměrem... :-P

Fanulo, dotaz .Chtěl bych si pořídit k analogu také digitál a GOBO je trochu favorit, jen mně překvapilo, na foru prodej jsi inzeroval Ultimatku ..... nebyl jsi s ní spokojen. Měl jsem totiž záměr si pořídit detík GB a k němu tuto cívku kvůli dosahu.

Zdar, záleží na tom na co to chceš, a kde to chceš najít. Podle toho, jak op tom psal, nenašel se v tý cívce. To se stane, plně to chápu a respektuju, tohle jo, na Tejonu mám taky SEF, a de mi to, i když většinou kluci chtěj Ultímátku.

Ahoj Anko, já mám jako hlavní problém ten, že po cca 15 minutách mne bolí rameno jak "píp". Prostě zdravotní problém. Ale co se týče dosahu, tak docela dobrý, určitě lepší, než origo cívka. Toho se bát nemusíš. Na druhou stranu, s tou origo se lépe "zaměřuje" na malé cíle. A že je podstatně lehčí, to je také fakt. Oslov třeba kolegu, "malyjohna", ten Ti může poreferovat, jak je GOBO s Ultimate docela slušnej "hloubkař". Malyjohn má Deuse a když viděl,jak jdu do docela slušné hloubky,tak se i divil. Nicméně, můj subjektivní názor je ten, že k detíku jako je GOBO,patří spíše menší cívky, než ty hloubkové. Jinak GOBO je docela rychlý relic detík s fantasticky geniální a jednoduchou diskriminací, super automat odladěním půdy, který se hodí i do zaneřáděných podmínek. A za ty prachy... :-P

Fanulo, ty ramena to je snad nějaký mor. :-/ Já se už přes rok také trápím,zatracené činky. S detíkem ještě jakžtakž,ale s chytáním ryb na přívlač je ámen. Digidetík bych si chtěl pořídit asi až po prázdninách, teď to ještě dochodím s analogem ES na který jsem zvyklý.Trochu jste mne navnadili s vašimi příspěvky o Gobo na foru...jistě je to za ty peníze supr stroj. Požíval bych ho na pole a do zrušených vinohradů no a na les by byl dobrý ES. Tak zdar..

Jojo,činka umí být prevít. Když jsem byl ještě mladík, něco po čtyřicítce, tak mi v benči ruplo rameno a to je celý. Některé pohyby prostě to rameno přílš stresují, proto mohu nosit jen lehký detík, jako třeba GOBO, nebo dříve ES2. Ale pocitově je GOBO ještě lehčí, než ES2. Ultimatka jej ale posílá příliš na čumák. Myslím, že až si s GOBO párkrát zahledáš, tak ES2 bude doma odpočívat..však potom napiš, jak to uvidíš sám.. :-P Máš to vychytané, můžeš hledat celoročně, třebas v nějakém blízkém sklípku nějaký lahodný mok. :-P Kurňa, to by byla společná hledačka. :-D

Fanulo ta společná hledačka není problém, na baráku mám cimru pro hosty a v zahradě karavan takže by jsi mohl přibrat i kámoše.Dobré by to bylo po prázdninách.Teď mám frmol. Do té doby chci mít gobo doma,políčka budou zaorané a burčáku do čutory bude taky dost... :-) .. :-P .....pak ti dám echo.

Tož, beru Tě za slovo. :-P Dojedem, zahledáme, popijem, a dobrémo moku nakůpíme (ne toho pro Pražáky) a zvesela pojedeme dom. . :-D

Hledani a chlast na Morave...co to ctu a cucham cucham :-).
No jinak potvrzuji,ze jsem jen civel,jak Fisher s velkou civkou hledal a hledal a hluboko dosahoval.Sice na dohledavanii si Fanula pribral pipnpoitera,ktery ja zase u sve 9 palcove civky nepotrebuju,protoze snaze najdu cil.Ale dal me naprdel.Co ja neslysel,nebo jen okrajove,on bral suprove.Holt velka civka na kazdem stroji udela sve..i treba na zlutakovi.Ale jak jsem vypozoroval,detik je to jednoduchy a snaze naposlouchatelny.Radim ho v teto cenove skupine k favoritnim detikum.

malyjohn....pokud budeš mít čas tak doraz také z Fanulou, jste asi z jednoho města a budem akorát do mariáše.Byl jsem v sobotu v Jílovém,že si Gobo potěžkám v ruce ...jenže bylo zrovna půjčené,tak jsem si alespoň koupil ultimatku na ES. ..Jo kluci požívejte repelenty, včera mi zjistili borelku...před měsícem mne nějaký fujtajbl kousnul, takže do sebe láduji antibiotika a žádné vínko asi měsíc nekoštnu.... :,-(

My nez se domluvime,bude po vinku.Nejsem ze stejneho mista,ale nemame to daleko k sobe...rozhodne mene,nez prazak na zapade a prazak na vychode :-)

Fanulo , Malyjohn napište mi chlapi vaše maily ať to tady neplevelíme drbama mimo téma. Můj mejlík je heckom@centrum.cz

Myslím, že jeden goldík ročně je dost slušný. Já našel zlatý řetízek, na lesní cestě, když jsem šel hledat, ale vizuálně, tak nevím, jestli se to dá počítat, ale zas kdybych nešel hledat, tak mám prd, takže asi dá :-)
Jinak mám asi průměr 200 obyčejných mincí na jeden stříbrnák, čili jestli bude platit na 200 stříbrňáků jeden dukát, tak to je přede mnou ještě pěkných pár tater nakopané hlíny :-)
:-)

Hlásím se do společnosti přátel této Zlaté Bukvice:-) Chodím s touto hůlkou asi měsíc a celkem spokojenost. Mám ji jen na pole protože do lesa mám Kujóna( Tejon:) Kombinace těchto dvou detektorů - Kujón - hrobník - velký dosah. A Bukvice - povrchový, jednoduchý, lehký mi sedí. Jsou oba na vysoké frekvenci protože jsem na peníze:-) Válku vubec nehledám. Bukvice se dá rychle naposlouchat, poznám docela spolehlivě i hluboké velké železa. Jen ty Alobaly o kterých píše Clansman že je pozná, tak ty nepoznám zdaleka tak spolehlivě - jen tuším.. Vše co má "mincovní" signál a je to nad 40 kopu. Ale chce to ještě čas a možná poznám i ty alobaly.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru