Detektor kovů Golden Mask GM4PRO a GM4WCL

Nově založené vlákno pro všechny vlastníky nové verze GM4PRO

Návod pro detektor kovů Golden Mask GM4: Návod GM4
Návod pro detektor kovů Golden Mask GM4Pro WD: Návod GM4PRO WD

Testy detektorů kovů Golden Mask GM4: Testy GM4

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 1.4.2014 12:49

Jelikož pomalu zvažuju druhý kus do rodiny (teď má syn Minelab XT 305) a tento GM vidm v akci u kolegy co s ním chodíme, dost nad ním přemyšlím.

Jaké jsou zkušenosti s poruchovostí a odolností?

K tomu prskání - kolega to samé,při každém kontaktu s větvičkou, vyšší trávou ... je tam zaprskání. Ale předmět v zemi se v tom dá rozlišit, to už zvládnu i já když jdeme souběžně. Tvrdí že to vzniká při nárazu do káblíku sondy, kvůli maximálně nastavené citlivosti. Je fakt že on snad najde v zemi i včerejší den.

ono to furt prská i na polích, kde žádná tráva neni. Nejhorší je když si detektor položim na zem abych mohl kopat. Tak vždycky strašně prská jak kulomet. Musim zlumit citlivost na min, položit ho a pak zas zesílit. Možná je to rušením z vysílačů, ale dřív to nedělal, jako by byl nějak přecitlivělý. Prská i když snížim citlivost na 50% a přestává jen když je na 20% a míň. Možná závada na elektronice, nebo voda natekla do sondy, nevim.

Dělalo mi to taky ale já se ho zbavil.Potřeboval by asi jen seřídit v servise.Je v něm pár součástek které se nastavují pomocí šroubku a mohlo se to časem rozhodit.Nebo vyzkoušet jinou cívku,tam by taky mohl být problém.

Mě občas pomohlo než jsem ho hodil do lesa sundat kryt sondy a pořádně vystříkat vodou.

Preletovať spoje v mašinke, prípadne premerať priepustnosť a potenciometre. Pôjde ako nový a so spiderkou luxus ( luxus na tú mašinku, bola ta v istých dobách jeba medzi analógmi)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru