Detektor kovů Mars Gauss

Vlákno pro všechny uživatele detektorů kovů Mars Gauss. Testy detektoru kovů Mars Gauss: https://www.lovecpokladu.cz/archiv/testy-recenze/mars-recenze-a-testy/detektor-kovu-mars-gauss/

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 24.6.2021 10:15

Ahoj hledači,
přešel jsem ze Simplexe na Gauss. Mohl bych být rád, ale přesto sem napíšu. Chodím s cívkou Tiger - s tou novou s červenou krytkou.
Nemám totiž pocit, že bych něco tahal z hloubek jako v recenzích. Spíše tak 10cm. Zkouším nastavení střídat dle lokality, množství odpadu, podle odladění země. 90% Chodím políčka a louky. měním si L4,L5 s H4,H5. Režim střídám Normal nebo hi, gain 35-37. V čem je problém? Že je teď, v červnu, sucho? Ubere sucho tolik dosahu?
Chodíte Gausse se sluchátky? Je mi v nich vedro a neslyším okolí což mi není příjemné. A furt je sundávat když používám pointeru? Dělám něco špatně? Nebo jen nemám kliku?
Oproti Simplexu jasný pokrok. Anebo mám být v klidu protože to prostě není detík za pade, ale "jen" za patnáct?
Jsem z toho trochu zmatený. Cítím, že je to super detík, ale ....červík ve mně hlodá. Pašerák

Gauss je dobrej detektor, chodím ho od prosince loňkýho roku a už mám na moje poměry dost stříbrňáků, chodím jen se sluchátkama a nemám problém stím že bych neslyšel dohledávačku. Pro začátek bych volil nastavení na les Gain 35, disc 2 , L3 (přijde mi nejklidnější) Normal, analog , Hlasitost barvy 6 , železo dej 1/2 i stímhle nastavením mám i pár malej jednostranejch penízů grešlí, pozor na ID na takový cíle je hodně nízký klidně 24/25/27 ( v H frekvenci je id kolem 50 na takovej cíl pak to trochu matoucí ze začátku), čistý lesy chodím na gain 38 , disc -2/-4 L5, Low , Analog.

Pole chodím gain 36 , H3 , disc 5 , High , Analog , (zvuk nechávat přád stejnej 6 a 1 ) . Obecně v cl/CL moc nechodím detektor, detektor mě přijde pomalejší ale zase je pravda že ID jsou stabilnější. Zkoušel jsem na dohledáce CL režim a ještě jsem jeden stříbrnák vytáhl musíš vyzkoušet sám :-) . Zem odla´d v automatu ale pak to ještě zkotroluj a dola´t ručně, když je třeba mokro přišlo mě že si s tím automat moc neporadí.

Taky pokud je fakt hodně bordela třeba na poli a ješjě mokro nebo zamrzlo atd, neboj se použít L2/H2 detektor se hodně uklidní a o moc dosahu nepřijdeš ;-) . V analogu kopej všechno co jde trochu do barvy, vyplatí se ti to. Snad ti to trochu pomůže :-)

Děkuju za dobré rady. Budu se jimi řídit.
Včera po dešti jsem si zakopal do velkých hloubek. Sice žádné omračující nálezy(plomba, závažíčko, 3 měďáky), ale upevnil jsem si ke Gaussíkovi přátelský vztah.
Jen bojuju s těma sluchátkama. V čem vidíš takový přínos? Proč ti nestačí pípání repráku. Děkuju, Pašerák

Na sluchátka sem zvyklej bez nich nechodím, origo sluchátka jsou perfektní co se zvuku týče, možná trochu ukřičený vysoký tóny na můj vkus, pravda je že když je teplo je to peklo, objednal jsem si teďka koss porta , nejsou tak velký tak by nemuselo bejt takový teplo v nich a prodávají je rovnou s redukci na 6,3 . A další věc a to je to hlavní Hlasitost funguje zárověň jako třeba audio gain u deusu , prostě to zesiluje slabý signály a húř pak rozeznáváš, v lese to nevadí ale na poli když je víc signálu tak je to pak matoucí, protože abys dobře slyšel bez sluchátek musíš jít s hlasitostí aspoň na 8/9 (aspoň já to tak mám) , a pak už se v těch zvůkách aspoň já trochu ztrácím. ;-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru