Detektor kovů Minelab Manticore

Vlákno, pro všechny majitele detektoru kovů Minelab Manticore

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 29.12.2022 10:04

Tak jsem pořídil Mantu... Po trakaři a CTX asi další logický krok. Jsem prostě minelabák. Zkušel jsem i jiné značky, včetně deuse, ale nesedly mi.

Manta by měla být následovník CTX. Moc mi to ale nesedí. CTX bylo přeci vybaveno o dost víc. Bezdrátový modul, GPS, externí aplikace pro trasy a nálezy...

S mantou se seznamuji, mám ji pár dnů. Oproti CTX to je pocitově párátko, mám strach, abych ji nezlomil. Ale na druhou stranu už mi rameno a loket neslouží na pravačce tak, jako před deseti lety a po pár hodinách se to CTX už dost proneslo. Takže spokojenost.
Na společnou budoucnost s mantou se těším. Nejdřív jsem se trochu bál, že XX-YY vyhodnocení, conduct tóny a 2D barevné grafy mi budou chybět. Ale 2D manty jsem přišel rychle na chuť, tónově si to taky sedne.

S čím se ale nesmířím, jsou sluchátka. Ty minelabí mušle mě neskutečně vadí. Poslední roky jsem se naučil chodit s bone-conduction sluchátky (Aftershokz, drátové, ne BT) přes CTX bezdrátový modul. Ty mi jsou teď jaksi k ničemu, dokud nekoupím něco jako je Z-Lynk od Garreta, nebo MD Link od Marsu. Řešení Minelabu se už neprodává, co jsem koukal. Tohle si myslím, že se Minelabu moc nepovedlo. Zlaté řešení u CTX.
Používáte někdo k mantě ta bezdrátová řešení? Co Vám funguje / nefunguje, resp. na co si dát pozor?

Byl jsem zvyklý na otíkovky, takže pro mě to takový šok nebyl. Jinak pokud přes to nejede vlak, dá se elektronika ze sluchátek vykuchat, zavřít do krabičky a připojit libovolná sluchátka přes 3,5" jack konektor.

Dřív nebo později mě to čeká taky. U Noxe jsem takový problém neměl, protože sem s nim moc nenachodil, navíc ten krabičku měl, ale u CTXa jsem oddělal sluchátka troje. Ty dostávaly pořádně zabrat, protože sem chodil za každého počasí a tahal je pod kapucí, takže sem celkem uvítal, že se lidi těch UR-30 časem zbavovaly.

Pavle já jsem si k Mantě pořídil MD link. Koupil jsem lehoučká walkmanová sluchadla Koss a vyzkoušel jsem je na EQ800 přes modul a tam fungovala normálně. Na Mantě běží bez prodlevy to ano, ale i když je zvuk u detíku naplno a to samé na MD linku, je poslech poměrně slabý ještě to musím vyšpekulovat jestli je redukce zastrčena dostatečně, nebo zariskovat a starý konektor 3,5 zkusit vyměnit za origo od MD Linku a to mne přivádí k "dodo" MD linku! Musíš koupit dvě redukce 3,5 na 6,2 a druhou obráceně. Tu z 3,5 na 6,2 z detíku jsem musel ubrousit aby se vešla do té zapuštěné zdířky. Origo bezdrátová sluchadla jsou ještě obrovštější než u 8-stovky, v tom se fakt chodit nedá. Také mi vrtá hlavou, proč u EQ 800 byl bezdrátový modul součástí a u Manty není. To je opravdu velká škoda. Vím, že spousta lidí sluchátka nechce vůbec. Pokud má někdo větší kebuli jako já, tak má ušní lalůčky za chvíli otlačené až to bolí. "Krabičkáři" to řeší lehoučkými sluchadly, přes které se také ještě dobře dají vnímat zvuky okolí, ale tam se drátům nevyhneš. Kdo ale sluchátka používá, ví jaký je rozdíl s nimi čí bez nich. Ve sluchadlech prostě slyším i nejjemnější nuance zvuku signálu.

Díky moc za odpověď.

Já ten MD link teď taky koupil. O víkendu to snad stihnu všechno vyzkoušet. Obě redukce jsem doma už měl. Obrousil jsem tu redukci z malého na velký jack, ale moc se mi to nelíbí, trčí to z detektoru ven tak, že si to koleduje o uražení. Tak jsem objednal trochu jinou redukci, která má malý jack propojený s velkým přes krátký kabel, tak doufám, že se nebude muset nic brousit a zároveň to nebude moc čouhat ven. Kabely nějak smotám a svážu, to by mohlo vyjít. Ten vysílač MD linku snad rozumně na záda manty přidělám, přinejhorším nastoupí oboustranná pěnová lepicí páska.

Přijímač ještě vyzkoušený nemám, protože redukci a sluchátka mám na chatě s jiným detektorem, ale tam jde jen o zasunutí velkého jacka do krabičky MD Linku a to mám vyzkoušeno, že to funguje, na krabičce CTX. Sluchátka používám bone conduction od Aftershokz. Mám ještě ta s kabelem a malým jackem, takže nemusím používat BT a nehrozí tak další zpoždění. Já potřebuju mít uši volné a chci slyšet, co se děje kolem. Na ta kostní sluchátka jsem si rychle zvyknul a už bych neměnil…

Pavle díky také. Ta redukce která má malý jack propojený s velkým přes krátký kabel, by to mohla řešit dobře, ten obroušený kolík je fakt naprd a trčí to. Můžeš prosím dát odkaz kde jsi objednal? Moc díky a ať ti to vše fachá jak má.

Hlásím, že kabel dorazil a s MD linkem funguje bez problémů. Do detektoru se dá zasunout bez problému a bez nutnosti jakékoliv úpravy. Zdá se mi, že i doraz je lepší než u té velké redukce.
Můžu poslat fotky, jak to zapojené vypadá.
Jsem sám se sebou spokojen :-D.

Také jsem jej už obdržel, tak jsem zvědav jak bude makat. Fotek s bezva nápady není nikdy dost ;-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru