Detektor kovů Minelab Safari

Můžete nám pomoci napsat vaše nejlepší nastaveni detektoru kovů Minelab Safari, Nebo si stáhnout návod v češtině Popřípadě se podívat na testy detektoru kovů Safari.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 23.8.2010 17:23

vypadá tak dobře, škoda že s ním nemá nikdo žádnou zkušenost, mě by třeba zajímalo, jak reaguje na ohradníky dobytka

Držel bych se aspoň 2 m od něj, abys neměl prošvihlou elektroniku od 10kV :-)

Ahojda, já ho měl cca 3.měs. ale na el. ohradník jsem ho nezkoušel tak ti neporadim. Co se týče dosahu a zpracování je myslím na tom docela slušně ale...Chvíli trvá než se ho naučíš naposlouchat,občas mi přišel docela nestabilní.Má své pro a proti asi jako každý jiný klacek :-)

vážně o něm uvažuji, proti mému ace 250 by to byl trochu pokrok, ale nerad bych se stal horníkem, tak snad to zobrazení nálezu je trochu spolehlivé?
u nás je věčný problém ohradníky, ace 250 potřebuje být za horizontem a v kraji pastevectví je to problém

U Safari jedeš především podle multitonu a ID čísla. Obrázky v režimu Coin jsou sice zajímavé spestření, ale spíše bych volil Rellic a All Metal ;-)

Ohradníky a obecně interference detektu problém nedělají. Ace bych se Safari nesrovnával, to opravdu nejde 8-)

To zobrazení nálezu mě přišlo dosti sporadické...abych ti řekl upřímně tak jsem po nějakém čase stejně chodil na all metal vydiskriminoval cca železo, v modu all a relic se ti ikony cca nálezu nezobrazují ;-)

to je škoda :-( (ikonky mě přišli zajímavé)
Elmara - když nechci kopat hloubky tak tam nevidím žádný pokrok proti ace 250

To Woko: Tak myslím, že detektory nejde ani srovnávat. Přístroje jsou naprosto neporovnatelné a to ve všech měřitelných položkách. Jak dosahem, tak diskriminací a vyhodnocením je Safari uplně někde jinde :-)

to si vůbec nedokážu představit, cena to je jediné co mi je jasné, když to vezmu na minci, tak by to muselo napsat snad už jen co to je, tak třeba
- je to 2 heller, já bych si řekl tu už nechci a hledal bych dál
- nebo by to rozlišovalo podkovu od ostruhy
atd nic jiného si nedovedu představit

Koukám že pán je gurmán 8-)Takhle to nefunguje...max.ti to ukáže všeobecnou ikonu mince a je už na tobě jak podle ID čísla a tonu poznáš o jakou cca jde.Je to hodně myslím o naposlouchání,nakopání atd... asi jako každý jiný detík ;-)

právě to je stejné jako u ace 250, nechápu ten rozdíl jak píše Elmara, mě se safari líbí a hledám nějaký rozumný důvod, proč bych si ho měl koupit

Mám quattro, safar je jeho nástupce. To jistě víš. A tady je ještě jeden parametr na ace a to je váha. Rozdíl je v tom, že v bordelem zamořeném terénu (např bojiště wwII) bude safar lépe seperavat barvu. Na hranici dosahu ace safar cíl přečte a při troše štěstí i identifikuje. ;-) Naprostá pecka je dosah! Ať jsou to mince nebo třeba zakopaný sudet. Postoupil jsem do vyššího levelu a poznám vystřelený mauser/špagin, odezvu náboje (projektil+nábojnice). Pivní víčko. Tvrzení, že je nestabilní je nesmysl. Např Poláci uvádějí, že je "megastabilny" a v některých lokalitách se s ním hledá údajně lépe než s Expl. Jsem s ním maximálně spokojen.

Psal jsem že někdy(na určitých místech-kopce)mi přišel nestabilní a né že furt! ;-)

Mirdo - jestli se ten kopec jmenuje Smolkov tak tam je nestabilní kde co. Rus tam valil několikahodinovou dělosteleckou přípravu, aby skopce vyčadil z bunkru. Střepin tam je požehnaně. Jo a chodíš mi po revíru. :-)

No,po revíru ti určitě nechodim(Smolkov neznám)a i kdyby tak mi by jsme se už určitě nějak domluvili 8-)Ty prozvuky neměly se střepinama atp. nic společného.Už jsem to tu kdysi psal-mě to pípalo o sto šest i když jsem ho měl nad hlavou a ani se s ním nehl-kolikrát jsem musel chodit s citlivostí na 50% jinak se to nedalo.Měl jsem podezření na vysílače-buď tel.,nebo nějaká wifi-nevim-je to jen doměnka.

ahoj ty chodis nebo mas zkusenosti s detikem minelab safari? premyslim ze bych ho koupil... Rozmyslim se mezy Garrett AT GOLD a Minelab safari.. kdybys me poradil byl bych ti vdecny :) dik mira

Ahoj, kdysi před časem jsem chvíli chodil se Safari, ale nějak mi nesednul. Problém byl asi v tom že jsem tenkrát s detektoringem začínal a multiton mi absolutně nesednul. Vlastně do teď nechodím na multiton ;-) a jestli se nepletu tak u Safari ani jiná možnost než multitonu nebyla. S AT GOLDEM ti neporadím, nechodil jsem s ním. Určitě bych ti doporučil se mrknout i na terku 705ku ;-)

baago...dovolím si tak trochu nesouhlasit.Quattro používám cca.3 roky,ale tvrdit že poznám podle ID nebo tónu co je pod cívkou si netroufnu.Obojí sice může napovědět,ale nikdy to nebude stoprocentní.Např.nábojnice,se hlásí více ID,záleží na složení půdy,vlhkosti,hloubce,na tom jestli je celá,rozmačkaná,plná hlíny atd.Dle mého názoru detektor který pozná co je pod cívkou neexistuje.Jak jsem již psal,napoví,ale neurčí a to je velký rozdíl.Výhoda ID spočívá v tom,když hledáš něco určetého mezi něčím jiným.Např.malé Ag mezi nábojnicemi,pak můžeš určitý rozsah ID vyloučit.Ale můžeš přijít o jiné zajímavé nálezy.Takže má rada,kopej vše co jen trochu smrdí barvou a na ID prď,možná budeš překvapen ;-)

Jasně, že takový přístroj neexistuje. Jsou to Tvé uši, zkušenosti a hlavně vykopaná kila takových cílů. ID je užitečné na takových záludnostech jako je rezavé, železné očko/oko z řetězu. Obvykle kulaté. Tam se ID hodí. Tóny to hlásí do barvy a hrkne tam i železo. No, co teď? Naprosto stejně se chová na sr...u prorezivělá plechovka s mincemi uvnitř. To je, ale jiné, protože qut přečte mince i ten borel okole. Takže kopu a obojí. ;-)

Je pravda že moc zkušeností s ním nemám,mám s ním nachozeno jen cca.2700 hodin.Ale opět nesouhlasím.Hluboko uložená barva se také může přeskakovat do železa a plno železných kroužků hlásí čistou barvou.Jak se chová plechovka s mincemi nevím ,ještě jsem žádnou nepípnul,ale obdivuju tě že rozpoznáš rezavou plechovku a mince v jedné díře.
Jinak s tím automatem má pravdu Elmara,jen bych se nebál jít klidně na 15. ;-)

To je jasný, když jsem s ještě chodil Quattro, tak jsem ho taky šťavil co se dalo :-)

P.S. myslím že v republice není nikdo kdo by měl tenhle detektor nachozený jako mambo a hač! :-)

Ahoj, mám Quattro necelý měsíc a trochu v tom tápu. Chtěl bych se zeptat na "nejlepší" program na hledání mincí a jestli používáním automatické sensitivity nepřicházím o dosah?
Díky David

Jestli Tě nezajímají takové krámy jako hroty, šipky či něco novšího železného řekl bych, že relic. Ani all metal není k zahození. Měl jsem kdysi takový ten hodně sporný signál viz výše a samo že jsem to kopnul. Vytáhl jsem střepinu z granátu. Máchnul jsem nad dírou znova a signál už byl čistý a vysoký. Pražák Jan Lucemburský. Domnívám se, že v ostatních programech bych ho přešel. Automatické nastavení citlivosti je ten fígl na abnormální stabilitu detektoru. Chodím výhradně takto. S dosahem si hlavu nelámej, tak hluboko už nic není a jestli je, je to úmyslně zakopané a zpravidla velké a s qut to najdeš. ;-)

Tak tady nemohu souhlasit. V automatickém režimu přícházíš o polovinu výkonu detektoru. Také režim rellic není pro hledání železných cílů zrovna vhodný. Většinu železných cílů tak odfiltruješ.

Je samozřejmé, že pokud vypneš automat, začne detektor hodně hrát. Doporučuji začít na nastavení 20 a vždy po pár máchnutích nad čistou půdou snížit úroveň nastavení. To celé opakovat než dostaneš detektor s minimálním množstvím prozvuků.

Postupně se naučíš rozlišovat co je cíl a co je jenom prozvuk a budeš úroveň citlivosti zvedat. Pro začátek by jsi ale bezproblému měl nastavovat na cca 12 nebo 13.

O tom relliku to tady píšu. Akorát s tím 50ti% výkonem nevím. Man. nastevení bude zrějmě lepší, jen mi řekni co tak hluboko hledáte a čím to kopete? Před lety na Dukle jsem z 70ti čísel tahal Ruskou helmu. V jiném zákopu byla stejně hluboko munice do kanónu. Konev v sudetech, tedy její víko bylo hlouběji než je délka lopatky ČSLA. Za největší pomstu od quattra považuji poslední nález cca deseti hasících přístrojů vyrobených v NDR. Ta díra měla tutově metr. A to vše na AUTO.

Ahoj s tim automateem souhlas:-) jinak jsem chodil hodne dlouho safika na 15...pak jsem ale udelal provizorni poligunek a zkousel...prislo mi ze na 18-19 ten klacek bere lip a mnohem hloubš...tak ted nechapu..je nastaveni citlivosti podle cisla 18vic nebo min... :-D jinak chodim relic ale poupravenej svemu ocku ;-)

Předchůdce Safari Quattro MP jsme chodil dobré dva roky. S tohoto detektoru se dá dostat opravdu hodně.

Pokud bych napsal to co považuji za nejleepší:

1. Nastavení citlivosti nad 15. Dle mého mínění se na 16 nebo 17 dá chodit v podstatě všude
2. Treshold nastavit tak, aby se vnímal doslova pocitově. Více není potřeba.
3. Program Rellic nebo All metal - chce to ale udělat vlastní verzi přehráném do Conduktu. Následně si udělat diskriminační vzor tak aby velká jasná železa byla pryč. Záporná číslo -3 a -1 si nechat otevřený a tyto čísla pokud je signál stabilní vždy kopat ;-)

Moje řeč,taky kopu všechno co jde alespoň trochu náznakem do barvy ;-)

takže stejné jako ace 250 :-D

To určitě ne ;-)

Pozor, tu plechuvku jsem kopal s vědomím, že je to zase železný krám/kroužek. Absolutně jsem netušil, že to může být něco jiné. Po drsném výkopu (no jak taky chceš takový neřád vytahovat) se to v díře začlo zelenat. Bohužel byli i střípky :-(

mambo.61

Hluboce před Tebou smekám!
cituji:...za cca 3 roky.....2700 hodin (tvé komentáře)
Rok má 365 dní (takové ty ošklivé kdy je i 29. únor vynecháme jó)
365 dní po 24hodinách je 8760 hodin, běžný rok má 8760 hodin.
cca 3 roky, buďme frajeři dáme celé tři,
a to je... 26.280hodin
ty máš s Quattrem nachozeno 2700 hodin. Je tak?
Vychází mi, že za poslední tři roky jsi byl v terénu KAŽDÝ DEN 9,7 hodiny denně. Každý den, téměř deset hodin!....nejíš, nespíš, nevyděláváš. A co potomci?
Víš co, dáme i jednu i o Budulínkovi. Souhlas?

Máš své počty,já své. 3 x 300 dní= 900 dní x 3 hodiny = 2700 hodin.Takže já také smekám .A psal jsem cirka ,deníček si nevedu ;-)Jím ,spím,něco vydělám.Potomci jsou v pořádku,díky za optání.
A teď třeba o Karkulce.Souhlas!
:-D ;-)

Ups. Tak to jsme potom na tom stejně. Párkrát vynecháš, ale vynahradí to např. nádherná sobota. Stejně si připadám jako krab. Levačka nic moc, ale pravou, kdybych někomu natáh musím ho zabit. Kdo by to byl řek, že je to z detektoru. ;-)

Já mít na hledání každý den tři hoďky,tak skáču jak klokan. :-D :-D :-D :-D :-D :-D Jsem rád,že mám volnou neděli,a když zrovna prší,tak jsem vzteky mimo sebe. :-( :-( Závidím těm,kteří mají dostatek času na hledání. :-D :-D :-D

SHORTY....každý den musím venčit čubinu = ven s detektorem ;-)
Mám malou zahrádku a tam jí to nebaví.Navíc při jejím apetitu by byla bez pohybu jak koule :-D
Venčení psa je také dobrá výmluva pro partnerku,že člověk ven prostě musí ;-)i když se mu JAKO nechce.Je pravda že čím je starší(čubina)tím je to horší,byly časy kdy viděla detektor a už stála u dveří,dnes když ho vidí tak zalézá a musím ji přemlouvat aby šla ven.

mambo.61- také mám psa,který by rád lítal venku,ale jsem šest dní v týdnu v práci 70 km od domova.Volná je bohužel jen ta neděle. ;-) :-( :-)

To já mám bígla a toho kdybych vzal sebou a ucejtil zajíce,tak ho hledám týden(jestli bych ho tedy vůbec našel) :-D

já mám taky bígla, morous1 nemusíš se bát zajíce ti nažene rovnou pod cívku anebo se za čas vrátí :-D

Lidi, prosim kde bych zohnal navod na safari? Ale v cestine alebo slovencine. Anglicky uz mam ale je mi na ...

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru