Detektor kovů Nokta Anfibio

Vlákno pro všechny uživatele detektoru kovů Nokta Anfibio

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 3.10.2019 16:18

Že bych někdy našel nějaký zlatý kamínek, tak s tím stejně nepočítám ale, možná jedině v nějakých říčkách ho zkusit, to co se nevyrýžovala na povrchu :-D.

Ono nejde ani tak o zlato, ale o frekvence detektoru EQUINOX do země vysílá naráz 5 frekvencí 5, 10, 15, 20, 40 kHz. Nokta Anfibio vysílá do země jenom 1 frekvenci. Na hledání drobných mincí je zapotřebí vyšší frekvence od 15-40, vtom je Minelab univerzálnější. Samozřejmě mohu jen poradit já vybíral detektor velmi dlouho a honě jsem před koupí nastudoval co se dalo testy, recenze, videa atd.

Jo to hovoříš o tom, že si nastavíš ten režim, kdy to používá všechny frekvence. Četl jsem o tom, ale zase si myslím, že kvůli tomu musíš pomaleji s tím detíkem chodit a hýbat, protože tím podle mého názoru bude na odezvě na cíl a hůře ho zachytí.

Ahoj,

házim zkušenosti uživatele, který chodil Equinox (8 měsíců) i Anfibio (6 měsíců), dřív Nokta Relic a Zero.

Za mě můžu Anfibio doporučit. S Equinoxem jsem se hrozně trápil a detektoring s ním mě úplně přestal bavit, až jsem ho prostě musel poslat z domu. Znám několik zkušených detektorářů, kteří se s Equinoxem trápí a nepovažují ho za žádný velký zázrak, spíš z nich cítím zklamání, stejně jako jsem se zklamal já. Špatný detektor to sice určitě není, ale hrozně moc práce podlě mě dělá excelentní marketing Minelabu, který pobláznil snad úplně všechny :)

Nokta má pro moje uši naprosto jasnou odezvu a jde hodně hluboko - čím je např. mince hlouběji, či nakloněnější na hranu, tím je signál slabší, ale stále hlásí čistou barvu, hraniční signály občas proprskávají do železa.

Equinoxu jsem moc nerozuměl. I při všemožných doporučených nastaveních podle těchto stránek mi hlouběji uložené barevné cíle a třeba mince na hraně házel čistě do železa, což se mi u Nokty nestávalo a nestává. Tzn. Equinox šel sice hluboko, ale měl pro mě často naprosto nekopatelnou odezvu, i když šlo o kvalitní cíl, což jsem zjistil při testech, které jsem si prováděl, jelikož mi nešlo do hlavy, proč nekopu tak hluboko, jako dříve s Noktou.

Příklad: Minci hozenou do díry 30 cm mi Equinox hlásil čistě jako barevný cíl, ale když jsem na ni hodil trochu hlíny, tak mi hlásil čisté železo, a to jsem mohl mít odladěnou zem hned vedle a úplně ho vyšťavil. Pokud provedu stejný test s Noktou, tak se odezva neliší či liší minimálně.

Abych Equinoxu úplně někřivdil, tak měl skvělou separaci na drobné cíle na zabordeleném poli, ale Nokta v tomhle ohledu taky rozhodně není špatná. Za mě je Nokta rozhodně univerzálnějším strojem, pokud chodíš pole, louky, lesy. Equinox bych bral jen na pole.

Teď mám zpátky Noktu a detektoring mě zase hrozně baví.

Taky jsem se rozhodoval mezi 14, 19 a MULTI a pomohla mi tahle tabulka, kde se jednotlivé verze porovnávají:
https://www.noktadetectors.com/anfibio-series-comparison-chart/

Volil jsem MULTI, i vzhledem k tomu, že se bude v budoucnu líp prodávat, až si budu chtít pořídit lepší model od NOKTY :D



Skvěle napsaný ;-)

Mám anfibio multi od loňského listopadu, a s tím co napsal "matrin" naprosto souhlasím.

Vzhledem k tomu, že bych se rád posunul kousek dál, tak bych jako uživatel CoRe chtěl jít do Anfibia. Zvykl jsem si na ten dvoutón s prodlouženou signalizací a u Anfibia je myslím taky. Nechci nic moc nastavovat a v něčem se rýpat, prostě na to nejsem.
Ale na co musím brát ohled, je hmotnost stroje. Oproti CoRe se u Anfibia moc níž neposunu. Pracuju manuálně a jít si o víkendu druhý den na 6 - 8 hodin zahledat je někdy masakr. Další den konec. Ta hmotnost mě fak mrzí. CoRe je dobře vyvážené, ale pokud bych nešel do Anfibia, zkusil bych noxe 600. Je přeci jenom lehčí. Nebo něco jako ORX, ten by měl být jako pírko, jenže z toho lacně vypadajícho (je to plast?) shaftu mě trochu jímá hrůza. Ano, občas se při kopání od detektor opřu. A párkrát už jsem taky v lese při zrychleném přesunu zakopl a detektor letěl 3 metry dopředu. A od noxe mě odrazuje to, že se s ním každý nesžije a že moje neochota nějak extra experimentovat a zase znovu kopat vše a učit se mě připraví o radost z hledání a pěkné nálezy. Snad by tedy návyky z přechodu CoRe na Anfibia neměly být tak tragické a zavádějící. Takže jsem na vážkách a babo raď.

S noxe se lidi špatně vyrovnávají proto, že detektor je příliš citlivý na malé předměty. Na některých lokalitách trpí i na pro zvuky, při správném nastavení se dají dobře eliminovat. Na zabordelených lokalitách hlásí signál za signálem. Je pravda že s tímto strojem si člověk více zakope malé předměty dobré i nedobré, ale to i majitelé jiných stojů s cívkou 20 a víš kHz. Nevěřím že někdo pozná podle zvuku nebo id na 100% jestli je tam drobná stříbrná mince nebo kousek kovového bordelu. Konstrukce NOXE je tragická (křehká), brzo jsou znát vůle mezi spojem horní a středovou tyčí, nahradil jsem teleskopickou tyčí od Golden Mask. ;-)

Tak ono je znát i nastavení spodní tyče - jedna dírka a detík se chová úplně jinak ;-)
No a ta gm tyč byla jediné, co mi na vadilo na zeru - stále utahovat. U noxe dotahnu jednou za dvě hledačky ;-)

No, že by equinox byl zrovna nějak " příliš citlivý na malé předměty " bych zase až tolik netvrdil ;-)

S.T.W. , jestli nejsou 2-3 mm velké broky dostatečným důkazem citlivosti detektoru, tak mi teda řekni, co víc bys asi od detektoru ještě potřeboval. Broky jsou kopané mezi kameny, takže najít je, to skutečně byla paráda. A když to najde minci typu fenik Rakousy, co od toho ještě očekáváš ? Nevidím, že bys tu měl napsaný typ detíku který někde kolem Mostu používáš, abychom věděli, jak ten je citlivý a možná i porovnat. ;-)
Včera jsem, ku příkladu, vykopal přes 100 děr, na louce, tedy drnové, poznamenávám a z toho bylo 30 měďáků + knoflíky a plomby, zbytek bordel, který hlásí barevný signál a musí se vykopat. Železa jen 2, kus radlice a vylágrované ložisko 6208, ptám se, dokáže to tvoje kouzelná hůl ? :-P

Jasně, tak ono záleží jak si člověk ty malý předměty definuje. Broky jsem bral i s golmaxxem. Spíš mám na mysli opravdu droboť typu tenkých řetízků

S.T.W., no, E-Trac mi je teda nebral, kdežto EQ ano, bohudík. A co tahá Jaccob z vody jsi už snad viděl i na videu nebo ještě ne? ;-)

Samozřejmě že jsem viděl a nálezy má pecka. Musim se přiznat že ne asi na všechno, ale většínou šlo o prsteny, ale abych nekřivdil, tak i nějaký menší zobání.Taky záleží pořád na okolnostech, štestí a konstelaci hvězd :-) Jako já nechci tvrdit že to je špatnej stroj, to vůbec, nebo aby to tak vyznělo, ale zase nemusí se až tak moc neustále vyzdvihovat. Navíc je to vlákno o anfibiu. 8-) Přiznám se, že jsem ho ještě ani do te´d neměl v ruce, i když většina lidí co znám a chodíme tak ho maj a několikrát jsme porovnávali což mi stačí :-) Jinak pro upřesnění chodim s orxem

Taky mi došlo, že jsme v Anfibio vlákně, ale to už jsem měl odesláno, tak se ostatním tímto omlouvám, :,-( Díky ! :-D

Cítím jistý sarkazmus, tedy abych věci uvedl na pravou míru. Reagoval jsem na dlouhodobější situaci (jasně, nic mi do toho neni) kdy se guverner věcně zeptal ohledně anfibia a cobralav do něj začal horem dolem cpát equinox. Kdyby guverner chtěl equinox, ptá se na něj. A sype to do něj do teď. Ano všichni už vědí že equinox je super stroj, i moje babka to ví. Je to dobrej stroj, ale jsou lidi který zajímaj i jiný stroje. Že jsem psal psal tom goldmaxxu a tak, prostě jsem ho měl a broky jsem kopal, tak jsem to napsal. Stejně tak bych to napsal u jinýho stroje. Kolega má zero a kope je taky. Broky kopneš s kterymkoli strojem s vyšší frekvencí. To že chodim s orxem byla jen odpověď na tvojí otázku. Ptal ses, já odpověděl. Nejsem prodejce ani nic podobnýho. Prostě se mi teď sešly po sobě tyhle dva stoje. No a? Chodil jsem hodně strojů o kterých se tady některym teď ani nezdá. Třeba uplně první vycházka byla s Vikingem 5. Detík bez pohybovej a bez diskriminace. Kopal si absolutně všechno. Nacházelo se, protože ty věci kvuli kterejm tady to hledání vůbec více méně začalo, byly. Když jich teď je jak šafránu, tak ti nepomůže ani 20 frekvencí najednou. Tim se teď nechci nějak vyzdvihovat, snažim se být konstruktivní, protože jsem několik strojů už měl a některý prostě sedly a některý ne. Když podle tebe tady asi mezi řádky honim nad xp, tak pro představu. Chodíme s kolegou co má stařičkýho coinmastera, zavře první čárku železa a nevidí víčka od piva kdežto mě jedou krásnou barvu, radost si kopnout. Víčka jak jistě víš, trápí hodně detektorů, ale nei lepší si kopnout o jedno víčko víc, než něco přejít?:-) O víkendu jsem měl zase možnost vidět jak pracuje nox po aktualizaci na place kde jedou párty a v totálnim víčkodromu si zobe jeden drobák za druhym v naprostym klidu.

S.T.W.: Ahoj.
Já do nikoho horem dolem nic necpu, mrkni do tohoto chatu od začátku a přečti si začátek tohoto vlákna. ;-)

Zdravím tě, Předem se omlouvám žesi tě tu beru takhle do úst. Nebylo to myšleno nějak zle a vůbec nic proti tobě a samozřejmě jsem to od začatku četl a uznávám že jsi na noxe i kritický. Jen jsem trochu vztahovačnej a trošku se rozepsal, taková špatná vlastnost ;-)

Moje původní myšlenka pro toto vlákno byla, když o detektorech nic nevíš tak před svou první koupí si o detektorech kovu něco přečti. Aby se člověk o daném stroji dozvěděl co možná nejvíc, nehledě na to o jako značku detektoru se jedná. Každý stoj různých výrobců je ve své cenové třídě něčím výjimečný. Samozřejmě jako majitel EQ jsem se
zmínil, a dále jsem odpovídal jen na dotazy. :-)

Váha detíku je jedna věc a vyváženost druhá. Samozřejmě čím lehčí tím lepší. A Anfibio je dle mého názoru vyváženo velmi dobře. Pole, louka není problém na 7 hodin hledání. Ale když jsi pak někde v lese a bereš delší místa s rukou přizvedlou jako tarásek a pod. tak je znát každý gram. Tam má asi nejvíc navrch ten Deus. Ale.......
A proto pokukuji po něčem takovém..https://metalloiskateli.com.ua/aksessuary/shtangi/universalnaya-shtanga-anfibio

Ja si to budu muset nekde zajet omakat. Kazdopadne diky vsem za reakci i k puvodnimu dotazu governera

To Guverner: blbost, s detektorem který má multifrekvenci chodíš stejně jako s každým jiným. Navíc u EQ si ještě můžeš rychlost přizpůsobit podle množství odpadu. Doba jednofrekvenčních detektorů pomalu končí a myslím, že od nynějška už nevznikne žádný špičkový detektor, který by nějakou podobnou technologii nepoužíval. Minimálně dvě světové značky do dvou let představí vlastní verze této technologie.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru