Detektor kovů Nokta Simplex+

Vlákno pro všechny uživatele detektorů kovů Nokta Simplex+

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 3.10.2019 16:17

Ahoj všem budoucím majitelům Simplexe. V neděli 13.10. budeme točit instruktážní videa a také detektor hloubkově a separačně testovat. Vše pak samozřejmě vyjde na LP. Jelikož se to plánuje takto dopředu (detektory by tady měli být v úterý) docela by nás zajímalo, zda nechchcete otestovat nějaké speciální cíle. Určitě budeme dělat tradiční 1 kčs, 2h RU, drobná Ag, olověné oboly atd.

Doufáme že ve středu

Všem budoucím majitelům Simplexu. Všechny objednané detektory budou odesílány zítra. Dnes jsme s Jaccobem dělali první testy, musím říci, že v tom dešti to bylo docela maso :).

Každopádně, detektor se opravdu povedl a máte se tak na co těšít. Po již představené serii Minelab Vanquish je zde další přístroj, který bude doslova válcovat třídu do 10 000 kč. Nokta oproti testovacím modelům, které byly na Mistru hledači značně přidala jak na stabilitě, tak na dosahu ve 3 tónovém režimu. Pokud pak vezmu v úvahu, že detektor stojí necelých 8000 kč... je to opravdu pecka!
V neděli budeme dělat velké testování, samozřejmě vše natočíme a v pondělí by to i se zevrubným popisem ovládání a doporučených nastavení mělo být na webu. :-D

Zdravím.Super zpráva. Ať Vám vyjde počasí. Nejraději bych už ho chtěl, ale doufám, že vydržím a počkám až uděláte porovnání s Vanquish 540.
Ať se daří.

To v podstatě máme, 540 jde hlouběji, na nejdrobnějí cíle je rozdíl už dost výrazný. To je ale detekor z jiné cenové třídy. Každopádně z 340 a 440 se tedy Simplex popasuje extrémně dobře a tam je to docela souboj. ;-)

Máte pravdu. Rozdíl je tam 3610kč. Jen jsem si říkal jako laik jestli ten finanční rozdíl je také znát na vyšší kvalitě detektoru. Tím myslím jestli je podstatný rozdíl v hledání do hloubky, rozpoznání cílů atd., nebo jsou srovnatelné a není to třeba jen tím, že jeden se dá dát celý pod vodu a druhý ne.

https://www.youtube.com/watch?v=1ixb6pjIbFk
Nehci stranit nikomu,sám teď nevím co koupit. Není známo nic o okolnostech. Podle množství tlačítek to vypadá na Vanquish 540. Podle řeči to vypadá na frantíky,komu fandí,nevím.

Detektor je Turecký, nikoli Francouzský. Snad i úplný začátečník musí slyšet, že Vanquish má zavřenou diskriminaci a proto na ty cíle, které leží na povrchu nereaguje. Je to jenom fake. Stejná parta, tam stejným způsobem udělala také video s XP a myslím, že ještě jedno to si teď nepamatuji co to bylo. Samozřejmě stejným způsobem jasně vítězí Simplex. Myslím, že ty videa začínají ten detektor spíše poškozovat, je to dobrý začátečnický přístroj, pokud od něho ale někdo čeká více, právě na základě takového videa, bude hodně zklamaný. Samozřejmě to pak všude napíše a výsledek bude, že detektor, který je výborný do 10 000 kč se poplive... :,-(

Já samozřejmě vím,že je Türkisch,netvrdím nic jiného. Myslel jsem řeč těch frajerů,co dělali tu srovnávačku na videu.Toť vše.

No, tak ty taky nejsou frantíci, i když tam ta francouština jede ;-)

Možná i Van se neukázal v plné sile třeba tam daji prospekting nebo rychlost verim ze se ukáže v lepším taky :-P

Tak kto už testuje Vaše prvé dojmy ? :-D

Nemám rád tyhle testy prodejců, jsou o ničem, jen všechny oblbnout, že to co prodávám já a mám z toho největší marži je to nejlepší. :,-(

Fascinuje mě,, cena výkon,, neodpovídá realitě 8-)

Skúšal niekto do akej hĺbky berie väčšie strieborniaky? Napr. Pražský groš či XV Leopolda??? Vďaka

Ahoj. Velká agečka v čistém prostředí mají velice slušný dosah. Groš ve 35 je ještě slabounký signál bez vyhodocení na LCD ale do barvy. Jenom ale připomínám, jsou to čísla bez přítomnosti železa.

Už ho někdo používáte? Jaká je zkušenost?

Dobrý detektor, dobrá separace i dosah, stabilní bez prozvuku povedenej detektor 8-)

Zdravím všetkých, preposielam dotaz od známeho:

"Zdravím mrcasníci ! Na jar si plánujem kúpiť Simplex. Moja oblúbená dohladávačka White´s TRX pracuje na 12 kHz no a to aj Simplex. Jak silno sa budú rušiť ? Skúsil to niekto ? Díky !

Bývalý účastník LP."

Měl jsem Zero a v pohodě mám taky TRX třeba to pomůže :-P

Zdravím kimlo. Mám Simplex a k němu jsem měl Noktu Pointer NEW a rušilo se to spolu hodně,musel jsem stahovat citlivost a dát ho víc stranou. Pořídil jsem si jinou dohledávačku Nokta Pulsedive Pointer a jeto v pohodě a zvuk i do sluchátek. S tím White´s TRX se bude nejspíš rušit ale nevím to přesně. :-(

Makro simplex + slušný dosah, separace na 90 % výborný detektor 8-)

Zdravím. Chci se zeptat jestli se vyplatí tenhle detektor jako náhrada za xterru 305 se základní civkou. Protože papírově vychází o dost lépe. Ale znáte to,papir snese všechno 😁

Určitě,Je to v pohodě stroj

Mám ho pár dní. Za mě v pohodě detektor, s kterým se mi příjemně chodí. Je velmi lehký,akumulátor má dobrou výdrž, ergonomie rukojeti a patenty teleskopu taky na jedničku. Líbí se mi i použité plasty, které jsou houževnatější, než třeba na Raceru 2, kde jsou hodně tvrdé a rády praskají. Měl jsem možnost vyzkoušet řadu detektorů ve vyšší cenové kategorii a rozhodně mi nepříjde, že bych s tímto detektorem nějak strádal jak v odezvě na cíl, tak v dosahu. Podmínkou je ovšem chození ve 2 tónu, 3 tón má znatelný úbytek citlivosti na cíl (to třeba Kruzer ani Anfibio19 tak velký pokles nemají). Kdybych chtěl něco vytknout, tak poměrně tuhé tlačítka klávesnice, kde občas mám problém najít ten správný stisk pro jejich odezvu. Spodní tyč u cívky mi přišla hodně subtilní oproti Kruzeru nebo vlastně jakémukoliv jinému detektoru, ale v praxi to nijak nevadí, je to daň za nízkou váhu. Třeba někdo někdy v budoucnu udělá upgrade z kompozitu.

Simplex nebo obecně Nokta a čedič? Jak je na tom?

Jirko simplex+ celkově test po 2 měsících chození maximální spokojenost, oprava separace 98%,almetalu hledá dobře pod kameny, mohu jenom doporučit, budeš spokojen a hledat do bezvědomí 8-)

ahoj přátelé, zítra si chci koupit Simplex+, asi odstoupím i od zápůjčky na vyzkoušení. Jen mě zarazila jedna věc, viz výše. Před 2 týdny jsem si koupil Nokta pointer New, jsem s ní max spokojen, jenom výše píše Standox, že se mu vzájemně dost ruší? Jde to nějak vyladit? Podle mne by to mělo jít, je to tuším napsáno i v manuálu na některý z nich. Předem díky za info ;-)

Tak to me take zajima chci ho poridit a dohledavacku se mi nechce menit.

Tak včera jsem si ho nakonec nejprve. zapůjčil na víkend, i se sluchátky. Večer mi to nedalo, a vlez jsem před barák zoranony kousek louky, kde už jsem byl s Whitesem. Vytah jsem věci, které jsem dřív neviděl nebo nepoznal, z dost velké hloubky, val. vyznamenání, odznaky, pár mincí, skvělé. Ale diskotéka to byla strašlivá, trhalo mi to uši, až jsem sluchátka vypnul. Simplex vrčel. Jak chřestýš, i když jsem ho dál od díry a vrtal se v ní pointerem... Zkusím to ještě nějak přes víkend dohledat a spárovat, jestli to jde, protože detik je bezvadnej, ale sakra, přece nepošlu do šuplíku 14 dní starou dohledavacku za 2600,-, která mi notabene taky vyhovuje, s nekoupím si další za čtyřku..Na druhou stranu, úplně jsem do podrobná neprostudovaval manuál, tak snad to nějak půjde, doufám :-)

Dobrej testík já mam dohledávačku něco přes tři roky a jsem spokokojen no kdyz to bude kolidovat se simplexem tak ji poslu s CSkem do sveta.

Já jsem chodil SImplexe s Minelab ProFind15 a ta rušila jako prase i 1m od detektoru. Byl jsem nucen dohledávačku pokaždé vypínat, což se mi vůbec nelíbilo. Asi je na to Simplex háklivý. Měl jsem dohledávačku Nokta Pinpointer té staší (tu jsem bohužel při bouřce ztratil) a posléze i té novější generace a ani jedna mi s detektory nijak nerušila . provozoval jsem ji s detektory Makro Racer 2, Kruzer, Anfibio, Whites MX7 , Equinox 600 i 800.

Ahoj mám stejný problém a navíc i když mám dohledávačku vypnutou tak taky vrčí.Vyřešils to nějak?Dík

Chodím se Simplexem a Nokta Pointerem New, nějak si na to zvykám, na ten chrchlot, dá se to eliminovat vcelku změnou frekvence na Simplexu,, i když si myslím, že ne zcela, a logiku jsem v tom žádnou neobjevil.

Mám to samý.jak jsi to vyřešil.diky

https://www.facebook.com/groups/noktamakrodetectors/permalink/3530493000313963/

Dobrý den,nevíte něco bližšího o nové aktualizaci Simplexe?Díky.

Pro vlastníky detektou makro simplex +, při nastavení detektoru do režimu maskulin, je posun oproti klasickému pumpovani o 3 až 5 cm, jde vlastně nastavit detektor na ruby :-) :-) :-)

Můžete prosím upřesnit.
Děkuji

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru