Detektor kovů Tesoro Cibola

Detektor kovů Tesoro Cibola , je tak trochu Vaquero, ale bez možnosti ručního odladění vlivu půdy (u Ciboly pracuje odladění v automatickém módu). Stejně jako s Vaquerem se můžete těšit na velkou citlivost a dobrý dosah detektoru.

Návod pro detektor kovů Tesoro Cibola: Návod Cibola

Detektor se již nevyábí. Výrobce Tesoro ukočil v roce 2017 činnost.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.8.2010 10:41

Cibolku mám a po drobných úpravách jak doladění půdního vlivu jako vaquero citlivost na deset treshort na plno odladění do plusu tak bere komanč korunu v pohodě na třicet pět cenťáků . Zkoušeno na poligonu v Brandlíně. 8-)

To cabraka: nevím jestli se pak spíše nevyplatí vzít rovnou Vaquero? :-)

No ono je to tak, cibolku jsem kupoval asi před šesti roky a to jsem o tom ještě tak moc nevěděl a jelikož mi přirostla k srdci a nechtěl jsem se jí zbavit tak jsem na ní udělal několik úprav a teď mě velmi překvapuje jak hluboko jde.Změna napájení na aku tužkovky což se zlepšila stabilita a dodání poťáku dodalo na dosahu . :-D

Je to tak jak Cibola tak Vaquero je na tom dosahově velice dobře. Otestuj někdy 2D 12x10 H.O.T. Je to velice příjemné :)

Určite to někdy zkusím již jsem na to koukal ovšem momentálně nejsou chechtáky tak musím poletovat s tím co mám. :-)

V čem spočívá výhoda těch tužkovek o proti 1x9v baterce :-/? Já jsem vyděl na jednom webu ESII a on měl na loketce taky krabičku s tužkovkama má to nějakej smyls takovádle úprava?

Tuhle úpravu jsem poprve zahledl u Bulharských hledačů. Celý tryk ale spočívá v tom, že někdo přišel na to, že pokud použije 8x 1,2V dobíjecí baterie, detektor to snese a přístroj prostě o kousek přidá na dosahu.

V úpravách které jsem viděl, byl blok baterií montovaný pod lokatní opěrku. Jako dovozce detektorů ti vzhledem k záručním podmínkám podobné úpravy ale nedoporučuji. Záruka je pak prostě pryč 8-)

Já jsem měl špatné zkušenosti s devítkama které prostě při nastavení detektoru na velký výkon kolísali. To jsem vždy koupil devítku za stovku a ona za půl dne byla na nic detík štěbetal jak pomatený. Tak jsem se rozhodl pro tvrdší zdroj který se skádá ze sedmi tužkových baterek sanyo enelop. Jsou naskládané v bloku na osm tužkovek ale jedna je jen vydlabaná a proklemovaná jelikož po nabití je na každé tak 1.4v a os krát 1.4 je dohromady 11.2v . Detík těch osm sice zkousnul ale jelikož nemá tak velký odběr tak to bylo přeci na něj dost a připadal mi tak nějak přebuzeně. Proto těch sedm je akorát. Jde hlavně o to že je to tvrdší napájecí zdroj a detektor je stabilnější a tím jde více vybudit. 8-)

Ahoj prosím pošli mi foto jak to máš zapojený sack3w@centrum.cz dík moc :-)

Elmaro to by mě nenapadlo já spíš tak něco pomlátit kladivem a přivařit :-D Mě akorát zajímalo proč to maj a když otom Cabraka napsal tak jsem se optal ;-)

To cabraka: Je to přesně jak jsi napsal. Rozhodující je, jak je zdroj "tvrdý". Znám hledače, kteří používají 9V baterie určené pro průmysl. Rozdíl je obrovský a vůbec se tak nedivím, že Jack Giford před nějakým časem napsal "kvalitní baterie v detektoru poznám po první minutě hledání" .)

Elmara: Měl jsem zato, že detíky mají za baterkou stabilizátor napětí. Za stabilizátorem se pak většinou osazuje i nějaký slušný filtrační kondík, mj. i pro vykrytí špiček v odběru.

Takovouhle vymoženost má můj strojek na holení pansonic.Má obvody pro naprosto konstantní otáčky motoru mezávislé na pokles napětí a tím tu baterku na sto procent vyždímá a pak okamžitě po dočerpání zdroje vypne. Toto ovšem asi jde jen s lithioiontovými akumulátory a né s těma sračkama co vyrábí čína. ;-)

Tak to by jsi měl otestovat Eurosabre II :)

To tibko: Já jsem nepsal nic o tom, že by jsi měl něco kupovat, pouze jsem ti napsal, že by jsi měl detektor otestovat :-D :-D :-D

Zdravím slušné hledače, chtěl bych poradit začal mi nák přeskakovat repráček na cibole,nevíte někdo co stim.Jsem jinak s tímto detektorem spokojen

Zdarec,tak se me to dneska taky začalo nějak jebat,změnilo to hlas,tak nevim co s tím je :-O

Dobrý den, potřebuji poradit ohledně vydrže detektoru cibola na nabijecí baterie mi detektor vydrží cca 7-8hod je to v pořádku? děkuji
tom123

Hele,já měl vaquero a kupoval jsem baterie k-clasik 9V alkaline v kauflandu za 29kč.Vydržela tak 15-20hod.Tak je můžeš vyzkoušet ;-)

zdravim te,kdyz jsem mel normalni baterky,tak mi vydrzela treba dve hodiny a nektera taky 15 minut,na vanoce jsem dostal nabijeci a byl jsem hledat jen jednou asi tak skoro ctyri hodiny a baterka nabita porad naplno,takze spokojenost,pokud to teda tak bude drzet porad,jinak at to pipa az to rozmrzne :-D

Zdravím, našel sem zajímavé videjko, ten chlápek má upravenou Cibulu do Vaquera, s odlaďováním půdy rukou, čili z toho má Vaquero a eště má regulaci zvuku na klacku, dobrá vychytávka, a obecně ukazuje, že když naladíte na jednu frekvenci, na dvojku, neutrálně, posunem na základní to máte NEG a na trojku POS, což je pecka.

http://www.youtube.com/watch?
v=bhTtkGCisfQ&feature=player_embedded#!

říká rovnou, ať mu napíšete jestli Vám to nebude chodit.

Má to pěkně udělané, určitě se časem začnu pídit po nějakém tom schématu. A hlavně si nechám od někoho pořádně vysvětlit to odladění půdy a její výhody oproti manuálu co mám na cibolce teď. Jsem takovej samouk, při koupi na vysvětlení moc času nebylo a to málo jsem zapoměl než jsem přijel domů. Ale nemyslím si, že jsem prohloupil, nacházím toho dost, i když ne vždy jde o věco o kterou bych stál. To nastavení hlasitosti by se mi ale určitě hodilo, ne vždy si mohu dovolit nasadit sluchátka a ten zvuk při použití pinpointu je úděsnej :-) .

Ahoj, může mi prosím někdo zodpovědný říci jestli si výrazně polepším v případě použití sondy Detech S.E.F 30x25 oproti té co je v základu? Vím, že tento detektor tu moc lidí nemá, ale třeba tu zkušenost přece jenom někdo má. Za zeptání jeden nic nedá Díky předem. :-)

Určitě. podívej se na starší článek, detíky do desítky, test, tam je k tomu pár vět. Má ho ale hodně zámořskejch hledačů, i se sefkama, poptáme se.... a dám vědět. Esli to je podobný jako na Vaqueru (a to je hodně podobný), tak to je zajímavé, ale záleží na použití kde, jako se všim. Na polní běhačku určitě plus, minimálně pokrytim, i když pole voraný je airtest dispiclína. Na louce nevoraný to je posun jistej. V lese záleží kolik tam je chroští, skrz prozvuky, i když sefka na ně moc náchylná zrovna neni.

Ten test jsem četl, malinkatá zmínka tam je, to je pravda. Já právě porovnávám s tou velkou cívkou jak má teď Dejw. Neříkám že nenacházím, ale nejdu tak hluboko a i přesto že neblázním a nejdu nijak rychle tak přecházím. Tam kde já vykopal drát šel Dejw po mně a vytáhl 3korunu. Chodím všude kde se dá asi jako každý tady a nespecializuju se také na nic. Takže hledám univerzálnost lepší než tu standartní.

Tak sem dnes přišel o kryt cívky :-( Zhruba po 2 hodinách hledání v mokrém terénu. (lesní tráva, kopřivy a jiný sajrajty ) se mi detík "zbláznil, začlo to pípat jako by bylo všude plno cílů. Vypnout zapnout nepomohlo. Tak sem si prohlédl cívku a všiml si že je na boku naprasklá. Asi sem s ní někde trochu víc klepnul o šutrák. Snaha o sundání krytu byla úspěšná jen částečně. Je sice dole a kus sem urval :,-(. Pod krytem bylo jemne blátíčko a voda. Cívka samotná je ale nepoškozená. Takže jsem to zabalil a šel domů.

Po zhruba 3 měsíčním používání ultimate cívky jsem schopen provést zhodnocení. Ze začátku jsem se docela trápil. Je to uplně jiné hledání, než se standartní-s detíkem dodávanou cívkou. Největší rozdíl je přesná lokalizace cíle.Je mnohem těžší dobře najít to správné místo, takže jsem kopal víc než jsem chtěl.Ale dá se to naučit a nyní se již moc často nespletu. Nálezů mám mnohem víc a to i z míst, které jsem již předtím několikrát prošel. Záběr a hloubka je úžasná a myslím, že své poslední stříbrňáčky mám jen díky tomu. Jediné co mne mrzí, je to, že jsem přišel o možnost nastavit větší citlivost.Chodím na iron, treshold naplno a mohu teď nastavit max citlivost na 8. Potom už nastupují prozvuky, max boost je absolutně nepoužitelnej. A také je cívka citlivější na rúzné rušení (motory, el.vedeni, vysílače atd.) každopádně ale výhody u mne převažují a přidávám se k těm co tuhle sondu chválí.

Zdravím,
nějaký cibolista v Dačicích, Slavonicích nebo okolí, který má modifikováno na ground ballance?

To asi nebude, navíc je to vlastně nesmysl. Pokud chceš Cibolu s regulací GB, kup Vaquero :-D

Vzhledem k tomu, že Cibolu už nějakou dobu mám a nehodlám investovat do nového detektoru, bych si rád ověřil rozdíl v dosahu mezi modovanou a nemodovanou Cibolou, než se do ní sám pustím.

Ahoj, o Cibole s dodělanym GB zatím v ČR nevim. Zkus se porovnat s někym v okolí s Vaquerem, to bude nejpřesnější možná simulace toho, co asi čekáš. To by Ti dalo info, který bys asi rád získal.

Tak tenhle detektor jsem si objednal z Lovce pokladů, snad jsem neudělal chybu, jsem zvědavěj jak se mi s ním bude hledat . Původně jsem přemýšlel nad GoldenMask1 a pak i nad GoldenMask 2 , ale zdál se mi složitý a já jsem začátečník. Uvidíme, pak jsem na píšu jak si spolu rozumíme.

Jako začátečník budeš určitě moc spokojenej. Je jednoduchej, rychlej a přesnej

Cibola je výborná detektor. Vynikající citlivost a dosah, prostě "malý Tejon" :-D

Zdravim , tak zatím nic moc nálezy kolem České Lípy. Ještě jsem si na ten detektor úplně nezvykl, ale lepší se to.

Odezvy diskriminačnách režimů Tesoro Ciboly, výše zmíněné Golden Mask GM2 a dalších základních detektorů (CS3MXi, ACE 250) pro naučení zde:
http://www.detektory-vychodni-cechy.net/testy/audio/
Vedle v záložce nahoře je k tomu popis testu, a u auditracku po klepnutí na text popis odezvy slovy. Tak to učo může pomoct, ta odezva je železa je brutálně jasná.
Je tam i trik s pinpointem, (mincička malá stříbrná a želízko) tam se nechá poznat uplně jasně taky.

Kdyby Někdo z Cibolistů chtěl, tak letošní Tejon Academy se bude týkat taky Ciboly. Více ve fóru o Tejonu.

To je rozumný. Naslechni ty audia, nebuď línej :-) A ono to dopadne.

Mám cibolku již dost let a nedám na ní dopustit sice jednoton ale super dosah a přesnost a o váze ani nemluvě. Pořídil jsem si i golden mask2 což je něco úplně jiného je to také výborný detík hloubka stašná , ale váha také a tak zase po nějaké době se rád vracím k cibolce . Je to radost s ní chodit !!! :-) :-) :-)

Jakou na ní máš sondu?
Koukám že máš i CS trojku, ty máš vlastně uplnej set asi těch nejlepších detektorů v daný třídě, a v týhle kombinaci to je myslím slušná zábava. Dva automaty, jeden vyšší střední a jeden na vysoký frekvenci, na jednom úplný VCO na pinpointu, čili další allmetal s plnou modulací, a k tomu ručně laděná zem se střední sondou na střední frekvenci... hm, hm... zároveň jeden diskriminátor s potlačením železa už v základu, druhej s otevřenou diskriminací uplně, a třetí s modulovaným dvoutónem.... Ta Tvoje sestava se mi libí, slušnej komplet.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru