Detektor kovů Tesoro Compadre

Detektor kovů Tesoro Compadre, je vhodný pro uplné začátečníky nebo pro hledače, kteří mají radi především jednoduchost a přesnost. Běžně dodávaný detektor je vybavený menší 15 cm sondou. Specialní edice Tesoro Compadre je osazená v základu větší 20 cm koncentrickou sondou. Stejnou jako používá Tesoro Silver uMax.

Návod pro detektor kovů Tesoro Compadere: Návod Compadre

Detektor se již nevyábí. Výrobce Tesoro ukočil v roce 2017 činnost.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.8.2010 10:26

Máte niekto info o tejto verzii? Celkom sa mi páči. Zaujímal by ma dosah s tou malou cievkou.

http://www.abenteuer-schatzsuche.de/Tesoro-Detektoren/Mini/Mini-Compadre::105.html

Tento detektor se již nevyrábí. (cca 3 roky) V podstatě podobný je Treasure product Vibra Tector 730.

Podobný, ale len vizuálne, nemá diskrimináciu a pravdepodobne aj výrazne menší dosah.

Je otázka zda u takového detektoru ještě diskriminovat. Dosah je určitě menší, detektor je postavený tak aby pracoval pod vodou.

Chodí sem nějaký majitel Compadre? Zvažuji, že bych nabídl k výměně C.Scope CS1MX, nevejde se mi do kufru, Compadre by se tam v pohodě vešel. Nechci CS1MX zatím upravovat, je ještě asi rok a půl v záruce. Když se nikdo do uplynutí záruky nenajde, tak tu vodicí tyč holt říznu :-D

zajímá mě jestli se dá redukovat hlasitost? vidím tam jedinej čudel a ten je na nastavení diskriminace

Regulaci hlasitosti detektor nemá, i když mají detektory reproduktory většina výrobců doporučuje používat sluchátka. Lépe slyšíš slabé cíle na hranici dosahu a také nerušíš okolí. ;-)

mě vyhovuje mít zvuk do sluchátek abych nebyl slyšet kilometry daleko ale zas rád slyšim co se kolem mě děje, se stávajcím detikem to dělám tak že si dám volume na max. a sluchátka si jen zavěsim za krk :-) jinak co jsem koukal tak regulaci volume z detektorů do tech 8 tis. má nejspíš jen silver, nemýlím-li se... ten se mi velmi líbí :-)

já jsem ho měla upravený i s čudlíkem na zeslabení či zesílení zvuku.....bohužel už šel do světa :-D

Správně.

Silver uMAX SE a Golden Mask 1HF. Je to ale jenom funkce o vlastnostech detektoru to neříká nic :-)

já vím že ne, ale přijde mi to jako dobrá věc.... jinak co se výběru týče... počítám že budu mít max. 7000 na novej detik, možná spíš míň... a v této cenové hladině se mi líbí nejvíc tesoro silver, ale samozřejmě až ty peníze budou, udělám si výlet do jílového a nechám si odborně poradit :-)

Silver je fakt super, vyměnil jsem ho za ESII, ale jestli ho někdy někde najdu za dobrou cenu, tak si ho asi pořídím znova.

tak to erád slyším :) rovnou se tě zeptám... když porovnáš silvera s tou CS1MX je v nich velký rozdíl? c-scope ja další alternativa kdyby bylo míň peněz ;-)

Tak, Silver už je zase doma:) Omlouvám se za pozdní reakci, nějak jsem si toho nevšiml dříve. Na to srovnání odpověděl Elmara podrobným testem. CS1MX je super a zůstane u mě, maximálně by přibyl Compadre, kdyby se někde vyskytnul za slušný peníz a já měl volné koruny:)

U CS1 mi trochu vadí dvoudílná tyč a cívka napevno. Silver je skladnější, dají se dokupovat cívky, má rychlý přepínač diskriminace/all metal na palec (u CS musím kroutit knoflíkem) a trochu příjemnější zvuk. To jsou více méně kosmetické záležitosti. Na tenký řetízek z bílého zlata je CS1 citlivější, u předmětů velikosti mince vyhrává Silver a s velkou cívkou celkem o dost.

Silver jsem kupoval jako druhý detektor právě po CS1MX s úmyslem pořídit si 12x10 DD od SEF. Pro mě je velká výhoda i to, že jdou použít stejné cívky jako na EuroSabre.
8-)

dotaz ktery sem daval i do chatu a nebyl zodpovezen jestli z compaddre muzu hledat i v zime kdyz je provozni teplota 0 do +60??

Detektor bez problému snese i teplotu okolo - 10°C. Problém může být v přechodu ze zimy do tepla kdy se na všech plochách detektorů začne srážet voda.

Pokud chceš odpověď co nejdříve, je lepší napsat na email, v chatu se dá snadno otázka přehlédnout pokud se během několika hodin objeví více dotazů ;-)

dekuju moc,hned sem klidnejsi:)

Na zahraničnich webech všichni šílí po Compadre, buď s menší cívkou nebo po starší verzi s 7" cívkou (SE tam moc neznají). Prý je nadstandardně citlivý na drobné zlaté předměty (i třeba oproti Silver uMax). Docela by mě zajímalo, co je na tom pravdy a jak by dopadl v porovnání s CS1MX nebo Silverem s malou cívkou. A jak by si s malými šperky poradil Compadre s větší cívkou:) Pořád mi vadí, že CS1MX se nedá složit do kufru rozumné velikosti...

Compadre je u nás naprosto neprávem opomíjený detektor. Rychlý, přesný a citlivý. Celkový dosah je u CS1MX a Silver uMax o něco větší, ale není to žádný parník :)

Jsem úplný novic i přes svůj věk.Mám obdobný problém,jako každý kdo začínal,jaký detektor pro začátek pořídit,aby to nebyl úplný drek a aby cena nebyla přemrštěná vzhledem k jeho výkonu . Přemýšlím o Tesoro compadre special edition v nabídce za 4.990 , nebo o tesoro silver max special edition za 6.750.Jestli budete mít někdo čas a náladu,tak prosím poradte. Díky . :-)

Ahoj ja jsem presel na Tesoro silver u max z digitalu a jsem s detektorem zcela spokojeny.Ma skvelou vahu je rychly ma vybornou citlivost a je snadny na ovladani.Koupil jsem si k nemu Ultimatku 33 cm a je to parada.Ja za sebe teda Tesoro silver ale samozrejme je zde vyber vetsi. :-D

Compadre jsem pořídil své 7 leté dceři ( hlavně hmotnost ) a na to jak mašinka vypadá křehce a jednoduše, tak funguje zcela bez problémů. Dosah je úměrný kopáčskému úsilí sedmiletého smrada a diskriminace funguje taky bezva. Hlavně je bez prozvuků, takže žádné zbytečné kopání. A nálezy - knoflíky, kolečka a padla i přezka :-P

Compadre je perfektní pro začátečníky. Docela dost mu prochází přes diskriminaci větší železa, ale jinak super. Měla ho manželka na vyzkoušení, jestli jí detektoring bude bavit. Upravil jsem ho na zeslabování hlasitosti a plynulou regulaci citlivosti, takže se to dá v čistém prostředí víc osolit. Přidalo to na sockačku 7 cm v airtestu. Pak jsem ho prodal a teď toho lituji, protože potřebuji něco lehkého a jednoduchého pro našeho 7 letého kluka. Asi budu muset koupit jiný a zase ho předělat. Pro začátečníka jednoznačné doporučuji. :-)

dá se nějak u Compadre poznat stav nabití baterie? Slouží k tomu délka prvotního tónu při zapnutí? díky za odpověď.

Nazdarek pánové :-DChtěl jsem se zeptat zda nemá někdo Tesoro Compadre na prodej.Děkuji za nabídky :-D

Pepane, tohle patří do jiného vlákna. Fórum o detektorech je pro výměnu informací.

Tak jsem se stal taky nadšencem využívající služeb Tesoro Compadre SE, který jsem dnes obdržel. Naštudováno toho mám celkem dost, čtyři roky jsem tento "sport" sledoval a konečně se dočkal svého prvního detíku. Zítra to půjdu poprvé oťuknout do terénu, tak jsem zvědav, jak to půjde 8-)...Lokalitky jsem si také nějaké ze starých map naštudoval, uvidím, co ukáže praxe...Tak dám případně vědět...

Ahoj, rád bych vyměnil můj Viking VK 40 s krásně udělanou regulací hlasitosti za nějaký analogový detektor, ideálně za Tesoro Silver. Rád i doplatím třeba 1000-2000. S detektorem jsem velice spokojen, jen bych rád čistě analog

To Haja: je to trochu mimo vlákno o tomto detektoru?

Ahojte, chcel by som zacat hladat nieco okolo Dukly (Svidnik - Slovensko), no neviem ci tento typ je ten typ, ktory by bol idealny. Viete mi poradit? Dakujem ;-)

zdravím jsem začátečník a mám možnost koupit starší Tesoro compadre nebo stařší verzi Golden Mask 1+ má s nimi někdo zkušenosti ??

Začal jsem hledat letos na jaře s Tesoro Compadre (koupil jsem jej nový s cívkou 20 cm) a jsem plně spokojen, nálezy postupně taky přicházejí, za sebe bych Ti rozhodně tento detektor pro začátek doporučil. 8-)

Zdravím, lze ke compadre připojit i jinou cívku (2D)? A má to cenu u tohoto přístroje...?

Záleží na tom jakou máte verzi. Pokud se sondou na konektor, tak jsou to všechny sondy řady uMAX.

Zdravím všechny. Protože mi tento druch odreagování se přirostl k srdci rozhodl sem se že si taktéž pořídím detektor a proto se obracím na vás zkušenější s radou jaký detektor koupit do začátku.Plánuji na začátek ivestovat tak cca10-12000. A druhý dotaz se týka detektoru Teknetics Eurotek Pro .11DD.Jaký názor na něj máte a byl by to dobrý kup do začátku? Děkuji moc za rady a .A ať to pípá :-)

Stal jsem se majitelem za velmi slušnou cenu ... je to "novorozeně" podle faktury ... :-) :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru