Detektor kovů Tesoro DeLeon

Pro mnoho hledačů může být i výhodou jednodušší zobrazení ID cíle na LCD. To má oproti Cortesovi větší ikony a čísla. Ať už tak budete detektor kovu Tesoro DeLeon, používat v režimu All Metal nebo v diskriminačním režimu, vždy se můžete těšit na jasnou a nekomplikovanou odpověď tohoto přístroje.

Návod pro detektor kovů Tesoro DeLeon: Návod DeLeon

Detektor se již nevyábí. Výrobce Tesoro ukočil v roce 2017 činnost.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.8.2010 12:00

Dovolím si vepsat osobní recenzi v tomto vlákně a zdravím všechny ty, kteří zabloudí do této diskuse, neb uvažují nad koupí Deleona.

Hledám už nějakej ten pátek a měl jsem, jářku, už nějakej ten detektor v ruce. Necelé 2 poslední roky chodím s „Leonkem“ a po předchozích zkušenostech maximální spokojenost.
Je to moje druhé Tesoro, předtím jsem chodil s Eurosabre II a tam jsem byl taktéž výsostně spokojen. Detektory Tesoro mají poměrně kultivovaný chod, jsou tichounké, zbytečně neštěbetají a Tesora v ceně kolem 15.000Kč mají slušný dosah. Před eurosabre II jsem chodil s GMčtyřkou a to bylo peklo. Ímrvéle pobzukávala a držku nezavřela. Já mám rád klídek, štve mě i malé vrzání např. při jízdě autem a to, co jsem s tou potvorou GM4 zažil už bych zažít nechtěl :-) :-)
Před GM4 jsem chodil s Fisherem F5+ a tam jsem měnil k vůli slabšímu dosahu. GM4 měla fajn dosah ale jinak šílenej klumpr. Už nikdy!
Předtím bylo ještě CS Scope ale to je na jinou diškusi.

Tesoro Eurosabre jsem pustil do světa k vůli tomu, že mi chybělo spojení analog/digitál a po předchozích zkušenostech s jinými značkami jsem chtěl zůstat u Tesora.
Cortez má malá písmenka na displeji a proto jsem zvolil DeLeon. Mám ho s větší H.O.T. cívkou 30x25cm a je to fakt baladička.
Jednoduchý (zapneš a jdeš), když není nic pod cívkou tak je tichounký, lehounký, poměrně odolný, dostatečně přesný na malinké cíle, u větších cílů jde poměrně hluboko, nechá se bezvadně naposlouchat.
(no, abych zbytečně nesliboval, mám jako muzikant absolutní sluch, tak možná proto :-) :-))

K nastavení:
S diskriminací je třeba to vážně nepřehánět. Čím víc potenciometrem nahoru, tím víc klesá dosah. Sice se jedná o centimetry ale proč o ně přicházet. Takže diskriminuji co nejmíň a to jen mezi min a iron (na půl). Úplně ty malinký zrezlý hřebíčky to odfiltruje a dosah je stále O.K. Citlivost těsně před desítku a treshold na konec červenýho polo osolit. Je velký rozdíl, jakou osadíte cívku. Zkoušel jsem tedy jen základní koncentriku a H.O.T. cívku a byl tam tak velký rozdíl, že chodím jen větší cívku. malá leží v krabici. Věřím, že např. s Detech Ultimátkou se nechá ještě nějakej centimetr ze stroje vyždímat.

Závěrem:
S klidným svědomím rozhodně doporučuji Deleona všem, kteří koukají po analog-digitálním detektoru. Budete spokojeni.
Hledu zdar Roman

namor já na deleona dal cívku SEF 30x25 netušíš jaký nastavení by mu vyhovovalo?S touhle cívkou se chová úplně jinak než jsem byl zvyklej s tou základní.

Cívka S.E.F. Special Electromagnetic Field jinak má taky označení 00 je to Hybrid.Ani kočka ani pes.Jen pro upřesnění ;-)

buiaimon:no tak horšíto sní naštěstí není spíš ji musím dostat do krve protože je všechno jinak :-)

Nemám vyzkoušeno kolego ale v nastavení u Leona není rozhodně taková variabilita jako u detektorů typu Minelab apod. Takže nachodíš.
Já když koupil v minulosti jakýkoliv detektor, tak jsem vždy začínal tím, že jsem si na zahradě připravil polygon (mince, železné předměty, barevné kovy) vše v různých hloubkách.
Pár dnů se s tím vyblbneš, zapisuješ do sešitu a začne ti vše pomalu zapadat do sebe.

To je nejlepší rada, jakou ti mohu poskytnout.

namor:na tohle se chystám ale až sleze sníh.Takhle jsem začínal když jsem si detektor koupil.Za domem máme velkej sad kterej se jako pole naposled použil před rokem 1950 a od tý doby je to osázený stromama a jen se to suší takže hlína dokonale zhutněná :-)Každopádně díky za radu :-).

Tak fajn. Pak mi napiš, jak jsi dopadl, držím palec.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru