Detektor na drobné mince

Prosím o radu jaký je vhodný detektor na malé stříbrňáčky a to za přijatelnou cenu.Napadnul mě Tesoro Cibola nebo Vaquero.A co takový Golden Mask 3?Prosím Vás kteří máte skušenosti o radu. :-)

v kategorii Detektory - netříděné, založil RedDevil66 6.2.2011 22:10

Stříbrňáčky jsem ještě nenašel, ale prstýnky (Au i Ag), řetízky (zatím Ag) a hromadu mincí (i malé jako třeba 1 Eurocent) jsem našel s CS1MX - za ty peníze super detektor. Podle vypsaných modelů asi míříš trochu výš, ale určitě bych nepomíjel ani značku C-Scope.

Ahoj, pokud hledáš detektor na stříbrňáčky, tak v nastavené cenové hladině bude nejlepší Tesoro Golden uMAX. Cibola a Vaquero nejsou primárně určeny na mince. Od Golden Mask bude vhodnější Golden Mask 1 HF. Sice je to velice jednoduchý detektor, ale díky vysoké frekvenci bude mít dobrou citlivost.

GM1HF mě docela láká - už jsi ho měl v ruce?

Se Silvrem sem jeden našel 10mm v prumeru :-)

Já stále nic nenašel... :,-( že by to bylo Zetexem?? :-O

Poměrně s úspěchem je tady dříve chodila řada "válkařů", ale na drobné stříbrné mince to není :-)

Tušil jsem to... :,-(

Jendo.M,zcela s určitostí je to Zetexem,já bych přezbrojil na Tesoro,vyzkoušel jsem řadu detíků renomovaných značek a hledám především s Tesorem.

To Boban 897-nevím,jestli jsi dostal odpověď,takže znovu.Nevím ,co konkrétně tě zajímá,ale snad ti budu umět odpovědět k věci.

Jééje tesoro...Kolik to stojí?? Jsem si myslel že třeba jednou Minelab 705 to by šlo?? :-O

To si děláš srandu, ne? :-D
Koukni se tady do e-shopu 8-)

proč srandu????? nechápu.... :-O

Lovec pokladů je dovozce Tesoro pro ČR a ve sloupci vlevo je docela dost velký banner s nápisem Tesoro (nemluvě třeba o Google). Jak se pak můžeš ptát, kolik to stojí...to jsem nepochopil.

myslel jsem konkrétní nabízený kus...a nebo jsem možná zrovna nemyslel.. o:-)

V pohodě - neber si to blbě, jenom mě to praštilo do očí.

Kluci včera se Silvrem svuj druhý stříbrnáček,nevím jak ostatní detíky tento je muj první a na dlouhou dobu poslední takže nemám s čím srovnat ale fakt super strojek,stává se z neho pomalu kámoš,to je divné. :-D :-D :-D

Tak jsem si vyhlídl minelab x tera 705... o:-)

To určitě není špatná volba, tři frekvence, prospekting mód. Je to povedený a oblíbený detektor :-)

No jen jestli s tím budu vůbec umnět zacházet... :-/

Taky jsem do něj šel a nemůžu si ho vynachválit dobrá volba.

jéé tak to by jsi mi mohl poradit,jak na to..... :-/

Tak sám se s ní seznamuju ale není na ní nic těžkého vše se dočtev v návodu. Zapnu odladím zem nastavím kanál a chodím až do svého vyčerpání :-)

No jo,to se řekne manuál...vůbec se v něm nevyznám...je tam těch čudlíků moooc.. :-/

Moooc čudlíků? :-O ani bych neřekl...Chce si to vzít detík do ruky, číst si návod a rovnou krok po kroku zkoušet. Vem si návod klidně i s sebou do terénu když si nejsi jistý.Někdy pomůže když si návod přečteš i několikrát :-D a konkrétně 705ka je na nastavení úplně jednoduchá-nic mystického v nastavování klacku nehledej ;-)

Moooc čudlíků? :-O ani bych neřekl...Chce si to vzít detík do ruky, číst si návod a rovnou krok po kroku zkoušet. Vem si návod klidně i s sebou do terénu když si nejsi jistý.Někdy pomůže když si návod přečteš i několikrát :-D a konkrétně 705ka je na nastavení úplně jednoduchá-nic mystického v nastavování klacku nehledej ;-)

Budeme k detektoru na jaře točit instruktážní DVD. Menu mi ale přijde hezky přehledné a jasné. :-)

Já doporučuju CScope CS3MX, vyzkoušeno, ověřeno, super.V podstatě je to ale jen lepší varianta CS1MX...

Noo jsem antitalent tak snad to zvládnu....kolikrát jsem kopal jasný signál a až jsem dokopal,nebylo tam NIC... o:-)

Nechci aby to vyznšlo , že si chci délat legraci , ale už se mi to stalo několikrát , jenže hned v prvním z případů jsem byl za hlupáka já a ne detektor , při hloubení jamky , signál zesiloval a nakonec zmizel s posledím vyhrábnutím.
Veškerou zeminu jsem poctivě prohledal a nic , nakonec mi padlo oko na odloženou lopatku a na její špici kousek hlíny a z ni vyčuhovala půlka mince. Ti co hledají delší dobu už jistě s něčím podobným přišli do styku taky. 8-)

Taky se mi to stalo. Když signál zmizí, tak nejdřív kouknu na lopatku/motyčku a v případě neúspěchu projedu blízké okolí, párkrát jsem si cíl z jamky vyhodil docela daleko.

Signál taky rád mizí, když člověk kope rezavý kousek železa. Pod zemí se hlásí jako barva, na vzduchu přestane - proto dohledávám většinou bez diskriminace.

Přesně rozepsané a doplněné , naprosto shodné zkušenosti. 8-)

Hm...,to je divný. Buď máš špatně nastavený detík a nebo detík je divný. Každopádně prvně bych hledal zádrhel v nastavení a pak až to druhý. Zetexe bohužel neznám takže ti asi víc neporadím :-(

zezex je Dělo...ale přezto jsem pořídil ještě Minelab X Terru 705 o:-)

Ja pouzivam XP Gmaxx II a minuly tyden na me konecne vypadl zlaty snubni prsten :) (zatim jsem ale zacatecnik...) ja myslim ze to neni ani tak v detektoru, ale v tom zjistit si kam jdete/rozlisovat signaly. Za par hledani mam stribro, zlato i mince... kazdopadne kamarad si zde u kluku koupil tesoro eurosaber a ma taky pekny nalezy...

Samozřejmě taky záleží na tom jak detektor znáš.Pokud ho nemáš naposlouchanej,nebo načtenej tak buď kopeš jako blázen,nebo přecházíš.Já mám novej detektor tři měsíce a jsem asi tak v polovině cesty. :-)

Zdravím, jsem na tom podobně mám GM4 od začátku ledna, takže taky se s ním sžívám. No, ale už mužu říct, že drobotina mu jde super. :-)

nejlepší detektor na mince je GM4 mám ho je fakt nejlepší ;-)

Zdravím, tak jsem si koupil svůj první detektor. Není to žádné bůhvíco, ale pro začátek jsem si říkal snad bude stačit.Jedná se o conrad GC 1026. Nejvíce jsem se těšil na hledání mincí. Abys se s detektorem naučil pracovat šel jsem na zahradu a vzal kovovou desetikorunu, kterou jsme zahrabal asi 5 cm hluboko. Dle manuálu zvládne vyhledat můj detektor drobnou minci 22 cm hluboko. Přepnul jsem se do režimu all metal, ale nic, žádný zvuk. Když jsem přepnul do režimu sens., tak se detektor hned rozezvučel. Problém je ten, že v tomto režimu píská skoro všude a většinou nic nenajdete. Chápu, že je potřeba to nějak lépe nastavit. Máte někdo s tímto detektorem zkušenosti? Návod co je na netu je velmi stručný. Mimcohodem, můj největší nález byl zatím vršek od piva. Začátky jsou hold těžký. Jak jste se naučili s detektorem vyhledávat mince?

Tedy za tu cenu jsi mohl již koupit detektor od normálních výrobců detektorů... Garrett, C.Scope, Tesoro, Whites atd. i ten nejlevnější od nich je přeci jenom detektor. :-) :-) :-)

Ihned predať a kúpiť niečo normálne :-) Na začiatok ak nechceš vela vraziť do detíku odporúčam Garrett ACE150 s ktorým som začínal a našiel hromady mincí a pekných nálezov. Ak chceš priplatiť viac tam Golden Mask. Na dosah nepoznám nič lepšie ako Golden Mask za svoju cenu a perfektný na strieborné mince..

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru