detektor zero
Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s výměnou baterií u zera a to z dobíjecích 1,2v 1000mah za klasické alkalické 1,5v.
Mám dobíjecí k.o tak bych chtěl zkusit alkalické ale bojím se abych to neodpalil rozíl je 3v....puvodně10*1,2v-12v a alkalické10*1,5v-15v.díky za rady..Pavel
Baterky nikdy neodejdou naráz bude špatná jedna nebo dvě nabij je každou zvlášť ,nech do druhýho dne ať ta špatná ztratí kapacitu vem zkoušečku se žárovkou (zátěž) no a ta která sotva svítí je v pr.... oproti ostatním co svítí skoro stejně jebni tam s podobnou kapacitou novou a máš na nějaké čas klid.
Ono je to trošku jinak.I ty nabíjecí 1.2V mají ve skutečnosti víc.Nabitej akupak má asi 15.5V a ne 12V.V detektoru je stabilizátor a ten propouští jen potřebné množství,řekněme 8V,které detektor potřebuje k provozu.
Já mám třeba v paku 4 x 4.2V Li-on,což dá skoro 17V a detík to zvládá bez problému.S 10x 1.5V alkaliky nemusíš mít žádnej strach,výrobce s tím počítá.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.