Detektory kovů Mars

Vlákno pro všechny uživatele detektorů kovů Mars

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 26.8.2020 15:54

Mozna budu za hlupaka, ale v cem spociva rozdil mezi analogovym a digitalnim modem. Bud mam analog nebo digital detektor. Dik za vysvetleni.

Analog jde do větší hloubky ale nemusí být až tak přesný na vyhodnocení, pokud zapneš digitální zpracování, procesor vyhodnotí cíl s větší přesností.

Jestli tomu rozumim tak jsou to jen nazvy programu. S analogovym vyhodnocenim to zrejmne nema nic spolecneho. Nebo z digitalu udelas zmacknutim knofliku ryzi analog?

Hele nejsem technik ale digitál to je ale po zapnutí právě toho procesoru se aktivuje nějaká vyžší úroveň.

Ok.diky za informace.

No není zač ;-)

To není možné. Detektor má bud analogový oscilátor nebo digitální ( krystalový + mikroprocesor ), čili s přepočtem frekvencí. Neco jako televize, která má panel 50Hz a do vyšších frekvencí jen softwarově přepočítává. Analogový oscilátor pracuje na jedné frekvenci a neumí softwarově přepočítávat do frekvencí vyšších. Dned dostupné detektory nepoužívají analogový oscilátor. Poslední byl jakýsi Whites IDX a pracoval na frekvenci +- 7kHz.

Promiň.Pokud tomu rozumíš jak Šilerová ekonomice,radši nic nepiš.
Vysílací cívka je součástí analogového oscilátoru,nebo může být buzena "obdélníkem" z nějakého klopného obvodu.Nebo spínaná CPU (ten má krystal).Výhodou toho řešení je vyšší napětí na TX cívce,při stejném napájecím napětí.Je to jednoduší,než vzestupný měnič napětí.
Ale rozdíl mezi analogem a dig. je ve zpracování rozdílu fáze TX/RX.
Nebo jen řízení GB.Já všemu ještě úplně nerozumím,ale nemohl jsem nereagovat.Je pravda,že dnešní "analogové detektory" už nejsou uplně analogové.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru