Do jake hloubky reagují

Vsechny zdravim,chci se zeptat chci si koupit detektor,mam vybrany znacky,ale nikde se nemuzu docist do jake hloubky se s nimi da hledat.Je mi jasny,ze zaleží na prostredi a podminkach.Muzetemi aspon priblizne napsat jakej mate detektor a do jake hloubky s nim hledate aspon priblizne.Diky vsem za info.

v kategorii Detektory - netříděné, založil Tajron1 2.10.2009 10:04

ACE 150, dnes jsem kopal kus starého rýče ze 40 cm, ležel tam naplacato mizera, to byl adrenalim, když jsem na tu ocelovou "bednu" narazil :-D :-O

Pokud začínáš, úplně bohatě Ti postačí Garrett ACE 150 nebo 250, já jako začátečník jsem s ním max. spokojen...časem přejdu na vyšší třídu... Zapneš a hledáš, jednoduchý digitál a na poli s ním taham mince jednu za druhou...

V podstatě si odpovídáš sám, vše záleží na půdě a dalších okolnostech. Proto se dodahy uvádí pouze orjentačně nebo vůbec.

Dosah je vždy nějak úměrný velikosti předmětu, což podobné porovnání dál hodně stěžuje.

Zajímalo by mě jak je objektivní,porovnání dosahu na vzduchu se stejným předmětem?

V půdě je obvykle vše jinak. Platí to především u delší dobu uložených cílů. Taky pro diskriminátor jsou staré kousky železa docela výzva. Na vzduchu je většina detektorů dokáže odfiltrovat, v půdě je ale vše uplně jinak :-)

Mnohdy tak zjistíš že třeba rozdíl dvou nebo tří centimetrů na dosahu vlastně nic neznamená, protože s detektorem neustále kopeš kovaná želizka. Taky citlivost na malé cíle je v půdě absolutně jiná. U některých detektorů se tak může stát že po zakopání přístroj cíle nevidí ani v minimální hloubce :-)

Testy na vzduchu jsou málo průkazné u detektorů s odladěním vlivu půdy, pokud mají i nějaký automatický režim je to doslova nesmysl. Něco mám natestováno a tak myslím mohu prohlásit, že se jednotlivé značky také dost liší i podle půdních podmínek. Jsou místa kde určité značky mohou excelovat a jinde uplně mohou shořet. Záleží také na momentálním stavu vlhkosti půdy, zda je stejnoměrně provlčená. I počasí hraje svojí roli.

Prostě alespoň trochu objektivní testování detektorů není žádná sranda, a porovnávání jednotlivých přístrojů na jednom místě při různém nastavení je už opravdu hodně problematické. Je ale jasné že pro všechny hledače velice zajímavé :-)

Zdravím tě,maro prosim te chci se zeptat zdali ste distributoři aji detektoru XP Deus.Jestlil je možny si ho třeba u Libora po dohodě koupit .díky morsy

Ahoj. Ne, zatím XP neprodáváme.

Dareb..Je to na nic..některé detektory,značky..berou lépe na vzduchu a jiné v zemi ;-)

tak já doufám že můj detík patří do té druhé skupiny. Zajímalo mě to protože znám pár lidí kteří nějakým způsobem měří dosah na vzduchu třeba na 1kčs a pak prohlásí jestli je to dobrej detektor nebo ne. :-D . Mně je to jedno,chce to informace,typy na dobrá místa,zkušenosti a štěstí... a hlavně čas. Toho teď moc nemám :-(

měl by sis pořídit nějakej lepší detík :-P

Myslím že CS5MXP je zrovna příklad povedeného detektoru za rozumnou cenu. Pracuje na vysoké frekvenci, a přitom velice dobře "čte" železo. To určitě není obvyklé!
Taky separace je velice dobrá, pokud vemu v úvahu že detektor používá 10" sondu, dalo by se spíše říc že je vyjmečná. Pokud by jsi chtěl znovu investovat podobnou částku, je určitě lepší si detektor nechat! ;-)

Ahoj.Cortezi je tedy možné že detektor bere ne větší vzdálenost od cívky předmět pod zeminou než na povrchu? :-)

Jak který detektor..některý ano..a některý ne..
;-)

Dareb nenech se hlavně zblbnout do nějakého digitálu.Spousta známých tahá leta analogový F1270 což je podobná mašinka jako CS5MX a mohli jít třeba do Exploreru atd ... , ale nešli.

ale já jsem neřekl že chci nový :-D jsem nadmíru spokojený s tím co mám. Zatím nemá ani jednu chybu- no možná jednu-když se rozloží tak je i tak celkem dlouhý. Ale jinak je to jednička. Akorát nějak nerozumím té druhé diskriminaci.Buď nechápu jak se s tím má zacházet nebo nevím :-D

Pokud tomu dobře rozumím tak první diskriminaci si třeba nastavím-příklad-na trojku-nebere mi to třeba hřebíky. Vykopávám třeba často vršky,tak až nějaký najdu, tak začnu přejíždět cívkou nad ním a druhou diskriminaci nastavuji tak dlouho dokud signál nezmizí. A když pak budu dál hledat a ozve se mi signál tak zkusím i druhou diskriminaci,a když bude klid,tak to byl vršek, jo?

Jo , v podstatě tak, ale železo má nakřáplejší ton tak to po čase ani nemusíš ověřovat 2 diskriminací kterou mívám na 8-9 .
D1 nastavená na trojce neodiskriminuje slabý sř. řetízek.Když si chceš škrtnout o zlatý řetěz musíš jít na D1 na 2 nebo ještě níž, ale to v tom má problém u drobných zl. řetízků většina detíků.

No dnes už jsou dobré digitáli..doba jde dopředu--))

Je to trochu složitější. Detektory které mají pevně nastavenou nějakou střední úroveň mineralizece půdy, budou obecně na vzduchu vždy lepší než v půdě.
Detektory u kterých si nastavuješ úroveň sám, můžeš na vzduchu normálně testovat, výsledky ale záleží na tom jak jsi nastavil ground balance.
Detektory u kterých vyhodnocuje ground balance nějaký číslicový automat, testovat na vzduchu nemá vůbec význam (např E-Trac) výsledek bude vždy hodně mimo.

Co se týče samotného dosahu v půdě, vše záleží na momentální vlhkosti, množství minerálů, oxidace předmětu atd. To vše ovlivní množstí výřivých proudů které se podaří na vyhledávaném předmětu vyrobit :-)

Kup už něco lepšího,a naučíš se hned s dobrým detíkem a ne si po 2 letech zas jak magor pul roku zvykat na něco jiného ;-)

ahoj všem,jsem nováček a tak se chci na něco zeptat:pokud má můj detektor menčí dosah než bych chtěl dá se dosah zvěčit zakoupením lepší hledací cívky.
pište na lh6@seznam.cz dik :-) :-)

V podstatě se dá dosah zvětšit větší a výkonější cívkou. Ale až sem budeš příště psát, zkus si to po sobě přečíst. Nebo to nech někoho zkontrolovat. :-/

V podstatě se dá dosah zvětšit větší a výkonější cívkou. Ale až sem budeš příště psát, zkus si to po sobě přečíst. Nebo to nech někoho zkontrolovat. :-/

Ahoj všem. jako uplný začátečnik jsem se chtěl zeptat,zda jsem zvolil dobře detik Tesoro EUROsabre ll.A popřípadě jakou civku mam zakoupit na tento detík. Mam tam zakladni 9x8. předem děkuji za info a radu. :-)

Německou přilbu kopu běžně ze dna zákopu cca 1,5-1,7m v díře zmizí teleskopický rýč fiskars skoro celý.Nedávno jsme kopali sovětskou nábojnici 45mm z 1,3m v té samé hloubce byly vedle i fe nábojnice do panthera,ale to už je pořádný kus,to řvalo plným tonem.Chce to roky cviku,mít na to vhodnou mašinu,dobře našponovanou a umět se orientovat v hraničních signálech.U té přilby je třeba důležité jak leží,na hřibka je to jasný hloubkáč,na boku nebo nahrnec je to horší,ale dá se i takhle dát.V karpatech jsem kopal nejhlubší R-U přezku z 60 čísel v sesutém zákopu,jasný ton,ležela pěkně na placáka

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru