Domácí detektor - rady, zkušenosti

Zdravím všechny, chtěl bych se letos pustit do hledání a jelikož si v této době nemohu dovolit koupi nového či bazarového detektoru, chtěl bych se zeptat jestli je nějaka šance s podomácku vyrobeným detektorem. konkrétně stavím pulzně-indukční detektor ClonePI. Máte nějaké zkušenosti nebo dokonce používáte někdo vlastní vyrobu? Děkuji za rady, tipy a zkušenosti :-)

v kategorii Detektory - netříděné, založil Coolio 22.1.2013 20:53

jeszli mas schema a vsechnu dokumentaci tak bych te poprosil jestli by si my neposlal vsechno na email: kecamnad@gmail.com
Jinak k tvemu dotazu, Ja zadny podomacku vyrobeny detik nepouzivam ale jeden si stavim deltapulse ale znamy jeden domaci detik ma je to taky PI ale nevim jaky typ a hleda se mu s nim dobre bez potizi najde minci o velikosti 1cm do 20cisel v pohode.

Zdravím Vás,neposlal by mi prosím někdo podrobný návod + seznam potřebných elektrosoučástek atp.) na výrobu nějakého slušnějšího detektoru? Předem díky,mail : safetyservice@seznam.cz

Máš to v poště :-)

dikes, zejtra poslu take nejake navody ;)

Ahoj, mohl by jsi mi take prosim poslat na email schema a dokumentaci?
Děkuji ti.
brena1@seznam.cz

Jasan, máš to v poště. Přiložil jsem i odkaz na stažení od aladaina. Doufam ze mu to nevadi :-)

Ahoj aj ja by som mal zaujem o schemu na stavbu, zostrojil som niečo jednoduchšie, ale to mi najde len veci do 10cm pod zemou. Ten pulzno indukčný sa mi pozdava.
email: lavega6@hotmail.sk
dakujem

Ahoj můžeš mi taky poslat dokumentaci? Dík moc

Obávám se, že reaguješ s velkým časovým odstupem na dva roky starou diskusi, a těžko říct, zda jsou její tehdejší účastníci ještě webově naživu. Nemusí se proto nikdo ozvat, počítej raději s touhle alternativou.

Já vim

Tak jsem se ještě pustil do dohledávačky :-) . Nasel jsem jedno schema i s navodem a neni to nic hrozneho a stejne jako velky detik to vyjde na par kacek. Zde najdete vse potrebne k stvoreni http://www.pablox.net/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=35 :-)

Ahoj mužu taky poprosit o schéma a dokumentaci děkuju
ryskadavi@seznam.cz :-) :-)

Ahoj mozes mi prosim zaslat schema a dokumentaci prosim dekuji. blaider@centrum.cz

Kdo umí anglicky, tomu určitě doporučím tuhle knížku - mám ji doma a je naprosto super pro každého, kdo chce stavět detektory: http://www.geotech1.com/forums/content.php?125-inside-the-metal-detector

Tak léto bylo nějaké rušné a nakonec jsem se k tomu pořádně dostal až teď. Kdyby ještě někdo potřeboval tak dokumentace zde http://www.pablox.net/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=35 a zde víceméně to samé http://www.hw.cz/teorie-a-praxe/konstrukce/pi-detektor-kovu.html :-)

V součásně době již mám hotový a osazený plošnák, kutím cívku a čekám až mě známý dodá naprogramovaný čip. Dám vědět až vše zprovozním, jak funguje na co si dát popřípadě pozor.

No toto som si zostrojil, funguje v pohode ale je to impulzak bez diskriminacie, chyta to kazdy kusocek zeleza, pri kopani som prisiel skoro o nervy, tak som si kupil radsej firemny detik. Ak chces nieco lepsie, tak sa skus potrapit s tymto _http://fandy.ucoz.org/publ/metalloiskatel_quot_kvazar_quot_quot_quasar_quot/md_kvazar/2-1-0-1

Pre vetkych co maje skusenosti z elektronikou a chut stavat domaci detektor mam dobru spravu, Vlk podla navodu Geotech fora mi funguje, bezi na 17.5kHz a cievke 12x10 DD. Elmara mi poslal orig. konektor a dnes som to zacal kompletovat hodim aj nejake foto. :-D

Je to starsie Lobo nie ST 1kcs air v disc.cca 20cm ale s tou tvojou 33cm Ultimatkou mozno nieco viac :-D

Kedze ma napadol nejaky virus cusim doma tak som konecne zaskatulkoval toho mojho prototypoveho VLKA domaceho MDM Vlk 001 ,len neviem ci sa daju dat nejake foto do tohoto vlakna alebo len napisat nejaky clanok a tam dat foto?

Zdravím Vás,neposlal by mi prosím někdo podrobný návod + seznam potřebných elektrosoučástek atp.) na výrobu nějakého slušnějšího detektoru? Předem díky,mail : safetyservice@seznam.cz :-O

pošlete mi prosím taky někdo tamto schémato toho detektoru na email radim.vecere@seznam.cz děkuji

Trochu pro všechny

Budeme spouštět novu verzi detektory-mlejnsky. Počítám někdy na přelomu unora a března. Na stránkách najdete řadu schémat a taky některé hotové konstrukce. Sice jsme uvažoval že by to mohlo být na LP, ale mám dojem že podobné fórum chce trochu sofistikovanější publikum.

Je to tak trochu výzva pro všechny konstruktéry, kteří tady zbyly že bude kde publikovat vlastní konstrukce nebo úpravy. Jak to bude hotové dáme na LP upoutávku ;-)

Tak to sa rád podelím o skusenosti ak bude mat´ niekto zaujem o stavbu Old Loba a asi spracujem aj príspevok nejaký kedže bude asi zima dlhá, aby bolo čo čítat´ :-D

Super, tak to nafot, napiš a pošli :-D

Zdravíčko, kdyby mi nějaká hodná duše poslal schéma a dokumentaci k detektoru clone PI, byl bych moc vděčný :-) filip.dvorak@educanet.cz ...předem díkes ;-)

Tibko nepřeháněj. Při troše šikovnosti (a znalosti elektroniky) se věc podaří. Kdo tomu úplně nehoví, postaví si to ze stavebnice, tak jako já svůj první a funguje také dobře. Clone je samozřejmě lepší, ale taky složitější. Pokud chce někdo funkční hračku za pár korun doporučuju stavebnici Jabel. Je to PI detektor s docela slušným dosahem, ovšem bez jakékoli diskriminace. Postavit se to dá za večer a člověk se s tím vyblbne.

No tak to já byl o trošku úspěšnější můj Jabel mi našel úlomek hřebíku ve 30ti číslech a to si pak člověk říká, že ta diskriminace nebude úplně na nic :-P

Tak bych se opět rád pustil do stavby nějakého dalšího detektoru. Nemá někdo dokumentaci k Tesoro Eldorado nebo Lobo? Nejlépe pokud sám stavěl. Internet je toho sice plný ale k tomu nemám moc důvěru co se týče chyb.

Napis mi adresu, poslem ti podklady na Old Lobo a mozes zacat ja akorat davam dokopy dalsie tak to mozeme porovnavat.

Dík píšu ti sz do zpráv... :-)

Všetko je z geotech fóra treba sa tam zaregistrovat je to v angline ale to dnes nieje problem a potom vo fore vyhladat Lobo improved a studovat ale ak je to u teba problém tak to nejako naskenujem a pošlem.

pre Zelizkar cez výkend budem mať konečne čas tak ti to dam dokopy a pošlem aj z doskou.

Kdyby byla chut muzu taky poprosit o zaslani? ? Pepeservis@gmail.com :-P

Tak to máte v mailoch chlapci a zeliskar dostane list,dúfam že sa vám bude dariť ak niečo večierkom som sem tam na fóre ;-)

cus,
nezkouseli jste nekdo PI s ramovou civkou treba 1x1m nebo neco podobnyho? Na valku do vetsich hloubek... >0,5m

Tak soucastky vsechno mam a ted to vypukne su na to zvedavej

Před dvěma lety jsem postavil pulsní detektor PIM-2, který jede opravdu slušně do hloubky i normální 30cm cívkou udělanou podle návodu k tomuhle detektoru. Cuprexitovou destičku velikosti 10x10 cm bralo na vzduchu už na vzdálenost 70 cm. K napájení je použit 12V olověný akumulátor. Já jsem žádné video netočil, ale na youtube najdete několik ukázek, jak pracuje PIM-2.

https://www.youtube.com/watch?v=uidfxfxBySc

Hmmm zajimavy ?? Mozna dalsi muj pokus;)) byl nakej problem pri stavbe ?? A neposlal bys i dokumentaci podle ceho si to stavel na netu je x verzi;(

Zabralo mě to docela hodně času, než jsme se tím prokousal, protože celé jejich forum je v tureckém jazyku, tak jsem to překládal přes google. Dosloval jsem přečetl každou stránku, aby mě něco neuniklo, něco jsem četl i víckrát. Tady je odkaz na forum, kde to začíná první stránkou.
http://forum.lugatek.com/index.php/topic,61.0.html
Pokud si dá člověk pozor a všechno zapojí, ak jak má, tak nějak zvláštní komplikce nenastanou, akorát je si pohrát s nastavením, vím, že jsem tam vybíral nějaké kritické odpory, aby to mělo co nejlepší dosah.
Firmware pro procesor byl nastaven na 60 spuštění, pak se musel procesor promazat a naflešovat, nebo koupit od autora neomezenou verzi. Já jsem ji máličko poupravil. :-D
Pokud mě napíšeš svůj email, tak ti můžu poslat soubory, podle kterých jsem to stavěl, ale i tak doporučuji přečíst si form. Je tam hodně informací přímo od autora detektoru.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru