Dotaz na násadu...

Ahoj všem, známý mi příští týden přiveze ze států "sand scoop" a z důvodu úspornosti při přepravě jsem zvolil verzi bez násady - http://gold-scoop.com/thestealth.html (to, co je na hlavním obrázku) a já bych teď potřeboval poradit, jakou násadu koupit a kde. Máte vlastní zkušenosti? Dřevo? Jaké? Kompozit? Chtěl bych něco do výše pasu, resp. v rozmezí od 1 do 1,30 metru... Předem díky za tipy! ;-)

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil Eyesight 18.6.2012 18:56

Zkus použít násadu na koště, na kovové hrábě, na rejžák, mají ji v každém kovomatu. ;-)

Zdar, já bych použíl dřevo - protože když pak síto odložíš na dno, tak násada pořád plave. Koupíš v každém železářství, v OBI, BauMaxxu, Hornbachu, atd. - stačí si vybrat správný průměr, délku si upravíš dle libosti.

Já si síto nechal dělat - http://www.findmall.com/read.php?26,1712040 Je to pozinkované železo, od 1.7. ho vyzkouším v moři. Myslím, že by to mělo fungovat dobře.

A z čeho myslíš, že je násada na koště? Ze železné trubky?
Jinak to tvoje síto se mi líbí víc.
Přeji ať ti to funguje ze železnou násadou, nebo i z dřevěnou. ;-)

Jasně - ale Amíci používají hodně kovové trubky - podle mě dřevo bohatě stačí pevnostně - stejně se správně má našlapovat nohou a tím držadlem to jenom řídit.

Ten Stealth má možná praktičtější tvar, ale takhle kulaté to bylo prý jednodušší na výrobu.Záleží taky na strojním vybavení - ty Stealthy jsou vypalované laserem po sériích, takže ty tvary jsou už přesně vychytané. Také je z nerezu, to by takhle kusově vyšlo na majlant.

Ahoj super sito,taky neco takové zháním,mohl bys mě prosím říct(napsat) na kolik te to vyšlo? diky a toho 1.7. ti přeju dobrý ponor ;-)

Dělal mi ho kamarád, včetně násady a pozinkování za to chtěl 2200 Kč. Je ale pakárna to ručně vrtat a zkroužit, takže mi to udělal v podstatě za náklady.

Super díky ;-)

Když ale budeš kupovat násadu na koště, tak dej bacha a dobře ji zkoukni. Některý nejsou z jednoho kusu, ale jsou lepený ze dvou dílů. Pak když použiješ dva díly, tak máš dvě násady pro trpaslíky.

Jo, to je pravda, nebo jsou taky samej suk a pak při prvním větším zabrání ihned prasknou.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru