Egypt

Zdravím, tak jak je to v této zemi? letiště, pláže atd..
díky za zkušenosti

v kategorii Hledání ve světě, založil vesy 19.5.2019 19:23

Vubec to nezkousej. Uz letiste je velkej problem. A tam.jsou dost nekompromisni.

Souhlas! Tam se s detektorem možná dostaneš, ale zpátky ani náhodou. Na letišti (alespoň v Hurghadě) rentgenujou kufry a seberou ti i mušle z moře, natož detík. Možná by se to dalo složitě vysvětlit a zcela určitě uplatit, celej Egypt je totál korupce. Ale neriskoval bych to...

A co takhle pulsedive nebo vibra tector ?? prostě jen do té ruky na potápění ??

V loni jsem šnorchloval u břehů v Marsa Alam s detektorem, na letišti žádný problém. Vezl jsem sebou na zkoušku dohledávačku od Garrett a našel... :-)

Právě plánuji koupit Makro Pulsedive Pointer + Scuba SET, tak kdyby to bylo v kufru tak zda s tím bude problém, v moři mě s tím nikdo neuvidí..

Nebude , detektor normálně vozím v kufru i s dohledávačkou a zatím bez jakéhokoli problému,
chce to akorát zabalit mezi hadry, když vidím jak se s těma kuframa na letišti moc neparou

Ahoj zítra jedu do Egypta, chci si sebou vzít jen dohledávačku. Je s tím problém na letištích? jsem z toho doela po*raný :D Mám ji dát do příručního? mám to jen do vody u pláže, velký samozřejmě nechám doma 8-)

Ahoj, v loni jsem letěl do Egypta, konkrétně Marsa Alam, vůbec žádný problém při odbavení. Mněl jsem v zavazadlech dohledávačku Garret.
Mám taky zkušenost na letišti v Dubaji a v Bangkoku...vše v pohodě ;-)
Vem si do moře nějaký pytlík..když se zadaří, není to pak kam dát :-D ;-)

Zajima mne to

Díky za rychlou reakci, hned jsem klidnější. Jen i řekni kam s ní? kvůli dobíjecím bateriím do příručního zavazadla? elektronika by do kufru neměla.

Nevyndavali ti ji třeba z batohu, aby se podívali co to je?

Ahojte kluci vím že do Egypta si nemůžu vzít detika ale můžu si vzít pouze dohledavačku?

Ahoj aj si tam bol s tým detektorom? Ja sa chystám do Hurgady voda

Já nevím Egypt nebo Tunis bych asi nedal max s ručním detektorem.A ještě bych si schoval nějaké peníze bokem na kauci :-)

Měl jsem dohledávačku v Hurghadě, zabalenou v kufru a žádný problém.

Teď jsem se vrátil z Marsa Alam, měl jsem Pulse Dive, vůbec nikoho to nezajímalo. Jen u nás na letišti se chtěl kouknout cože to mám v batohu za věc. Na letišti v Marse žádný problém. Ani cestou zpět kdy je kontrola dvojnásobná žádný problém. Měl jsem ho jako elektroniku rozložený na cívku a tu jednotku s akumulátorem v batohu. Jinak nálezy parádní náušnice , prstýnky a teda taky pytel ukrajinských a ruských mincí...eur moc nepadlo ;-)

Zdravím všetkých.Ja som bol nedávno v Egypte-Sharm El Sheigh.Zobral som si tam Noktu pulsedive,cievku som mal v kufri a ostatné v príručnej batožine.Odlietali sme z Bratislavy a nebol žiadný problém,ani v Egypte.No keď sme sa vracali naspäť tak už problém v Egypte bol.Pri prvej kontrole v pohode ale pri druhej už sa im nepáčilo čo to mám a dosť dlhú chvíľu ma tam krútili a musel som im slabou angličtinou vysvetľovať čo to mám a načo.Dokonca som musel pred nimi rozobrať detik aby videli,že tam nič nepašujem.Otváral som to nožíkom čo mal pri sebe jeden policajt.No nebolo mi všetko jedno ale potom keď som to otvoril tak ma pustili.Možno keby som to mal v kufri tak by to nekontrolovali neviem.Ale určite si ho na ďalšiu dovolenku zoberiem.Zato nálezy som mal pekné-štyri zlaté prstene,dva strieborné,prsteň a kríž s retiazkou z chirurgickej ocele,nejakú bižutériu a kopec egyptských ale hlavne ruských a ukrajinských mincí 8-)

Na budùcu dovolenku to mōže bit,aj separace na 24hodin stojí ti to zato uživaj si dovolenku do bezvědomí 😇😇😇

Právě jsem se vrátil z Marsa Alam a horor. Pro tuto příležitos jsem si zakoupil Noktu Pulse Dive, ale na letišti v Egyptě mi byla zabavena a vrácena po hrozných útrapách až cestou zpátky. Musel jsem dále zaplatit 25E za úschovu, to nevymyslíš. Prý se nachází v oblasti Marsa Alam přírodní zlato a je proto hledání zcela zakázáno ve vodě i na souši.

Rada bych to zkusila vzala jen dohledavacku do pisku na olazi. Co myslite?

Pláži...

Rozhodně bych do Egypta hledačku ani dohledávačku netahal, teda jestli ovšem tam nechceš zůstat :-D z Egypta nevyvezes ani blej kamen

Já bych to na tom letišti ani nezkoušel, samá dlažba, beton, asfalt.... :-D :-D :-D

Zdravím, mám dotaz.
V sobotu odletám do Egypta a chtěl bych si vzít sebou Noktu Makro má někdo zkušenost?
Díky za odpovědi nebo i rady kam jí uložit.

Co se týče hledání, tak netuším. Ale tělo detektoru s vestavěnou baterií musí jít do příručního zavazadla. Kdy ho hodíš do kufru, hrozí že to tam při skenu vyhodnotí jako nebezpečné a kufr to vyhodí a neodbaví.

Díky

Nemáte někdo zkušenost s lokalitou Marsa Matrouh? V září jedeme...

Dovolená v Marsa Matrouh proběhla a hledat se dá. Pulse dive jsem vezl rozebranou ve dvou kufrech a pohoda. Na pláži mě při ranním hledání dokonce kontroloval pán z ostrahy a když jsem mu ukázal hrst víček od piva, tak se jen smál a nechal mě hledat.

Takže v Egyptě po příletu do Marsa Alam detektory v příručním zavazadle někdy projdou někdy ne. Měl jsem v batohu rovnou dva detíky, Pulse Dive a Scuba Tector Pro. Na rentgenu problém, vytáhl jsem rozebraný Pulse na jednotku a cívku. Do batohu už se nekoukal a vzal detektor co jsem mu dal, takže Scuba prošla. Dostal jsem papír a při odletu jsem u rentgenu papír ukázal a dostal jsem detektor zpět. Pokuta 10 USD takže nic podstatného...někomu z letadla byl zabaven dron a ten byl za 11 USD ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru